Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sobota, 16. jul. 2022

TV Slovenija 2 • Sob, 16. jul.

Mozaični izbor najboljših svetovalnih, zabavnih in informativnih vsebin iz oddaje Dobro jutro.
Boljše od Dobrega jutra je - Najboljše jutro!
Vsak teden premišljeno izberemo najbolj atraktivne in odmevne rubrike iz dnevne oddaje Dobro jutro. Sobotno jutro je Najboljše jutro!

Anica Jug, rojena Gruden v Ulaki pri Velikih Laščah, je podala izredno pretresljivo pričevanje, saj je bila priča poboju cele njene družine, sama pa je kot 14-letno dekletce čudežno preživela strelna rane. Partizani so jih julija 1942 zajeli sredi noči ter jih skupaj z nezavestno mamo, očetom ter dvema bratoma proti jutri hladnokrvno pobili v gozdu, njihovo premoženje pa izropali. Anica se je dvignila izmed trupel in se zatekla do najbližje hiše ter se po vojni rešila v Anglijo, kjer si je ustvarila družino. Anica se na kraj zločina ne vrača kot nema priča, ampak kot močna pričevalka resnice o zločinu nad njeno družino o katerem v času komunizma niso smeli govoriti. Do danes ni nihče pojasnil razlogov za ta okruten umor, še manj da bi se kdo opravičil. Njeno pripoved dopolni še domačin Jože Rupar, ki je obudil travmatičen spomin, ko je kot otrok videl trupla Grudnovih v gozdu. Spregovorijo pa tudi nečak Vinko Gruden ter Aničin sin Gregory. Ubiti člani Grudnove družine so sedaj zapisani na skupnem spomeniku vsem padlim v drugi svetovni vojni v Karlovici.

Ne zgodi se vsak dan, da bi se v hotelu Rubin pojavil tako imeniten gost, kot je najznamenitejša TV-zvezda Natalija Vraber Kus. Naši fantje so očarani nad obiskom, pa čeprav je diva prišla že nekoliko v "rožcah" in čeprav je njen kavalir rosno mlad. Ko jo zjutraj z vsem pompom pričakajo, pa jih zvezda spet preseneti. Nekatere bolj, nekatere manj prijetno.
V vlogi TV-zvezde nastopa Milena Zupančič, njen kavalir pa je bil Marko Plantan.

Hotel Rubin razburka škandal: dva kriminalista preiskujeta izvor internetnih pornografskih posnetkov - domnevno naj bi šlo za intimne posnetke TV zvezde Natalije Vraber Kus in mladeniča tiste burne, vroče noči v hotelu Rubin. Nataša in ostali se nejeverno sprašujejo: ali je možno, da bi bilo to posneto v njihovem ljubljenem hotelu Rubin in kdo neki je bil tako podjeten, da je to posnel? Pa tudi policijska zaslišanja razkrijejo zanimive nepravilnosti v delovanju hotela...
V vlogi kriminalistov nastopata Primož Petkovšek in Davor Janjić.

Reporter Ervin Hladnik Milharčič, Novogoričan, se v cestnem kolažu obmejnih vinjet vrne v svoje kraje in potuje ob današnji meji.

Meje so resna stvar. Tu se stikata latinski in slovanski svet, Srednja Evropa in Mediteran – in tu ni čistokrvnosti. Tu živijo fantastični ljudje. Milharčič nam pomaga spoznati, kaj se je tam mešalo, izmenjevalo in tihotapilo - nekoč in danes. Kako je Drago Mislej Mef čez mejo pripeljal električno kitaro, od kod Iztoku Mlakarju ideja, da svet ni resen, kako so z vsake strani "pobrali tabulše" Tminski madrigalisti, zakaj so aleksandrinke naredile pravo malo revolucijo, kako se sliši vstajenska maša v Gorici in med drugim še kako Tržaški partizanski pevski zbor Pinko Tomažič zaznamuje prvomajsko proslavo.
Svet ob meji je videti kot neskončna, brezmejna pokrajina odprtega neba in duha. Skozi mozaično pripoved dokumentarec zgradi podobo ene ključnih tem današnjega časa: o življenju, medkulturnih razlikah in dilemi, kako ravnati z njimi.

Koncert André Rieu s prijatelji je dve uri in pol dolgo glasbeno srečanje Andréja Rieuja z njegovim zvestim občinstvom na mogočnem trgu sredi rodnega Maastrichta poleti 2013. Ob spremljavi Johann Strauss Orchestra boste slišali znane melodije iz zakladnice klasične in popularne glasbe. Kot posebni gostje se bodo predstavili: Mirusia Louwerse, Carla Maffioletti, Carmen Monarcha, The Platin Tenors, Romano Diederen,Carlos Buono, André Van Duin, Jermaine Jackson, Trini Lopez, The Coriovallum Pipeband in De Jostiband.

Letošnja dirka po Franciji bo za nas še posebej zanimiva: nastopilo bo kar 5 Slovencev, dva - Tadej Pogačar in Primož Roglič - pa sta celo med najožjimi favoriti za skupno zmago. Tadej Pogačar bo lovil že svojo tretjo zaporedno zmago na največji dirki na svetu. Dirka je razdeljena na 21 etap, do Pariza bodo kolesarji skupaj prevozili 3350 kilometrov, najvišja točka bo 2624 metrov visoki prelaz Galibier. Naši gledalci si bodo v neposrednih prenosih ogledali vseh 21 etap, po vsaki etapi pa še studijsko analizo z zanimivimi gosti.

*****

*****

Anglija gosti 13. evropsko prvenstvo v nogometu za ženske. Za evropsko krono se poteguje 16 reprezentanc, ki se merijo na desetih različnih stadionih. Po skupinskem delu se bodo začeli izločilni boji. Finale bo na sporedu 31. julija na slovitem stadionu Wembley v Londonu.

Dobre četrt stoletja je minilo, odkar je idejni oče Izštekanih Jure Longyka v radijskem studiu gostil skupino Sokoli Petra Lovšina. Leta 1993 se je rodila oddaja, v kateri se pogovor z glasbenimi gosti prepleta s preigravanjem skladb, ki so izvedene na akustičen ali kako drugače izštekan način. Na način, ki ga ni moč slišati nikjer drugje.
V zadnjih letih se oddaja Izštekani decembra iz studia Vala 202 preseli v ljubljanski Kino Šiška. Formula je bila jubileju primerna: 5 x 5 = 25. Na razprodanem koncertu je nastopilo 5 skupin, vsaka je odigrala 5 skladb. Posebnost tokratnega slavja je bila, da so se kar 4 skupine Izštekanim pridružile prvič. Fed Horses, Bordo, Prismojeni profesorji bluesa in Čedahuči so odigrali 4 svoje skladbe ter eno prirejeno skladbo veteranov Dan D. Kot dodatni skriti gostje so se pridružili tudi Koala voice ter Zala Kralj in Gašper Šantl, ki sta prav tako priredila skladbo častnih gostov večera Dan D.
Koncert izvajalcev, ki sprejmejo izštekani izzvi s srcem in brez zadržkov, poln presenečenj in neponovljiv.
V prvem delu koncerta podajamo vzdušje in preplet skupin Fed Horses, Bordo ter Prismojeni profesorji bluesa.

*****

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov