Trump za hekerski napad obtožuje Iran, a za to nima dokazov. Foto: Reuters
Trump za hekerski napad obtožuje Iran, a za to nima dokazov. Foto: Reuters

Spletni medij Politico je poročal, da je julija začel prejemati elektronsko pošto od anonimnega vira, ki je ponujal verodostojne dokumente Trumpovega osebja, vključno s poročilom o morebitnih ranljivostih podpredsedniškega kandidata J. D. Vancea.

"Ti dokumenti so bili nezakonito pridobljeni iz tujih virov, sovražnih ZDA, njihov namen pa sta bili vmešavanje v volitve leta 2024 in sejanje kaosa v našem demokratičnem procesu," je v izjavi za javnost poudaril tiskovni predstavnik Trumpove kampanje Steven Cheung.

Ob tem je omenil poročilo Microsofta iz tega tedna, da so iranski hekerji junija poslali elektronsko pošto visokemu uradniku v predsedniški kampanji.

Trump je v soboto zvečer na svojem družbenem omrežju Truth Social objavil, da je Microsoft kampanjo obvestil, da je Iran vdrl na eno od njegovih spletnih mest. Obtožil je Iran in dodal, da lahko dobijo le javno dostopne informacije. Več o vdoru ni pojasnil.

Iranska stalna misija pri Združenih narodih v New Yorku je sporočila, da iranska vlada nima nobenega namena ali motiva za vmešavanje v predsedniške volitve v ZDA. "Takšnim poročilom ne verjamemo," so dodali v odgovor na obtožbe Trumpove kampanje.