Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sobota, 18. dec. 2021

TV Slovenija 1 • Sob, 18. dec.

Bili smo na razstavi Asterix v Galeriji Kresija, ki so jo pripravili ob 60. obletnici izida stripa. Slikovno gradivo prikazuje likovni razvoj, ki ga je doživel najpopularnejši junak evropskega stripa. Prav danes pa 30 let praznuje tudi prvi celovečerni igrani film posnet v samostojni Sloveniji, Babica gre na jug. Nocoj so slavnostno projekcijo z gosti pripravili v Kinoteki. V Galeriji Velenje smo si ogledali razstavo A Human Experience umetnice Jane Zornik, obiskali pa smo tudi umetniški bazar, ki bo do konca tedna potekal v ljubljanski dvorani Tabor.

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Kakšen krasen dan! Ravno pravšnji za obisk Čudogozda. Jure in Eva sta že tam. Odkrila sta lisičji brlog. Nemudoma ga morata raziskati. Brez čelad ne bo šlo. Pogumno sta zlezla v prvi podzemni rov. In nato še v drugega. Kaj vse sta videla pod zemljo? In kdo je začel pogrešati sončne žarke? Preverite.

Žan je opazil, da je njegovo novo mesto ponoči popolnoma drugačno.
Nocoj bo Boris prvič prespal pri Žanu. Zvečer si umijeta zobe in se odpravita v posteljo, a takoj, ko oči ugasne luč, Borisa postane strah. Najprej predlaga Žanu, da se potiho odpravita dol po stopnicah pogledat, kaj delata mami in oči. Ko ju oči spet spravi v posteljo, bi Boris rad skozi okno gledal mesečino, nazadnje pa potoži, da je žejen. Žan spozna, da Borisu v njegovi sobi ni prijetno. Nato stisne Mislija in se domisli, da se Boris najbrž boji teme, zato poišče rešitev in kaj kmalu sliši le še Borisovo smrčanje.

Božič se bliža. Pepa, Jure in njuni prijatelji skupaj oddajo svoja pisma za Božička. Vsak si želi nekaj posebnega: jojo, lokomotivo, skiro, trobento, raketo. Poštar jim obljubi, da bo pisma hitro dostavil na pravi naslov. Ko končno napoči božični večer, Pepa od vznemirjenja ne more spati. V dnevni sobi sreča Božičke in še sreča, da ga! Božiček je namreč izgubil spisek otrok in daril in Pepa mu priskoči na pomoč.

Pika je zadovoljna kobilica, ki ima kup živalskih prijateljev. Vsi se navdušeno pripravljajo na božič. Postavili bodo božično smrečico. Toda stara smrečica razpade in kupiti morajo novo. Kakšno bodo izbrali? Veliko ali majhno? Košato ali ne? S kančkom dobre volje in ustvarjalnosti prijatelji rešijo težavo in ustvarijo poseben božič.

Charlie Brown piše Božičku, naj Snoopyju pošlje darila. Sicer pa mulčki uživajo v zimskih radostih. Lucy grozi Linusu, da bo iz njega naredila snežaka, se norčuje iz njegove odejice in ga hoče zaradi nje spet nagnati od doma.

Prazniki pred vrati, razigrana kriškraš druščina pa še ni uspela okrasiti krtinice. Še dobro, da bo na pomoč priskočil Ben, mojster električnih vezij, z izvrstno zamislijo, kako pričarati pravo vzdušje. Prižgal bo čisto posebne lučke veselja in prijateljstva.

Katere so sestavine za čarobne praznike? Veselje, smeh in veliko toplih objemov! Vse to vam bosta pričarala Nejko in Tisa, ki bosta plesala okoli Zofke in se trudila speči praznični kruh. Tudi sladkosneda Ana in Oto bosta zamesila testo za nekaj prav posebnega. Se nam samo zdi, ali so Zofkarji z vsemi dobrotami in dobro voljo res že pripravljeni na praznike?

Jooj, kaj vse pride odraslim na misel. Stanovanje Firbcologov obiščejo trije akviziterji – Rok, Jaka in Peter. Vsak ponuja svoj izdelek, seveda s čudežnimi lastnostmi. Adam in Hana na terenu srečata branjevke na tržnici in spoznata, kako tam poteka prodaja, Maruša in Kiar se učita, kako učinkovito očistiti dom, Vane in Nikolina pa pripravljata barvne testenine. Na koncu v stanovanje pride nenapovedan gost, ki Firbcologom tudi nekaj prinese. Le kdo bi to lahko bil?

Priljubljena voditelja Nika (Rozman) in Nik (Škrlec) vsako soboto zjutraj v pisanem Krompirjevem studiu gostita številne goste, znane in manj znane ter vseh starosti, se lotevata zabavnih in resnih tem, raziskujeta, ustvarjata in se preizkušata v novih izzivih. Oddaja Krompir poteka v živo, mladi gledalci pa lahko z Niko in Nikom sodelujejo tudi prek družbenih omrežij.

V 9. oddaji za napetost poskrbijo Ana, Lana in Ožbej iz OŠ Koroška Bela Jesenice (rumeni) ter Alen, Vedad in Žiga iz OŠ Frana Roša Celje (vijolični). Izostren sluh jim pomaga pri igranju v orkestru, prebijejo se čez gorske prelaze, znanje pa jih ponese tudi na Luno. In čeprav jih rahlo opeče sonce, dirke za osmino finala ne ustavijo niti mostovi iz papirja in ne vrtljaji avtomobilskega motorja. Kdo ima počasnejše prste v kvizu in kdo pri sestavljanju lončkov, kjer tekmujeta Osnovni šoli Nove Jarše (Albert, Amar, Eva) ter Sveti Jurij ob Ščavnici (Manja, Kristjan, David), pa v oddaji Male sive celice.
Kviz Male sive celice preverja znanje in veščine sedmošolcev, osmošolcev in devetošolcev. Dvaintrideset tekmovalnih šol iz osmih različnih regij Slovenije se preizkusi v znanju matematike, logike, poznavanju kulturne dediščine, športa, družbe, astronomije, kemije, biologije, tehnike, gospodinjstva, zgodovine, geografije, človeškega telesa in glasbe. V posebni rubriki Hitri lončki pa svoje spretnosti preizkusijo še druge trojke osnovnošolcev od petega razreda naprej.

Božič in novo leto sta pred vrati in nekateri ste svoje praznično drevesce že okrasili, drugi morda še tehtate, ali bi izbrali naravno ali umetno. V Infodromu pa nas je zanimalo, kako se drevesce za okrasitev v gozdu pravilno poseka oziroma kako mora biti označeno, če ga kupimo na tržnici. V Evropo prihaja vse več prebežnikov iz Turčije. Razložili smo, zakaj. Naša otroška poročevalca Filip in Anej pa sta se ob koncu slovenskega predsedovanja Svetu Evropske unije pozanimala, kaj vse nam je uspelo doseči. Infogrom so obarvale izjave mladih: slišali bomo, kaj sporočajo odraslim. Končali pa smo z glasbo in mladim glasbenikom Maksom, zmagovalcem festivala Glas mladih.

Morena misli, da je Kapucar Soufian, in zaradi tega se spreta. Basim hoče, da Kenza postane polnopravna članica ekipe, zato jo uči lagati. Dorien napiše sporočilo na Kapucarjevo spletno stran, v katerem od njega zahteva, naj se preda. Rdeči pa Kapucarju pošljejo grozilno sporočilo in Pieter se odloči, da bo mami izdal svojo skrivnost.

Kapucar se skoraj ujame v past, ki so mu jo nastavili rdeči. Potrebuje Kenzino pomoč in na preizkušnji je njeno poštenje. Da bi mu pomagala, se zlaže staršem. Pieter in Morena se zbližata, kar Flo ne da miru. Basim že skoraj obupa nad seboj in svojimi super močmi, potem pa odkrije nekaj pomembnega.

'Kadar napoči tisti dan, bo prerojeni narod pobral iz blata pohojeno ubogo krizantemo, očistil jo bo ter jo shranil s hvaležnim spoštovanjem za spomin na grenko lepo preteklost.' Tako je zapisal Ivan Cankar v znamenitem delu Bela krizantema, ki je postalo simbol trpljenja slovenskega naroda. V dokumentarcu Bela krizantema pa so strnjena dogajanja zadnjih let pred osamosvojitvijo, ki so Slovence prisilila, da so zasnovali svojo državo in se poslovili od Jugoslavije, ki je vse bolj postajala njihova ječa. Slovencem se je v nekaj letih odvila zgodovina, čas mitingov, strahu in groženj, čas maratonskih protislovenskih sestankov in beograjskih načrtov, kako v Sloveniji preprečiti demokratične procese. Bela krizantema je tako čas sanj in še ne povsem čas streznitve, je dokument nastanka nove svetovne države Slovenije, ko se je Slovencem izpolnil sen, da bi imeli svojo državo, da bi bili gospodarji na svoji zemlji in bi sebi sami vladali. Bela krizantema je dokumentarec, nastal leta 1991, ko smo bili ponosni, da je prav naš rod prispeval in doživel ta zgodovinski trenutek, ko so se nam izpolnile sanje, ki so jih sanjali mnogi rodovi. ...

V zadnji decembrski oddaji gostimo Mašo Salopek, najboljšo slaščičarko na svetu, sicer tudi magistrico hrvaškega jezika in književnosti ter bibliotekarstva. Kakšno sladico priporoča pred božičnimi in novoletnimi prazniki? V osvajanje sveta s fotografijo je iz Splita pred več kot 50 leti krenil Jadran Lazić. Robert De Niro, Bianca Jagger, David Bowie – skorajda ni zvezde, ki je prvi jugoslovanski paparac ne bi ujel v svoj objektiv. Film o Tomi Zdravkoviću podira vse rekorde: v regiji ga je v nekaj mesecih videlo več kot milijon gledalcev. Boemskega kavarniškega pevca je odigral Milan Marić, ki blesti tudi v koprodukcijski predstavi To noč sem jo videl v SNG Maribor. Prisluhnete lahko tudi pesmim Tome Zdravkovića, ki je v 70. letih prejšnjega stoletja dva albuma posnel za Založbo kaset in plošč RTV Ljubljana.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:15
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:20
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Svetujemo, kako pozimi zaščititi pasje tačke in smrčke. Odkrivamo poreklo pasme psov - koroški žigec. Obiskali smo ljubitelja pajkov. Pogovarjali smo se z gonilno silo DPMŽ Koroške. Spoznavamo akvarijske ribe – golšarice. Vabljeni k ogledu.
ozivalih@rtvslo.si

Od svetovne krize leta 2008 do današnje pandemije smo predstavili 400 uspešnih zgodb naših podjetnikov, zdaj pa gremo s pravo idejo Podjetno naprej.
Uspešnost podjetja in posameznika je zelo odvisna od posameznikove samozavesti in samopodobe, pravi Lea Pisani, ena od pionirk na področju kulture oblačenja v Sloveniji in strokovnjakinja za celovito podobo osebnosti. V 25 letih samostojne podjetniške poti je svetovala skoraj 130 podjetjem; med drugim je avtorica oblačil uslužbencev AMZS-ja, ljubljanskih Žal, občinskih in medobčinskih redarjev Slovenije. V svojem studiu v Ljubljani svetuje posameznikom in jim pomaga pri nakupih. Je tudi predavateljica v različnih izobraževalnih sistemih in avtorica 3 knjig. V oddaji pa tudi o inovativnem izdelovanju nakita iz premoga in posebnem energetskem parku v Avstriji.

Predstavljamo novo pesem Nine Pušlar z naslovom Tople oči, ki je postala zvočna kulisa zgodovinskega vpisa slovenskega znakovnega in jezika gluhoslepih v ustavo. Glasbena sceno pa je obogatil raper Ževža s svojim novim izjemnim videospotom, saj vsi nastopajoči v njem kretajo. Kako težko je rapati v znakovnem jeziku, boste izvedeli v tokratni glasbeno obarvani Prisluhnimo tišini, v kateri smo pokazali, da je tudi glasbo mogoče narediti dostopno ljudem z izgubo sluha. Glejte nas v soboto, 13. novembra, ob predvidoma 14.30, na Prvem programu Televizije Slovenija.

Z dokumentarno serijo Rusija iz zraka obiščemo največjo državo na svetu – kraje od Sankt Peterburga do delte Volge, od Urala do polarnega severa in od Belega morja do Vladivostoka – ter spoznamo rusko evropsko dediščino, bogastvo Sibirije in lepoto obal Arktike in Tihega oceana.

3. del, Obale: od Belega morja do zaliva Zlati rog
V tretjem delu dokumentarne oddaje bomo spoznali skorajda neposeljeno rusko pokrajino. Ogledali si bomo Jamal, polotok, na katerem prebivajo jeleni in domorodna ljudstva, majceni Vranglov otok v Arktičnem oceanu, ognjenike in medvede na Kamčatki ter kolonije morskih medvedov pri otoku Sahalin.

RUSSIA FROM ABOVE / Rusija, Nemčija / 2018 / Režija: Petra Höfer in Freddie Röckenhaus

Dokumentarna oddaja razkrije lepote in globok pomen, ki ga ima gora Fudži v japonski kulturi. Ta ognjenik, ki je nazadnje izbruhnil pred kakimi 300 leti, je ena izmed najbolj prepoznavnih znamenitosti v državi. Fudži je cilj romarjev, številnih pohodnikov in od nekdaj tudi vir navdiha umetnikom.

WORLD HERITAGE FUJISAN - FUJISAN, SACRED PLACE AND SOURCE OF ARTISTIC INSPIRATION / Japonska / 2013

V najstarejši vrtnarski oddaji pri nas vam vsako soboto svetujejo, kako gojiti vrtnine na ekološki način, z ekološkimi in bio-dinamičnimi pripravki, kako pravilno saditi sadno drevje in ga na začetku pomladi tudi ustrezno porezati. V njej predstavljamo smernice v cvetličarstvu in gojenju rezanega cvetja in lončnih rastlin, pogosto pa kot začimbo oddaje pripravimo tudi kakšno pozabljeno jed. Vabljeni k ogledu.
navrtu@rtvslo.si

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:10
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

17:15
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Slovenska avtorska oddaja, ki odpira vrata v hiše in stanovanja, slikovite vrtove, razkriva objekte, ki so zanimivi zaradi svoje domiselne zasnove.
Voditelj Boštjan Romih z ekipo obiskuje hiše, vrtove in stanovanja ter s pomočjo slovenskih arhitektov odkriva domiselne arhitekturne rešitve. Oddaja je zanimiva za vse, ki jih zanima arhitektura in oprema ambientov, ki želijo graditi, opremiti ali prenoviti dom.
V jubilejni 150. oddaji Ambienti se sprehodimo skozi nekatere presežke, ki smo jih predstavili v preteklih šestih letih.
Preiskali smo naš arhiv vrtov in poiskali primere, ki prikazujejo ustvarjalnost njihovih lastnikov. Presenečeni boste, kako pestra in enkratna so ta pribežališča! Seveda smo na kratko povzeli nekaj priporočil in nasvetov, ki jih velja upoštevati, kadar iščemo svoj najljubši kotiček na domačem vrtu.
Nekdaj temne, zaprašene in polne krame, danes pa svetla bivališča tik pod nebom. V 150. oddaji vam bomo pokazali nekaj najlepših slovenskih podstrešij - lepo obnovljenih in še lepše opremljenih.
Ko so se otroci odselili, se je starejši par odločil mestno življenje zamenjati za naravo. Razmeroma strma parcela pod Krvavcem, s katere se odpirajo slikoviti pogledi na Ljubljansko kotlino, je bila največja inspiracija pri zasnovi njune nove hiše. Presenečeni boste, komu sta oblikovanje novega doma zaupala.

Vsak konec tedna se za okroglo mizo zberejo štiri dame, vsaka s svojim izrazitim karakterjem, in na poljuden način komentirajo aktualna dogajanja z najrazličnejših področij.
Da je vse skupaj še bolj zanimivo, v svojo družbo vsak teden povabijo tudi posebnega gosta. Z njimi se boste lahko strinjali ali pa ne, vsaka ima pač svoje mnenje.
Čigava beseda bo Zadnja beseda?

»Plemenit značaj je vreden več kot plemeniti predniki.« Latinska modrost
razmišlja MARIJA ŠTREMFELJ

Leni v svoji galeriji pričakuje obisk zelo znanega slikarskega kritika Picossa, zato morajo otroci hitro naslikati dovolj risbic, da si jih bo lahko ogledal. Medtem se lotijo še priprave pice, kar je prav tako lahko zelo ustvarjalno delo. Bi lahko bila pica na ogled v galeriji?

18:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Smrt turške deklice v reki Dragonji je ponovno usmerila pozornost v nezmožnost Evropske unije, da bi oblikovala skupno migrantsko politiko. Rešitve? Več nadzora policije in ograja z rezilnimi žicami ob meji ali humanitarne vize, ki bodo omogočile tistim, ki bežijo pred oboroženimi konflikti, nasiljem in tudi revščino, bolj varne poti? Sobotni Dnevnikov izbor je pripravila Vanja Kovač.

UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Kviz Joker predstavlja enega tekmovalca v bitki z 12 vprašanji in zagotavlja napeto igro vzponov in padcev. Voditelj kviza je Mario Galunič.

V prijetno in vznemirljivo družbo Jokerja tokrat prihaja učitelj geografije in pedagogike Jernej Jakob s Polzele. Oče dveh otrok v prostem času rad kuha in odkriva nove načine prehrane. V času korone pa je odkril tudi nov šport, kolesarstvo. Po značaju je tekmovalen. Kako dobro bosta to lastnost izkoristila skupaj s super jokerjem Markom Pritržnikom, pa bomo videli v soboto.

Predzadnja oddaja Kaj dogaja? v letošnjem letu o najnovejših različicah virusa, najmočnejših ligah in najbolj smešnih majicah. Obiskali smo ministrstvo za kulturo, kjer pod vodstvom ministra Simonitija predelujejo božične pesmi, magister Baltić pa je med obiskom božičnih sejmov naletel na novo besedo tedna. PUP TV smo tokrat prepustili župankerju Zokiju, naš gost pa bo antropolog dr. Dan Podjed. Na Mali terasi tokrat legendi slovenskega rokenrola Rock Golob in Bor Zuljan z legendarno balado Rad bi bil Golob.

Teden dni po Lucasovem izginotju se v preiskavi dokopljejo do novega odkritja in priznanja krivde, vendar Alice še naprej dvomi, da imajo v rokah pravega storilca. Pri delu jo ovira pomočnik Stellan, ki zaradi užaljenosti ogrozi njeno zasebno življenje in službeno mesto. Emma se na Mario obrne z nepričakovano pobudo, zaradi česar je ta pripravljena tvegati marsikaj, da bi ji pomagala pri porodu. Salle in Jenni sta zaprta, Nicole pa živi pri babici. Deklico ponoči tlači mora, ker se boji zaupati skrivnost babici.


SNÖANGLAR / Snow Angels / Švedska, Danska / 2021
scenarij: Mette Heeno
režija: Anna Zackrisson
v glavnih vlogah: Eva Melander, Maria Rossing, Josefin Asplund, Cecilia Nilsson, Ardalan Esmaili

V Poročilih ob 22.00 uri se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

22:45
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

22:50
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Predzadnji film španske legende Pedra Almodovarja je njegova najbolj avtobiografsko obarvana stvaritev. Mnogi kritiki in gledalci se strinjajo, da je to eden vrhuncev njegovega izjemno plodovitega opusa.

Strukturno je film sestavljen iz »serije srečanj« Salvadorja Malla, filmskega režiserja v jeseni svojega življenja. Nekatera srečanja se odvijajo v sedanjosti, drugih se spominja. Denimo otroštva v šestdesetih letih, ko je s starši v iskanju boljšega življenja odšel v vas v bližini Valencie. Ali pa prvega poželenja, svoje prve ljubezni v Madridu v osemdesetih, bolečine ob razhodu, ko je bila ljubezen še sveža in vroča, pisanja kot edinega zdravila, da pozabiš to, česar se ne da pozabiti, odkritja kina in občutka neizmerne praznine, ki se pojavi iz nemoči še naprej ustvarjati filme. Salvador med odkrivanjem svoje preteklosti začuti potrebo po tem, da jo opiše. In v tem najde tudi svojo odrešitev.

Zgodba o ustvarjanju, o tem, kako težko ga je ločiti od lastnega življenja, in o strasteh, ki dajejo smisel in upanje.

Originalni naslov: DOLOR Y GLORIA
Leto produkcije: 2019
Država: Španija, Francija
Žanr: drama
Režija: Pedro Almodóvar
Scenarij: Pedro Almodóvar
Igrajo: Antonio Banderas, Asier Etxeandia, Leonardo Sbaraglia, Penélope Cruz

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Smrt turške deklice v reki Dragonji je ponovno usmerila pozornost v nezmožnost Evropske unije, da bi oblikovala skupno migrantsko politiko. Rešitve? Več nadzora policije in ograja z rezilnimi žicami ob meji ali humanitarne vize, ki bodo omogočile tistim, ki bežijo pred oboroženimi konflikti, nasiljem in tudi revščino, bolj varne poti? Sobotni Dnevnikov izbor je pripravila Vanja Kovač.

UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov