Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sobota, 16. jul. 2022

TV Slovenija 1 • Sob, 16. jul.

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Ste že ujeli basen? Bober Bor je zanjo že nastavil past. Pa je basni sploh mogoče uloviti v past?
Ojoj, zdi se, da bo Borček vanjo ujel dramskega igralca Gorazda Logarja. Prijatelja bosta skupaj iskala modrosti v poučnih zgodbah, zbranih pod naslovom Zajec in Lisica.

Pomlad je in vsenaokoli je polno živalskih mladičkov. Ava, Riko in Teo pa srečajo volkuljo, ki joče, saj ne more do svojega brloga. Čas, ko bo skotila mladička, se namreč nezadržno bliža. Seveda ji priskočijo na pomoč.

Netopir spi na drevesu. Tam je tudi ptičje gnezdo, v katerem so jajca. Ko se ptički izvalijo, netopir ne more zatisniti očesa. Ptičice neutrudno čivkajo, ker so lačne. Netopir je tako jezen, da gre do mame ptice. Toda ta spi.

Živa, Vid in Toni najdejo sotesko, kjer odmeva. Kričanje v soteski je lahko zabavna igra, dokler se zaradi odmeva ne izgubiš.

Dedi Pujs pelje Pepo, Jureta in psa Petra na obisk k svetilniku dedija Zajca.

Gospodična Zajec si poškoduje gleženj, zato se mami Zajklja in drugi odrasli ponudijo, da jo bodo nadomeščali v vseh njenih službah.

Bela je strašno utrujena. Je zbolela? Sebastijan je še bolj zaskrbljen, ko mu Cezar pove, da je zastrupljena. Z Adelino pomočjo bo Sebastijan dal vse od sebe, da jo reši. Medtem ko hitita v vas po zdravilo, Anton izrabi Belino slabotnost in jo ugrabi …

Skavtek je navezan na svojo igračo, a je nikjer ne najde. Ni je na postelji, kjer bi morala biti. Skavtek jo hoče poiskati, a kako naj jo išče, ne da bi razkril, kaj pravzaprav pogreša. Drugi otroci se bodo norčevali iz njega.

Kristina, Pino in drugi so na taboru. Vse lepo in prav, če ne bi bile tam tudi uši. Pepe je odločen, da gomazeči nadlogi naredi konec še preden uši ne uničijo tabora. Zaplete se, ko uši napadejo še Ronjo in Foksnerja. Bo druščini uspelo pregnati uši?

Anki so všeč rdeči čeveljci. Imajo pa eno pomanjkljivost. Premajhni so ji. Z Larsom skušata narediti natikače, ki ne žulijo. Po obisku čevljarja, ki ji svetuje kakšne čevlje naj nosi, da ne bo ožuljena, si obuje udobne copate.

Firbcologi so se podali v preiskovalne vode. Na obisku je sosed Klemen, ki prinese detektivsko igro. Toda po koncu igre nekdo razbije kipec, ki ga je Firbcologom poslala Pia. Sledi prava detektivska preiskava, saj želi Vane priti zadevi do dna in najti storilca. Ali se bo razbijalec kipcev izmuznil dolgi roki pravice? Na terenu Lev Krištof in Vane pomagata kriminalistom odkrivati sledi na kraju zločina, Kiar in Nastja se učita igrati biljard, Maks in Hana pa snemata podkaste.

Tokratni Krompir bo predvsem živalski. Štirinajstletna Ruby bo predstavila svoji podgani, zanimivi živalski ljubljenki, za izkušeno kinologinjo Nadjo Žlender in psičko Beam smo v studiu pripravili pravi mali kinološki poligon, na terenu bomo spoznali sivega žakoja Naceta ter se pridružili Manci in Lanu, ki sta navdušena nad konji, med oddajo pa bomo s člani DOPPSa opazovali ptice v ljubljanskem Tičistanu.

V 6. oddaji Male sive celice se v kvizu preizkusijo Vid, Miha in Rene iz OŠ Videm pri Ptuju (rumeni) ter Valentina, Petar in Žan iz OŠ Beltinci (vijolični), v Hitrih lončkih pa Zala, Julija in Matic iz OŠ Neznanih talcev Dravograd ter Anika, Rubi in Jernej iz OŠ Dobje. Mozart, Jože Bitenc in kresovi so tekmovalcem v kvizu pošteno nakodrali možgane. In medtem, ko imajo rumeni hitrejše prste, se vijolični bolj spoznajo na literarne junake in zapise v Rozamundinem koledarju. Kdo bo z nami v osmini finala, pa v oddaji.

Kviz Male sive celice preverja znanje in veščine sedmošolcev, osmošolcev in devetošolcev. Dvaintrideset tekmovalnih šol iz osmih različnih regij Slovenije se preizkusi v znanju matematike, logike, poznavanju kulturne dediščine, športa, družbe, astronomije, kemije, biologije, tehnike, gospodinjstva, zgodovine, geografije, človeškega telesa in glasbe. V posebni rubriki Hitri lončki pa svoje spretnosti preizkusijo še druge trojke osnovnošolcev od petega razreda naprej.

Da z živalmi ravnate skrbno, ste Infodromovci že večkrat dokazali. Nekateri se jim še posebej posvetite med počitnicami, tako kot mladi udeleženci veselih počitnic s konji na dvorcu Rakičan. Prosta mesta so bila zapolnjena že maja! Mi pa smo konje v glavi naše kokoške obiskali že med krompirjevimi počitnicami. V oddaji bomo nakrmili tudi kozice, in to s smrekami, kakor to počnejo v številnih živalskih vrtovih. Enega bomo tudi obiskali. Imenuje se Aladin in v njem za živali pomaga skrbeti Maša. Izvedeli boste, kateri žuželki se bodo letos poklonili v nekaterih državah in z učenci III. Osnovne šole v Celju spoznavali plazilce.

Nove epizode Osvežilne fronte bodo spet vsebinsko pestre in začinjene s humorjem. Za osvežitev bodo ob scenaristki Urški Mlakar skrbeli še režiserki Ema Muc in Tina Novak ter igralci Ajda Smrekar, Ajda Toman, Gaja Filač, Juš Milčinski, Peter Frankl, Jan Kok, Jernej Kogovšek, Vid Sodnik in Rok Bohinc, ki se v vsaki oddaji prelevi tudi v voditeljsko vlogo.
Razmerja, paranormalno, koncentracija, imunski sistem, polnoletnost in prazniki so teme, ki so jih ustvarjalci Osvežilne fronte to jesen izbrali za mlade. Svojo osvežilno ustvarjalnost bodo še naprej širili tudi na družbenih omrežjih (FB, Instagram, Snapchat), spremljati pa jih je mogoče tudi na youtube kanalu Osvežilne fronte.

Začenja se nova, še bolj sveža sezona Osvežilne fronte. Tema bodo tokrat različna razmerja. Kdo je lahko najboljši prijatelj, prijateljica? Kaj vse si lahko zaupajo najboljši prijatelji? Kaj se zgodi, če prijateljstvo preraste v ljubezen? Kako se znajti v zapletenih sorodstvenih razmerjih? To je le nekaj vprašanj, na katera bodo ustvarjalci Osvežilne fronte tokrat iskali odgovore.

Vožnja je pomemben del aktivnega življenja. Marsikomu zagotavlja samostojnost in svobodo. Mi pa bi radi dodali še varnost. Skoraj tretjina imetnikov vozniških dovoljenj v Sloveniji je starejših od 61 let, dobrih 22 tisoč voznikov je starih več kot 80 let, čez 600 jih je že dopolnilo devetdeset in več let. To, da so mobilni in samostojni, jim veliko pomeni, pomembno pa je tudi za nas kot družbo. Namesto da se pritožujemo, zakaj so še na cesti, se zato morda raje pogovorimo o tem, kako poskrbeti, da bo vožnja prijetna in varna za vse. Tudi če vozimo že skoraj vse življenje, se poleg naših sposobnosti spreminjajo tudi pravila, cestna infrastruktura in gostota prometa. Zato morda ni odveč, da znanje sem in tja tudi obnovimo, v studiu poudarja prometni strokovnjak Rado Jeromel, zaposlen na Javni agenciji Republike Slovenije za varnost prometa. Kako nam lahko tečaj varne vožnje ali kakšna osvežitvena ura vožnje podaljša vozniški staž, predvsem pa poveča našo varnost na cesti, opisuje tudi Bogdana Herman, ki z veseljem občasno osveži svoje znanje vožnje.

Pri Celjski Mohorjevi družbi je izšel prevod dela Elisabeth Lucas, psihoterapevtke in najbolj znane učenke Viktorja E. Frankla. »Stori prvi korak« je naslov knjige, ki odgovarja na vprašanja, kako spore reševati tako, da bomo v njih človeško zoreli in da bodo za nas odskočna deska v bolj kakovostno življenje.

»Dlje ko živimo, bolj se zavedamo, da so preproste reči v resnici tiste največje.« (Romano Guardini)
razmišlja ANJA KASTELIC

Jubilejno, 300. oddajo začenjamo v Novem mestu, kjer društvo Romano veseli pripravlja zanimiv in inovativen projekt za Rome z naslovom Rob umetnosti. V Ljubljani je Geza Bačič prejel zahvalo za dolgoletno izjemno delo na področju zagotavljanja pravic italijanski in madžarski narodni skupnosti in romski skupnosti v Republiki Sloveniji. Spoznali bomo še 25-letno Adriano Horvat iz Kamencev, ki v svojem prostem času pomaga otrokom v naselju pri opravljanju šolskih obveznostih. Končuje pa se projekt mladih promotorjev zdravja, ki so obiskovali romska naselja ter ozaveščali skupnost o pomenu zdravja.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:15
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:20
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Bosanski planinski konj je najstarejša avtohtona pasma na Balkanu. Nedavno je bil na robu preživetja. Danes je drugače. Občudovali smo umetno ustvarjen ribnik, ki nudi življenjski prostor dvoživkam in mnogim drugim živalim. Obiskali smo Nastjo Židanik, ki poskrbi za mnoge osirotele ježke. Svetujemo, kako ravnati ob bližnjem srečanju našega psa in močerada. Vabljeni k ogledu.
ozivalih@rtvslo.si

Poletne oddaje Podjetno naprej predstavljajo zgodbe o okolju prijaznih rešitvah, inovativnih idejah ali pa kreativnih mladih, ki se pogumno podajajo na samostojno podjetniško pot na različnih področjih. Obiskali smo številna zagonska podjetja tako v Sloveniji kot tudi drugih evropskih državah, bili smo denimo v Estoniji, Grčiji, Albaniji in na Finskem. V okviru projekta INFO4EU smo tako v sezoni 2021/2022 pripravili 60 prispevkov in 30 zgodb o uspehu.

Če bi radi komunicirali s svojim dojenčkom že pred njegovim prvim rojstnim dnevom, lahko poskusite z učenjem znakovnega jezika za malčke, t. i. baby signs. Dojenčki si kretnje veliko hitreje zapomnijo in naučijo kot pa izgovorjene besede. Zato je znakovno sporazumevanje preprost in naraven način komunikacije z otrokom, še preden spregovori. Več o tej metodi, ki jo že dvajset let poznajo skoraj povsod po svetu, boste izvedeli v tokratni Prisluhnimo tišini, ki bo na sporedu v soboto, 20. novembra, ob predvidoma 14.30, na Prvem programu Televizije Slovenija.

Kdo je oče Helgine hčerke ne muči samo Rajca, pač pa tudi Polkovnika. Ninanana postane vojno območje, ki ga razreši presenetljiv prihod kozla. Je Miha potegnil pravo potezo, ko je zamenjal stanovanje za avto?

Skupaj bomo s Slovenci v Prezidu v Gorskem kotarju. Z nami bo učiteljica slovenskega pouka in predsednik Kmetijske izobraževalne skupnosti. Spoznali bomo tamkajšnje slovensko društvo.

Osebna zgodba človeka, ki svojimi stališči in dejanji dviga prah v svoji okolici.

Bruno
Bruno Costa je frizer z Azorskega otočja, ki se kot kraljica preobleke prelevi v komični lik Gertrudes Labaça, ki s svojimi nastopi med pandemijo uspešno zabava domačine. Izmišljeni lik pa vse bolj vpliva na igralca in tudi na njegovo življenje.
Pinky
Pinki Čiran je staroselka, ki živi v Bangladešu, in tudi glavna pevka v glasbeni skupini F-Minor, ki jo sestavljajo samo ženske. Kot staroselko jo zasmehujejo zaradi njenega jezika in življenjskega sloga. Velja za drugorazredno državljanko, a se je kljub temu odločila, da bo vodila glasbeno skupino in živela svoje življenje tako, kot sama želi.
Mišel
Reper in socialni delavec Mišel Ristov oziroma Amo Socialec se ob petju in pomoči ljudem z družbenega roba skuša osvoboditi tudi sam ter ob tem ustvariti okolje, ki bi bilo boljše od tistega, v katerem je odraščal sam.

V NASADU JEDILNE SIVKE
V Zgornje Savinjsko dolino, v kraj Brezje, nas tokrat pelje vrtnarska pot. Obiskali smo kmetijo Skornšek, kjer so pred petimi leti posadili jedilno sivko. Kako uspeva na višje ležečem območju, nam je povedala gospa Uršula. Suho sivko je dodala v maslene kekse, iz sveže pripravila sirup.
POLETNA OSKRBA AKTINIDIJE
Zaradi junijske toče bo na aktinidiji Marjana Kogelnika v Ravnah na Koroškem znova manj plodov. Kaj storiti, da omilimo posledice toče, in ali moramo plodove kljub temu redčiti, nam svoja dolgoletna spoznanja predstavlja gospod Marjan.
POLETNI ŠOPEK
Pusta bi bila miza na terasi ali balkonu brez poletnega šopka. Sebastjan Lipar ga je naredil iz travniških rož, dodal nekaj sortnih cvetlic in sivko.

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:10
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

17:15
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Luka in Lučka tekmujeta, kdo bo dlje tiho. Bi lahko prisegla molk, tako kot v srednjem veku? To ju ponese v davnino, kjer sta priča tekmovanju v molčanju. Modrec je tisti, ki je molčal najdlje doslej. Že skoraj deset let ni spregovoril niti besede.

Voditelj Boštjan Romih z ekipo obiskuje hiše, vrtove in stanovanja ter s pomočjo slovenskih arhitektov odkriva domiselne arhitekturne rešitve. Oddaja je zanimiva za vse, ki jih zanima arhitektura in oprema ambientov, ki želijo graditi, opremiti ali prenoviti dom.
Tokrat v oddaji predstavimo dobre primere vsestranske koristi uporabe lesa v gradnji. Les je še kako našel svoj prostor v hiši, ki jo pokažemo. Izjemna lokacija je arhitekta hkrati navdušila in mu zadala izziv, kako se z oblikovanjem novega domovanja dovolj pokloniti naravi, sredi katere je na koncu zrasla tale navdušujoča in presenečenj polna hiša.
Najpomembnejše so izkušnje, ki jih pridobimo v zgodnjih letih otroštva, saj močno vplivajo na naš nadaljnji razvoj in nas oblikujejo. Snovanje objektov za predšolske otroke predstavlja poseben izziv, saj ne gre zgolj za oblikovanje prostorov samih, temveč za oblikovanje celotnih prihodnjih generacij. Predstavili bomo enega najsodobnejših vrtcev na sončni strani Alp, vrtec Kamnitnik v Škofji Loki.

Poleti vas Lorella in Ana pozdravita z morja in vas popeljeta skozi najlepše trenutke pretekle sezone oddaj Sobotno popoldne. Tako boste lahko podoživeli navdihujoče pogovore z gosti kot so Jan Plestenjak, Bernarda Marovt, Nina Gazibara, Helena Blagne, Mario Galunič in mnogi drugi. Če ste zamudili nasvete o modi, življenjskem slogu, psihologiji, trendih, lepoti, zdravju in avtomobilizmu, potem so poletni izbori kot nalašč za vas.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

19:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Provokativen znanstvenofantastičen film pred gledalca postavi osnovno bivanjsko dilemo – lahko nekomu vzamemo življenje in s tem drugemu omogočimo, da živi večno?

Milijarder Damian je že dolga leta gospodar lastnega vesolja; v New Yorku ima svoj štab in je vplivnež ter izvrsten manipulator. Od svoje hčerke, aktivistke Claire, je odtujen, razume se le s svojim dolgoletnim prijateljem in desno roko Martinom. A ko Damian izve, da ima smrtnega raka, se odloči za radikalen medicinski poseg, s katerim bo premagal čas.

Poseg Damianu predlaga Albright, sijajni vodja na pol tajne organizacije, ki usluge ponuja nesramno bogatim. Damian zgrabi priložnost. Uprizorijo njegovo smrt in ves svet verjame, da ga ni več. V resnici pa njegova zavest prehaja v telo zdravega, klinično mrtvega mladeniča, ki je nekaj desetletij mlajši od njega. Operacija je uspešna.

Damian se ustali v novem telesu in začne novo življenje v New Orleansu, uživa v zdravju in si privošči radosti življenja ter se hitro prilagodi novi identiteti ´Edwarda´. Vendar njegovo zavest preplavljajo skrb zbujajoči prebliski, ki mu jih Albright ne more kar tako razložiti s tem, da ima nesmrtnost pač stranske učinke. Le kaj se skriva za vsem tem?

Originalni naslov: SELF/LESS
Leto produkcije: 2015
Država: ZDA
Žanr: znanstvenofantastičen triler
Režija: Tarsem Singh
Scenarij: Àlex Pastor, David Pastor
Igrajo: Ryan Reynolds, Natalie Martinez, Matthew Goode, Ben Kingsley

V Poročilih ob 22.00 uri se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

22:15
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

22:25
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

James Nesbitt igra Toma Brannicka, severnoirskega detektiva z dolgoletnimi izkušnjami, ki s 23-letno hčerko Issy, študentko medicine, živi v Belfastu. Iz morja potegnejo avto brez registrskih tablic. V avtu ni nikogar, najdejo pa samomorilsko sporočilo in razglednico, na kateri je pristaniški žerjav. Prav to Brannicka spomni na umore izpred dvajsetih let, ko je bila med žrtvami tudi njegova žena. Takrat so sumili, da je vpleten nekdo iz policije, poimenovali so ga Goljat, a niso nikoli odkrili, kdo je. Avto je last Pata Keenana, uspešnega podjetnika, nekdanjega člana Ire, znanega tudi po vpletenosti v organiziran kriminal. Neznanec sporoči, da je ugrabil Keenana, in začne se iskanje pogrešanega. Ali gre za politično motivirano dejanje, je Goljat spet aktiven ali gre za kriminalni obračun? Brannicku pri preiskavi pomaga mlada in sposobna Niamh McGovern.

1. del:
Iz vode potegnejo avto, lastnika pa so ugrabili. Inšpektor Tom Brannick prepozna delo legendarnega ubijalca, znanega po imenu Goljat. To naj bi bil policist, ki je pred 22 leti izginil brez sledu in med njegovimi žrtvami naj bi bila tudi Tomova žena. Kljub nasprotovanju nekdanjega sodelavca in prijatelja, inšpektorja Twomeyja, Tom s sodelavko Niamh McGovern ponovno odpre primer Goljat v upanju, da bo razrešil ugrabitev. Preiskava pokaže več nepravilnosti v primeru Goljat.

BLOODLANDS / Velika Britanija / 2020
scenarij: Chris Brandon
režija: Pete Travis
v glavnih vlogah: James Nesbitt, Lorcan Cranitch, Lisa Dwan, Ian McElhinney, Charlene McKenna, Susan Lynch

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov