Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sreda, 8. apr. 2020

TV Slovenija 2 • Sre, 8. apr.

Infokanal je namenjen sledenju novic iz sveta gospodarstva, politike, športa, kulture, zabave, turizma, medicine, znanosti in podobnih tematikah, ki pomembno vplivajo na razvoj in analizo javnega obveščanja. Poleg najbolj svežih novic s spletne strani www.rtvslo.si pa lahko spremljate videospote slovenski in tujih glasbenih izvajalcev. Infokanal ne pozabi niti na najbolj svežo vremensko napoved in obvestila o stanju na slovenskih cestah

08:00
Otroški program: Op!

VELIKANI

Biti velik in odrasel je imenitno. Bine se je naveličal biti majhen. Želi si, da bi bil velik, velikanski. Zdi se mu, da raste prepočasi. Tudi Ajda si želi, da bi bila čim prej velika. Toda ni vedno dobro, če se stvari odvijajo prehitro. Včasih je mnogo bolje, če si majhen.

Ko zlobni čarovnik Zorkus ukrade igrače, se v bran otrok postavi čarobni Juvi. S svojim pogumom in spretnostjo jih navduši in spodbudi, da se mu pridružijo pri popotovanju v začarano Zorkusovo deželo. Od tam bo igrače uspelo rešiti le, če otroci dosledno ponavljajo za Juvijem. Na ta način telovadijo, ne da bi se tega zavedali, pri tem pa neizmerno uživajo.
Juvi otroke s pomočjo aerobike spodbuja, da razvijajo in krepijo svoje motorične sposobnosti. Serija desetih pustolovščin pa ob tem poskrbi še za domišljijo in otroško ustvarjalnost.

Afrika
Otroci, zgodilo se je nekaj strašnega. Čarovnik Zorkus, ki nikogar ne mara in je ledeno mrzlega srca, se sam ne zna igrati in ne prenese, da bi se igral kdo drug. Zato je pobral igrače po vsem svetu in jih odnesel v začarano Afriko. Tja lahko pridemo, le če nam pomaga čarobni Juvi. Juvi nam priskoči na pomoč vsakič, ko ga potrebujemo!

Otroci, zgodilo se je nekaj strašnega. Čarovnik Zorkus, ki nikogar ne mara in je ledeno mrzlega srca, se sam ne zna igrati in ne prenese, da bi se igral kdo drug. Zato je pobral igrače po vsem svetu in jih odnesel na dno oceana. Tja lahko pridemo, le če nam pomaga čarobni Juvi. Juvi nam priskoči na pomoč vsakič, ko ga potrebujemo!

TISTA O MANIRAH

Cmok se je pošteno zamislil. Vedno jejo kar za pultom, kar je čisto narobe. Lepo pripravljena hrana, zaužita za mizo, je veliko boljša in zdrava. Juš in Tita izvesta veliko novega o obnašanju za mizo, uporabi pribora, razvoj pogrinjka in še marsikaj zanimivega. Seveda ne bodo sedeli ob praznih krožnikih. Pri Cmoku se vedno kaj dobrega je.

Kdo živi v tem okolju? Kdo ima tako zanimiv rep in takšna velika ušesa, neskončno dolg vrat in nešteto število nog? Zabavajte se z uganjevanjem živali! Spoznajte jo, naučite se jo narisati in se z njo igrajte skrivalnice!
Živalska uganka je igrivo spoznavanje osnovnih živalskih zanimivosti, namenjeno najmlajši skupini gledalcev, otrokom od 4. – 6. leta starosti.

Glasbeni videospoti so dnevni video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative. Videospoti so predvajani po izboru uredništva Videotrak.

Uživali boste v glasbi Astorja Piazzolle, posvečeni pomladi, v izvedbi klarinetista Mateta Bekavca in Abonmajskega orkestra KD Franca Bernika Domžale. Mate Bekavac velja za enega najboljših klarinetistov v svetovnem merilu, ki se uspešno posveča tudi dirigiranju.

Sveta maša iz mariborske stolnice.
Mašuje nadškof msgr. Alojz Cvikl.

Z vrhunsko slovensko sopranistko Bernardo Bobro smo tonsko posneli in televizijsko upodobili arijo Gilde »Caro nome« iz Verdijeve opere Rigoletto.
Simfoničnemu orkestru RTV Slovenija dirigira Simon Krečič. Urednica Danica Dolinar, režija Primož Meško.

Spodbujene gledalcev k telesni aktivnosti doma. Voditelj bo Anže Bašelj, vaje petih oddaj je pripravila Maja Dolenc s Fakultete za Šport, demonstratorja sta udeleženka olimpijskih iger v Atenah Tina Čarman in slovenski rekorder v teku na 400 metrov Luka Janežič. Vaje treh oddaj pa za svojo magistrsko nalogo na Fakulteti za Šport pripravil Mihael Reisman, ki jih tudi demonstrira.

Oddaja Dobro jutro poleg informativnih in zabavnih vsebin podaja koristne nasvete o najrazličnejših tematikah iz vsakdanjega življenja.
Oddaja Dobro jutro je oddaja gledalcev. S svojimi svetovalnimi, izobraževalnimi, razvedrilnimi in informativnimi vsebinami sledimo željam gledalcev vseh starostnih skupin. V večurnem živem in dinamičnem jutranjem programu, ki je na sporedu vsak delovni dan, se prepleta studijski del z aktualnimi vklopi v živo z različnih koncev Slovenije. Raziskujemo teme, ki se dotikajo vsakdanjega življenja ljudi, in ponujamo najrazličnejše vsebine: od zdravstvenih, pravnih in kuharskih nasvetov, svetovanj o medosebnih odnosih, receptov iz domače lekarne do predstavljanj osupljivih življenjskih usod, vrtičkarskih in prehranskih nasvetov in atraktivnih nagradnih iger.

Oddaja Dobro jutro uvaja sodobne televizijske formate s poudarkom na kakovostnih vsebinah. Upoštevajoč delež televizijskih gledalcev je oddaja med najbolje gledanimi oddajami nacionalne televizije. V letu 2014 so ustvarjalci oddaje prejeli eno najprestižnejžih slovenskih medijskih priznanj: strokovnega viktorja za najboljšo zabavno TV-oddajo.

Oddaja Dobro jutro se podaljšuje v Dober dan, s katerim v sodelovanju z RTV centrom Koper ob torkih in RTV centrom Maribor ob četrtkih v živi program vnašamo še več lokalnih vsebin, z gledalci razpravljamo o fenomenih sodobne družbe in pripravljamo številne atraktivne pogovore. Dober dan ima svetovalni predznak in je nadgradnja Dobrega jutra.

Izodrom je posebna oddaja za otroke, v času, ko ni šole in so zaradi izrednih razmer ostali doma. Voditelja Nik Škrlec in Nika Rozman gostita različne učitelje in znane goste po Skypu, uredništvo Infodroma pripravlja novice v zvezi z aktualno tematiko, vmes pa se zvrstijo izobraževalni in razvedrilni prispevki iz oddaj Otroškega in mladinskega programa.

13:45
Otroški program: Op!

Čarovnikova metla se poškoduje in nezavestna obleži na Mandijevem vrtu. Ko začneta Mandi in Pipi zjutraj urejati vrt, je to kot naročeno. Toda metlo bo treba najprej ukrotiti.

Rija in Krokodil gresta k jezeru krmit ptice. Krokodil obljubi, da ne bo pojedel zrnja. Tam najdeta račke, goske, vrabčke in labode. Pa tudi golobe. Fej! Rija jih ne bo hranila. A vse čudovite ptice odletijo, samo golob bi zobal zrnje. Morda je pa golobček najprijaznejši ptič!

Rozi si za Capka izmisli pravljico za lahko noč. V njej nastopa mali rdeči panda, ki bi rad bil pogumen. Capku je zgodba tako všeč, da jo pove prijateljem. Vsi komaj čakajo, kako se bo končala.

Ernest je bolan in Celestinca ga skrbno neguje, a Ernest se otročje obnaša in zahteva, da je vse po njegovo.

Je ptica? Je medved? Je Živalski čira čara! Ugibanje je zabavno. Vam je velik rilec znan? Kaj pa črno bela dlaka? In kaj menite o malčku, ki se plazi naokrog zelo počasi? Škatlica vam pomaga z namigi. Korak za korakom ugotovite katera žival se skriva v njej.

Govoreči Ben se odloči, da potrebuje varnostno kopijo svojih možganov, nekoga , ki mu bo predal vse svoje znanje. Le kdo bo postal njegov varovanec?

Rachida bi morala na deseti obletnici poroke svojih staršev nastopiti pred gosti, vendar je strašno sramežljiva. Pred drugimi ne more iz sebe spraviti niti besede. Na pomoč ji priskoči najboljši prijatelj Winston in skupaj poskušata najti rešitev.

Spodbujene gledalcev k telesni aktivnosti doma. Voditelj bo Anže Bašelj, vaje petih oddaj je pripravila Maja Dolenc s Fakultete za Šport, demonstratorja sta udeleženka olimpijskih iger v Atenah Tina Čarman in slovenski rekorder v teku na 400 metrov Luka Janežič. Vaje treh oddaj pa za svojo magistrsko nalogo na Fakulteti za Šport pripravil Mihael Reisman, ki jih tudi demonstrira.

Nedeljska popoldanska oddaja Vikend paket z Bernardo Žarn in Jožetom Robežnikom ter vedno aktualnimi gosti, zabavnimi komentatorji, zanimivimi izzivi in dobro glasbo.

Tokratni Vikend paket bo praznoval kar nekaj veličastnih in okroglih obletnic ter gostil izjemne ljudi. Za začetek s Sašom Hribarjem in njegovimi sodelavci praznujemo 30 let legendarne oddaje Radia Ga Ga. Oddaja je dobila tudi dokumentarni filmski zapis, katerega si bomo na TVS ogledali v naslednjem tednu. Med prijatelje oddaje, tudi spletne, štejemo naše igrive komentatorje, ki nas bodo obiskali preko video in telefonskih klicev. Še posebej navdihujoči sta bili te dni Ana Maria Mitič in Tanja Kocman. V času, ko je še posebaj pomembno, da naša družba upošteva strokovnjake in znanstvenike, bomo govorili z urednico in voditeljico oddaje Ugriznimo znanost. Kot novinarka je poleti prejela ugledno nagrado od Združenja britanskih znanstvenih novinarjev (ABSW), oddaja pa je s strani gledalcev in stroke cenjena stalnica našega televizijskega programa že 10 let. Raziskovalni novinar Jože je tudi ta teden na misiji odkrivanja trditev, različnih načinov korona preživljanja časa doma, podeljuje pa tudi nagrado.

Glede na odlične predstave v prvem delu prvenstva, so bili slovenski skakalci in skakalke med kandidati za medaljo tudi na tekmi mešanih ekip. Trener se je odločil za naslednjo postavo: Jerneja Brecl, Jan Bombek, Katra Komar in Mark Hafnar, ki je poskrbela (po dveh zlatih) za tretje odličje mešanih ekip na SP.

Beatrice in Laura pripravljata zabavo za svoj 18. rojstni dan. Angelica razkrije svojim staršem, da jo čaka naporno zdravljenje raka, dvojčicama pa noče s tem pokvariti praznovanja. Nazadnje Laura to po naključju odkrije in novica jo tako potre, da se hoče odpovedati zabavi. Umberto se razide z Martino, s katero se je sestajal, odkar z Lauro nista več par. Pietro se odloči, da je življenje prekratko, da bi ga zapravljal s pretiranim stiskaštvom. Nunzii obljubi, da ne bosta več začasno živela v arhitekturnem biroju in da si bosta kupila stanovanje, naj stane, kar hoče.

19:05
Otroški program: Op!

Kdo sem jaz? Zakaj sem tak kot sem? Ste se kdaj spraševali o teh rečeh? Bibamica in Bibatone prav vneto tuhtata, kako je s tem in s škratovo pomočjo ugotovita, da je vsak sam svoj. Sicer se lahko pretvarjamo,a najlepše je, kadar smo takšni, kot smo v resnici. Lahko se spoprijateljimo z drugimi, lahko nas imajo radi, ...pa sami sebe imamo radi, to pa je zelo pomembno, ker imamo takrat tudi druge zares lahko radi. Zvedeli bomo še, kje je spodaj in kje zgoraj, spoznali nekaj dreves, pa to, da gre Uršula prihodnjo jesen že v šolo...

Pepe rad obišče Pivko. Tam so lepi kraji, prijazni otroci in hudi izzivi! Tokrat se bo s tretješolci preizkusil na čisto pravem vojaškem poligonu. Tam bi lahko zmagal! Se strinjaš, da bi lahko, a ne?

Spodbujene gledalcev k telesni aktivnosti doma. Voditelj bo Anže Bašelj, vaje petih oddaj je pripravila Maja Dolenc s Fakultete za Šport, demonstratorja sta udeleženka olimpijskih iger v Atenah Tina Čarman in slovenski rekorder v teku na 400 metrov Luka Janežič. Vaje treh oddaj pa za svojo magistrsko nalogo na Fakulteti za Šport pripravil Mihael Reisman, ki jih tudi demonstrira.

LOTO je najatraktivnejša klasična igra v Sloveniji. Voditeljica nas popelje skozi tri žrebanja: LOTO, LOTO PLUS in LOTKO.

20:00
Tedenski izbor

V oddaji iz serije, ki predstavlja glasbene čarobne trenutke, ki so pritegnili ves svet in ostali nepozabni do danes, predstavljamo vrhunec partnerstva med violinistko Anne-Sophie Mutter in dirigentom Herbertom von Karajanom. Ta čarobni trenutek se je zgodil za zaprtimi vrati, priča so mu bili le glasbeniki in ekipa s kamerami, ki jo je organiziral in plačal Karajan sam. Nastal je edinstveni posnetek Beethovnovega violinskega koncerta, ki je postal javnosti na voljo šele po Karajanovi smrti. Morda je to najpomembnejši dokument sodelovanja med velikim dirigentom in njegove "pridne" , vrhunske violinistka.

Kaj imajo skupnega prostovoljno gasilstvo, Dalmacija, Johnny Cash, Jože Potrebuješ in zanikanje pravega sebe?

Film, v katerem ne boste izvedeli nič novega. Film, v katerem ne boste videli nič novega. Film, v katerem ne boste slišali nič novega. Film o slovenski zabavni glasbi, edini zvrsti, ki brez subvencij, jamranja in reklame živi le od odobravanja odjemalcev.
Kaj se zgodi, ko gredo glasbeni kritiki in umetnostni teoretiki spat? Kaj se zgodi, ko se uredniki radijskih postaj prenehajo pretvarjati, da je naš godbeni mainstream na frekvenci z globalnim? Kaj se zgodi, ko študentarija zavrže pozo urbanih progresivcev in se prepusti na novo odkritim koreninam?
Prižgejo se agregati gasilskih veselic in zadoni Slovenska Zabavna Glasba.
Nov dokumentarni film scenarista in režiserja Dušana Moravca ter poklicnega nebulotika Mihe Šaleharja NE GREM NA KOLENO.

To sredo v koncertu doma v živo v etru in Facebooku Vala 202 in zvečer v posnetku na TV Slovenija izolski glasbenik Rudi Bučar. Ostanimo doma in poslušajmo kakovostno slovensko glasbo!

Ko so June po dveh mesecih skrivanja v časopisni hiši končno hoteli spraviti ven, so njihov načrt razkrili in June ujeli, njene pomagače pa ubili. Teta Lydia ji pove, da jo bodo po rojstvu otroka usmrtili, če se ne bo uklonila in spoštovala pravil. Serena je besna, ker ji je »ukradla otroka«, Waterford pa ji diplomatsko zaželi dobrodošlico. Marta ji vrne skrivna pisma. Serena pripravi zabavo za dojenčka.

Věra Bílá je bila na prelomu tisočletja najbolj znana romska pevka na češkem. Razprodala je pariško Olympio, v Beli hiši je pela Billu Clintonu, v Franciji je dobila nagrado za najboljšo ploščo za glasbo sveta. V dokumentarnem filmu spremljamo umetnico, se ji je življenje obrnilo na glavo, potem ko je izgubila moža in posvojenca, ob tem pa se skuša vrniti v svoje umetniško življenje.

Glasbeni videospoti so dnevni video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative. Videospoti so predvajani po izboru uredništva Videotrak.

Infokanal je namenjen sledenju novic iz sveta gospodarstva, politike, športa, kulture, zabave, turizma, medicine, znanosti in podobnih tematikah, ki pomembno vplivajo na razvoj in analizo javnega obveščanja. Poleg najbolj svežih novic s spletne strani www.rtvslo.si pa lahko spremljate videospote slovenski in tujih glasbenih izvajalcev. Infokanal ne pozabi niti na najbolj svežo vremensko napoved in obvestila o stanju na slovenskih cestah

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov