Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sreda, 28. avg. 2024

TV Slovenija 1 • Sre, 28. avg.

Odmevi vsak delavnik ob 22.10 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Med drugim bomo predstavili festival komorne glasbe Odmev poletja v Mariboru. Seznanili vas bomo z mednarodnim otroškim gledališkim festivalom Pri svetilniku, ki ga pripravlja Gledališče Koper. Bili pa smo tudi na odprtju razstave Nike Špan in Richarda Whitlocka v galeriji Equrna.

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

Zakaj si moramo zobe umivati z zobno kremo in ne le z vodo? Kdo jih grizlja in kaj tako otožno zavija v gorah? Ima zobobol tudi Gorjan?

Poletna jutra imajo poseben čar, najlepša pa so v družbi oddaje Dobro jutro!
Tudi v zadnjih poletnih dneh vam ustvarjalci oddaje ponujajo številne svetovalne, izobraževalne, razvedrilne in informativne vsebine. Skupaj bomo raziskovali teme, ki se dotikajo vsakdanjega življenja ljudi in vam ponudili številne koristne nasvete o najrazličnejših tematikah iz vsakdanjega življenja. Z vami smo v živo vsak delovnik med 7. in 9. uro.

Jutranja poročila so prva televizijska poročila, ob katerih se gledalci seznanijo z najpomembnejšim dogajanjem doma in po svetu. Izvedo, kateri pomembni dogodki so predvideni za tisti dan in kaj se je dogajalo na drugi strani sveta, medtem ko smo v tem delu spali.
Z dopisniško mrežo po svetu in vsej Sloveniji.

Jutranja poročila so prva televizijska poročila, ob katerih se gledalci seznanijo z najpomembnejšim dogajanjem doma in po svetu. Izvedo, kateri pomembni dogodki so predvideni za tisti dan in kaj se je dogajalo na drugi strani sveta, medtem ko smo v tem delu spali.
Z dopisniško mrežo po svetu in vsej Sloveniji.

Kyle ima zelo rad šolskega prometnika Garyja, zato je toliko bolj ogorčen, ko ga obiskovalka šole obtoži, da ji je iz avtomobila izmaknil torbico. Ravnatelj gospo miri, nato pa se spomni, da to ni prva torbica, ki je izginila, in Garyju slabo kaže. Toda v ukradeni torbici je bila tudi polovica sendviča s slanino in na šolskem dvorišču je nekdo z zelo ostrim vohom in raztegljivo pasjo vrvico.

Ezra je navdušen, Nezmotljivi detektivi se potegujejo za najboljše mlado malo podjetje. Z Avo, Kylom in Maudie pripravlja predstavitev, a je vsak dan bolj čemeren in odsoten. Ko pride sobota, se sploh noče več predstaviti pred tekmecema, oblikovalko spletnih strani in izdelovalcem marmelad. Pravi, da ni dovolj dober. Kdo mu je vzel samozavest? Morda nesramnež, ki ga kritizira na spletni strani?

Skupina Wonderland je zmagala na podelitvi nagrad novi zvok. Zaradi tega se zanje potegujejo kar tri založbe. Fantje imajo napovedane sestanke, na katerih pa se ne odvija vse tako, kot bi si želeli. Nate in Oakley se odločata, kdo bo imel nagrado doma. Oakley po naključju hitro reši to težavo.

Gost tokratne Dnevne sobe bo snemalec in režiser Rožle Bregar. Njegovo profesionalno pot sta močno zaznamovala ljubezen do fotografije in pustolovskih športov, rad snema v ekstremnih pogojih in vedno znova išče ter tudi ujame izmuzljive trenutke odročnih pokrajin. Kot snemalec in režiser je podpisan pod številne dokumentarne filme o naravi.

Pogovor bo vodila Meta Ornik.

Plastika je lahek, trpežen in poceni sintetični material, ki ima izjemno dolgo dobo trajanja. A vse te odlike pomenijo tudi, da plastika povzroča enega največjih okoljskih problemov današnjega časa. Samo v Evropi na leto izdelamo več kot 65 milijonov ton plastike, 30 milijonov ton pa je vsako leto zavržemo. Recikliramo manj kot tretjino vse plastike, preostalo kopičimo na odpadih, zažigamo ali pa ostane v okolju – v naravi.

Stane je sprva pustil službo, saj je ves denar naložil v delnice, katerih vrednost je letela visoko v nebo. Skupaj z njimi pa je visoko letel tudi Stane. Ker pa tisti, ki visoko leta, tudi nizko pade, postane Stane po borznem zlomu hišna gospodinja. K tej odločitvi mu seveda pomaga Irma, ki ga ne more gledati takole finančno zlomljenega, povrhu pa še brez vsakega dela… Pa tudi Irma sama se na vse kriplje trudi, da bi družina preživela kar se da dobro…

Na cestah je čedalje večja in neznosnejša gneča, še posebej poleti. Zakaj se vse ustavi in kaj bi nas odrešilo muk, bosta pojasnila ministrica za infrastrukturo Alenka Bratušek in dr. Matej Ogrin s Filozofske fakultete. Ali imajo Romi pravico do pitne vode, bo pojasnil varuh človekovih pravic Peter Svetina. Kako je živeti brez pravic, pa bo pojasnila novinarka Katarina Keček, ki so jo pred dvaintridesetimi leti izbrisali.

Oči sveta bodo to jesen uprte v ZDA. 5. novembra bodo Američani izbrali novega predsednika ali prvo predsednico države. Predvolilna tekma, iz katere je izstopil dosedanji predsednik Joe Biden, bo neizprosna. Kam se bo nagnila volilna tehtnica v svetovni velesili z globoko razdvojenim političnim telesom? Globus o ameriških volitvah.

12:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:15
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

Mabel najde denarnico, v kateri je pet funtov in se odloči, kaj bo naredila z denarjem. Celotno osebje hiše Meldrum je povabljeno na ples, kjer jih že čakajo člani družine. Družaben dogodek pa se za nekatere ne izteče prav dobro.

YOU RANG, M'LORD? / Velika Britanija / 1988–1993
scenarij: David Croft, Jimmy Perry
režija: David Croft, Roy Gould
v glavnih vlogah: Paul Shane (Alf Stokes), Jeffrey Holland (James Twelvetrees), Su Pollard (Ivy Teasdale), Perry Benson (Henry), Barbara New (Mabel), Brenda Cowling (gospodinja Lipton), Donald Hewlett (Lord George Meldrum), Michael Knowles (Teddy Meldrum), Mavis Pugh (Lady Lavender), Susie Brann (Poppy), Catherine Rabett (Cissy), Angela Scoular (Lady Angela Shawcross), John Horsley (Sir Ralph Shawcross), Bill Pertwee (policist Wilson)

Predstavljamo reportažo z jubilejnega, 30. sarajevskega filmskega festivala, na katerem se je letos predstavilo rekordno število slovenskih filmov, kar 12. Obiskali smo številne premiere, tudi slovenskih filmov; predstavili bomo nagrajence. Pogovarjali smo se s protagonistom dokumentarnega filma Praslovan Zoranom Predinom, ki je med drugim pojasnil, kako je bil vpet v nastanek filma, kako je ogledati si portret o sebi in zakaj je humor ključni element filma. Južnokorejska književnost je v ospredju letošnjega festivala Dnevi poezije in vina. Pogovarjali smo se z nekaterimi izmed 21 pesnic in pesnikov iz 14 držav, ki letos sodelujejo na festivalu. Ogledali smo si tudi več razstav, ki celovito prikazujejo delo ene najvidnejših slovenskih grafičnih umetnic dvajsetega stoletja, Adriane Maraž.

A Nagyító alatt című adás témája a budapesti Magyar Nemzeti Múzeum Magyar menyasszony című időszaki kiállítása.

Tema oddaje Pod drobnogledom je začasna razstava Madžarskega narodnega muzeja v Budimpešti z naslovom Madžarska nevesta.

Tim in Amelie gresta prvič skupaj jahat, nato pa še na prvi pravi zmenek. Franzi ob tem še kar ne more biti ravnodušna.
Lia, nova gospodinja na Knežjem dvoru, je navdušena nad vsem, kar je bio in eko. Robert je njenim idejam naklonjen, njegov oče pa veliko manj. Ariane v podpiranju take politike nove gospodinje vidi priložnost za nov žebelj v krsto Knežjega dvora.
Linda je po odkritju Dirkove igre zlomljena. Dirk jo roti, naj ne pove Steffenu, ker se boji, da bo izgubil še sina.
Ariane še naprej izsiljuje Dirka za novice o preiskavi na Tajskem, a ne ve, da je adut, ki ga ima v žepu, medtem izgubil vso vrednost.
Lucy Beli predlaga nekaj, kar mladeniča tako preseneti, da ne zna odgovoriti, ampak si mora vzeti čas za premislek. Kot svetovalka pri pomembni odločitvi mu na pomoč priskoči Hildegard.

STURM DER LIEBE (XVI.) / Nemčija / 2019-2020
Scenarij: Björn Firnrohr, Claudia Köhler
Režija: Felix Bärwald, Stefan Jonas, Carsten Meyer-Grohbrügge, Udo Müller, Steffen Nowak, Lutz von Sicherer, Alexander Wiedl idr.
V glavnih vlogah: Léa Wegmann, Florian Frowein, Antje Hagen, Sepp Schauer, Dirk Galuba, Joachim Lätsch, Dieter Bach, Lorenzo Patané, Uta Kargel, Melanie Wiegmann, Erich Altenkopf, Jenny Löffler, Sandro Kirtzel, Jennifer Siemann, Julia Grimpe, Anna Lena Class, Franz-Xaver Zeller, Patrick Dollmann, Isabell Ege, Paulina Hobratschk, Lukas Schmidt

16:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:05
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

Mali Timotej prosi prijatelja kita, naj ga pihne vse do Lune. Toda kit pihne premočno in mali Timotej leti mimo Lune vse do Enkelada. To je Saturnova luna, ki brizga visoke curke ledene vode.

Očka in mamica nimata časa, da bi Njambu pomagala narediti klobuk za šolsko tekmovanje, zato ga naredi čisto sam. Gospa Jokinstok mu pokaže, kaj vse lahko dosežeš, kadar se zares potrudiš.

Kaj so drobni rdeči mehurčki na koži? Zdravnica Mica in Tinko pojasnita, kaj so to norice in kaj povzroča to zelo nalezljivo bolezen.

Škofjeloško družinsko podjetje Signum je staro toliko kot naša država. Njihova osnovna dejavnost je proizvodnja zastav vseh vrst in velikosti. Na leto jih izdelajo okrog 20 000, približno polovica je slovenskih, preostalo so občinske, reklamne in zastave tujih držav; več kot 180 različnih državnih zastav so naredili doslej. Šestčlanska ekipa redno zaposlenih, ki jih danes vodi že druga generacija, posel uspešno širi tudi na druga področja tiskanih tekstilnih in promocijskih izdelkov. Največ prodajo na domačem trgu, sodelujejo pa tudi z avstrijskimi in hrvaškimi naročniki. Pravi izziv za zaposlene je bila največja zastava, velika 9-krat 18 metrov, ki so jo izdelali leta 2013 in je od takrat stalnica na tribunah vseh velikih športnih dogodkov.

Enakost in enakopravnost sta pomembni področji tudi v športu. Projekt VERA, ki spodbuja enakopravnost športnic, spoštovanje njihovih pravic ter izboljšanje njihove zaščite in vrednotenja v športu, je dobil mesto tudi v Sloveniji. Ta se je pridružila Italiji, Franciji, Španiji, Portugalski in Belgiji.
Kakšen je položaj športnic v Sloveniji, kako materinstvo vpliva na športno kariero in kakšne so pogodbe športnic v temu obdobju? S kakšnimi težavami se srečujejo? Pa o kvotah v klubih in zvezah – o vsem tem se bomo pogovarjali z gostjama Anjo Milenković, koordinatorico projekta VERA in nekdanjo nogometašico, ter Marto Bon, predsednico Komisije za enakost spolov pri OKS-ZŠZ, nekdanjo vrhunsko rokometašico, reprezentantko, trenerko, selektorko, predavateljico.

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog s pritiskom na tipko Vem!, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v tematski križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča. Finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.
Gledalci doma lahko sodelujejo v nagradni igri na objavljenem spletnem naslovu www.rtvslo.si/vem-kviz tako, da uganjujejo manjkajočo črko v iskani besedi. Na zaslonu se izpišejo: vprašanje, beseda z manjkajočo črko ter dve črki, od katerih je samo ena rešitev nagradne igre. Črki se izpišeta za zaporednima številkama 1 in 2.

18:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

19:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Simpatična zgodba o dveh že malce ostarelih ljubimcih, postavljena v idilično okolje vzhodne obale ZDA, v kateri blestita Sigourney Weaver in Kevin Kline.

Hildy je nepremičninska agentka, ki ima probleme s svojim poslom, saj ji je nekaj pomembnih strank speljala nekdanja sodelavka. Hildy se trudi obdržati svoj ugled, kar pa ni prav lahko, poleg tega je bila vedno celotna, zdaj že razširjena družina odvisna od njenih prejemkov. Vse stavi na prodajo lepega kosa zemlje, vendar mora v posel najprej prepričati svojega nekdanjega fanta iz srednje šole, lastnika krajevnega komunalnega podjetja Franka. Poleg trmastega in nepopustljivega možaka je problem tudi v sami Hildy. Vedno je rada spila kakšen kozarček in zaradi stresa se stare navade vračajo. Ampak ko bi ostalo samo pri kozarčku…

Originalni naslov: THE GOOD HOUSE
Leto produkcije: 2021
Država: ZDA, Indija
Žanr: drama
Režija: Maya Forbes in Wallace Wolodarsky
Scenarij: Thomas Bezucha, Maya Forbes in Wallace Wolodarsky po knjigi Ann Leary
Igrajo: Sigourney Weaver, Kevin Kline, Morena Baccarin, Rebecca Henderson

Uživali boste lahko ob spremljanju popularne glasbe v izvedbi vokalne zasedbe Jazzva, pevke Eve Černe, trobilnega ansambla TrobiNOVA, pevke Ane Bezjak ter Simfoničnega orkestra in Big banda RTV Slovenija. Urednik oddaje Daniel Celarec, režiser Marjan Kučej.

22:05
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

22:10
Odmevi

Odmevi vsak delavnik ob 22.10 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

V Benetkah se danes s premiero filma Tima Burtona Beetlejuice Beetlejuice začenja tamkajšnji 81. mednarodni filmski festival, na katerem se bo v glavnem tekmovalnem programu za zlatega leva potegovalo 21 filmov. V Mini teatru smo si ogledali premiero predstave Dolgega dneva potovanje v noč avtorja Eugena O'Neilla v režiji Ivice Buljana, v kleti lendavskega gradu pa razstavo srbskega umetnika Nedima Hadžiahmetovića Mafe.

22:50
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

Minili so časi, ko so Marka Jacoba Cavazzo ali Vazza omenjali kot enega od najobetavnejših domačih MC-jev nove generacije hip hopa. Pri rosnih štiriindvajsetih letih ima namreč za seboj že štiri uspešne celovečerne albume, vrsto razprodanih dvoran in nešteto zmag v dvobojih v prostem slogu po državi. Z glasbo se je srečal pri šestih letih, uspešno zaključil pet razredov klasične kitare ter z verzi in rimami počečkal vse zvezke v osnovni in srednji šoli. Študent AGRFT-ja je obe ljubezni povezal in kot mladi Prešeren spregovoril v urbanem jeziku tretje generacije podalpskega hip hopa.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov