Foto:
Foto:

Sinoči, na božični večer, je papež v baziliki svetega Petra daroval polnočnico.

V poslanici Urbi et Orbi je papež Boga zaprosil, naj reši svet pred vojnami, terorizmom in pomanjkanjem poguma pri iskanju miru. Še zlasti med Izraelci in Palestinci. Slovesnosti se je udeležilo več deset tisoč ljudi. Voščilo ob božiču je prebral v 62 svetovnih jezikih, tudi v arabščini, hindujščini, hebrejščini, maorščini in v svahiliju.

Sinoči, na božični večer, je papež v baziliki svetega Petra v Vatikanu daroval polnočnico. Papež je svet, ujet v spopade, pozval, naj se odpre miru. "Na svetu je preveč krvi. Preveč nasilja in sporov preprečuje sobivanje narodov," je dejal. Zaradi papeževega šibkega zdravja je njegov program skrčen le na ta dva dogodka. Papež tako ne bo vodil četrtkove maše, ki jo je prepustil kardinalu Angelu Sodanu.

Papežev zdravnik je svojemu pacientu svetoval, naj po oktobrskih napornih praznovanjih 25. obletnice pontifikata za božič omeji svoje aktivnosti. Skrčen bo tudi papežev novoletni program. 31. decembra bo odpadla redna tedenska avdienca, kasneje pa še dve tradicionalni prireditvi.