Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sreda, 22. apr. 2020

TV Slovenija 2 • Sre, 22. apr.

Infokanal je namenjen sledenju novic iz sveta gospodarstva, politike, športa, kulture, zabave, turizma, medicine, znanosti in podobnih tematikah, ki pomembno vplivajo na razvoj in analizo javnega obveščanja. Poleg najbolj svežih novic s spletne strani www.rtvslo.si pa lahko spremljate videospote slovenski in tujih glasbenih izvajalcev. Infokanal ne pozabi niti na najbolj svežo vremensko napoved in obvestila o stanju na slovenskih cestah

08:00
Otroški program: Op!

Poznate zgodbo o Martini, ki stanuje v loncu in njenem prijatelju Dečku, ptičjem strašilu, ki prihaja k njej na obisk s svojega polja? Začelo se je zelo preprosto.
Najprej je bila Martina sama. V svojem svetu nekje sredi oblakov je zjutraj prilezla iz pisanega lonca in zvečer vanj odšla spat. Vmes pa je počela marsikaj zanimivega. Lepega dne pa v njen svet vstopi ... ptičje strašilo! Strašilo je sprva precej nerodno, počasi pa postane odličen tovariš pri Martininih domislicah.
Ta se zelo veseli: končno ima nekoga, ki mu lahko reče lepo besedo, ki ga lahko nauči kaj novega in mu včasih tudi ponagaja. Tako sta Martina in strašilo z vsakim dnem bolj nerazdružljiva prijatelja, ki skupaj odkrivata svet okoli sebe in se zabavata.

Bober Bor si močno želi bratca ali sestrico. Hej, kaj pa, če kar Lovro in Šviga postaneta njegova bratec in sestrica? Krasno, vendar Bor zahteva nekaj bobrovskih preizkušenj. Bosta prijatelja znala glodati hlode, spretno rolkati in hitro brati knjige? No, ja, pa smo spet v težavah. Morda najbolje, da skupaj obiščemo sestrici Lauro in Brino, zagotovo nam zaupata skrivnosti prijateljstva med sorojenci.

Kaj pa je to pečena juha? Juha je vendar kuhana, tako sklepata otroka, vendar se vseeno lotita priprave, ki pa žal ne uspe in juha ni užitna. Ko pride Cmok in skupaj z Bobkom zavrtijo čas nazaj, jim uspe prava mojstrovina, za prste obliznit.

Kejla ima rada vse irske stvari: irski jezik, irski ples in irsko glasbo. Rada se uči novih stvari in zadnje čase vadi igranje na “baran”, tradicionalni irski boben. Kmalu bo imela prvi nastop, zato je zelo vznemirjena. Veliko igra, vendar ne zanemarja drugih pomembnih reči kot so igra z mlajšim bratcem ali obisk pri babici in dedku. Nastop se približuje, bo Kejla premagala tremo? Le pogumno, Kejla!

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Nemški citrar Georg Glasl je mojster igre na svoje glasbilo. Študiral je na Konzervatoriju Richarda Straussa v Münchnu in na salzburškem Mozarteumu. Leta 1988 je za svojo kakovostno poustvarjalno dejavnost prejel nagrado mesta München, leto pozneje pa je postal docent za citre na Konzervatoriju Richarda Straussa. Georg Glasl se posveča glasbi vseh glasbenih obdobij, v zadnjem času pa poseben poudarek namenja sodobni glasbi. Koncerti in turneje so Glasla vodili po pomembnih odrih Evrope, Združenih držav Amerike, Afrike in Azije. Spremljali boste njegovo izvedbo Suite za violončelo št. 2 Johanna Sebastiana Bacha.

Sveta maša iz mariborske stolnice.
Mašuje nadškof msgr. Alojz Cvikl.

Izodrom je posebna oddaja za otroke, v času, ko ni šole in so zaradi izrednih razmer ostali doma. Voditelja Nik Škrlec in Nika Rozman gostita različne učitelje in znane goste po Skypu, uredništvo Infodroma pripravlja novice v zvezi z aktualno tematiko, vmes pa se zvrstijo izobraževalni in razvedrilni prispevki iz oddaj Otroškega in mladinskega programa.

13:50
Otroški program: Op!

V hiši je pošast, strašni pajek, ki se ga Mandi in Pipi na moč bojita. Noč raje prebijeta zunaj, zjutraj pa se odpravita k mojstru kungfuja. Nauči ju nekaj zvijač, prijatelja pa jih uporabita drugače, kot sta pričakovala.

Rija in Krokodil gresta ribarit in Rija razlaga Krokodilu, kako naj lovi ribe. Ob jezeru Krokodil polovi vse ribe, čeprav ima Rija novo ribiško palico, Krokodil pa njeno staro ribiško mrežo. Tudi ko ribiški pribor zamenjata, nič ne pomaga. A Rija je odločena, da bo ujela ribo, in končno se ji posreči ujeti ribo velikanko. Slastna večerja!

Celestinca med nabiranjem robidnic odkrije star mlin, prerasel z bršljanom. Ernest trdi, da v njem straši. Celestinca pa se nič ne boji, nasprotno, to še vzpodbudi njeno radovednost.

Govoreči Henk vstopi v televizijo, da bi pred ukinitvijo rešil svojo najljubšo televizijsko oddajo.

Šolo obiščejo zvezde nogometnega kluba. Med njimi je tudi Mikeyjev očka. Salwa po nesreči zadene gospo Sračkovo z žogico, zato ne sme igrati na turnirju Situžoga. Jerry bi rad prepričal Mikeyja, da bi igral namesto nje. Zato si izmisli čudovito maorsko legendo in ga tako navdihne, da sodeluje.

Nedeljska popoldanska oddaja Vikend paket z Bernardo Žarn in Jožetom Robežnikom ter vedno aktualnimi gosti, zabavnimi komentatorji, zanimivimi izzivi in dobro glasbo.

Bernarda, Jože in Pino to nedeljo gostijo športnega novinarja Saša Jerkovića, oglasil se nam bo tudi njegov kolega Anže Bašelj. Bernardo bo seveda zanimalo kako novinarska športnika vadita doma in če se napredek že pozna. Novo pesem Človek brez imena, kakor tudi izgled, nam bo predstavil Jan Plestenjak, za zabavo in smeh se javljata Perica Jerkovič in Maja Pinterič, iz domače dnevne sobe pa s pesmijo Ditka.

Spodbujene gledalcev k telesni aktivnosti doma. Voditelj bo Anže Bašelj, vaje petih oddaj je pripravila Maja Dolenc s Fakultete za Šport, demonstratorja sta udeleženka olimpijskih iger v Atenah Tina Čarman in slovenski rekorder v teku na 400 metrov Luka Janežič. Vaje treh oddaj pa za svojo magistrsko nalogo na Fakulteti za Šport pripravil Mihael Reisman, ki jih tudi demonstrira.

Norveški Bergen je leta 2017 gostil najboljše kolesarje sveta. Po zaslugi Primoža Rogliča, je bila Slovenija ena izmed 22 držav, ki so Skandinavijo zapustile zadovoljne.

Videli bomo najzanimivejše dogodke lanskega svetovnega prvenstva v disciplini BMX, ki je bilo v belgijskem Heusden-Zolderju.

Spodbujene gledalcev k telesni aktivnosti doma. Voditelj bo Anže Bašelj, vaje petih oddaj je pripravila Maja Dolenc s Fakultete za Šport, demonstratorja sta udeleženka olimpijskih iger v Atenah Tina Čarman in slovenski rekorder v teku na 400 metrov Luka Janežič. Vaje treh oddaj pa za svojo magistrsko nalogo na Fakulteti za Šport pripravil Mihael Reisman, ki jih tudi demonstrira.

Napočil je poročni dan in vsi se mrzlično pripravljajo. Umberto je zaradi razočaranja v ljubezni čisto na tleh in sklene, da ne bo šel na poroko. Laura se počuti krivo, a jo Bea prepriča, da si je Umberto godljo skuhal sam. Nazadnje ga le pregovorijo, da se svatbe udeleži. Nunzia in Pietro se zelo veselita darila Nunzijinih sorodnikov, a ju čaka presenečenje. Francesca na poroko pripelje tudi Luco, in Valeria ne more več zadrževati čustev. Angelica se ves dan čudno vede, a vsem zatrjuje, da je z njo vse v redu in da se počuti dobro.

19:05
Otroški program: Op!

Bibamica in Bibatone imata rada vedno nove in nove reči. Prav vse ju zanima, tako da se lepega dne odločita razbiti biser z Bisergore, da bi videla, kakšen je od znotraj ...Kar uničila bi ga! Ali lahko stvari okoli sebe kar uničimo in potem kupimo nove? Ne, seveda ne in nekaterih stvari se sploh ne da kupiti, recimo: zdravja, veselja ali pa miru - mir je že v stari Grčiji ponazarjala oljčna vejica in danes bomo spoznali drevo oljko.

9. maj je Dan Evrope. Na šoli, ki jo obiskujejo Aktivatorji, pripravijo veliko proslavo in nogometni turnir.
Vneti športniki zagrizeno tečejo po igrišču in brcajo žogo tako močno, da se marsikateri star športni copat raztrga.
Namesto, da bi jih zmetali v smeti, začnejo Aktivatorji zbirati športne copate. Akcijo pomagajo razširiti na celotno Slovenijo in se vključijo v akcijo: športni copati- podlaga za igrišča! Povežejo se tudi z evropskimi šolami, ki že delujejo v tej akciji in na koncu svoje dosežke predstavijo celo v Evropskem parlamentu.

V starem skladišču soli v Portorožu je slikarka in restavratorka Mira Ličen Krmpotič mlade ustvarjalce iz OŠ Elvir Vatovec Prada popelje v skrivnosti čudovitega slikanja na platno. Pomaga jim pri izbiri motivov, barv, razloži načine mešanja barv…
Ob tem mladi likovniki spoznavajo temeljne zakonitosti slikarskega izražanja. In motivi? Kakšne motive, zamisli lahko dobiš v praznem, pustem skladiščnem prostoru?
Pobrskati je potrebno po svoji domišljiji … Učenci ugotovijo, da je domišljija zelo raznolika … Lahko je brezmejna in barvita, lahko pa siva in motna, … odvisno od razpoloženja.

In na koncu? Na koncu učenci pripravijo pravo razstavo oljnih slik. Tako se pridružijo mentorici, ki je skladišče spremenila v galerijski prostor za razstavo svojih slik.

LOTO je najatraktivnejša klasična igra v Sloveniji. Voditeljica nas popelje skozi tri žrebanja: LOTO, LOTO PLUS in LOTKO.

Horowitz v Moskvi je del serije, posvečene zvezdnim glasbenim dogodkom, ki so zajeli ves svet in ostali nepozabni do danes - z ganljivimi intervjuji današnjih umetnikov, zvezdnikov in očividcev. Ustvarjalci predstavljajo nepozabne čustvene trenutke enega največjih romantičnih pianistov na svetu na eni strani in publike na drugi, ko se je Horowitz po 60 letih odsotnosti prvič vrnil v svojo domovino Rusijo. Pravijo, da je bil to njegov najbolj veličastni koncert s skrbno izbranim, zelo zahtevnim programom Scarlattija, Mozarta, Rachmaninova, Skrjabina, Schuberta, Liszta in Chopina. Ta veličastni trenutek osvetlujejo tudi pogovori s Petrom Gelbom, Martho Argerich, Daniilom Trifonovom, Sophie Pacini, Tatjano Komarovo in Alino Kudelevic.

Pohujšanje v dolini šentflorjanski se uvršča v sam vrh Cankarjeve dramatike. Bistveno sporočilo besedila je že v samem naslovu. Pohujšanje je Cankarjeva umetnost, ki kvari in pohujšuje šentflorjansko dolino – slovensko domovino, ki se ponaša z navidezno čednostjo, čistunstvom, za katerim se skriva marsikaj nečistega in nečednega. Že v uvodnem govoru Župan označi umetnika in umetnost kot grešnost. Umetnika uvrsti med tatove, razbojnike in druge postopače. Že na začetku sta umetnik in umetnost izpostavljena kot nekaj nepotrebnega, celo škodljivega za družbo. Župan s svojimi stališči in svojo retoriko skozi celotno dramo neprijetno spominja na resnične osebe iz današnjega medijskega, družbenega in političnega življenja. Zato je Cankarjeva drama ob vseh literarnih kvalitetah še danes izjemno živa in aktualna. Kar je bila nekoč jedka parodija, je danes brutalna realnost ...

Predstava je nastala v koprodukciji SNG Drame Ljubljana, Mestnega gledališča Ljubljana in Cankarjevega doma.

Avtor drame: Ivan Cankar / Priredba: Žanina Mirčevska / Režiser gledališke igre: Eduard Miler / TV-režiser: Slavko Hren / Igrajo: Uroš Smolej (Peter), Maša Kagao Knez (Jacinta), Primož Pirnat (Župan), Iva Krajnc Bagola (Županja), Lotos Vincenc Šparovec (Dacar), Maša Derganc (Dacarka), Jana Zupančič (Ekspeditorica), Igor Samobor (Učitelj Šviligoj) in drugi …

Družabno življenje še vedno počiva, koncertni odri samevajo, a še vedno oziroma toliko bolj tudi v teh časih potrebujemo sprostitev. Zato vam Val 202 prinaša koncert doma! Danes za vas Emkej, član legendarnih Tekochee Kru, z ekipo.
V živo na valu 202 in v posnetku na TV SLO 2.

Nezavestno June so odpeljali v bolnišnico. Serena se ustraši za otroka in na zdravnikovo priporočilo, da nosečnica potrebuje umirjen dom, spremeni odnos do nje. Nickova žena Eden potoži, da je Nick morda »izdajalec spola«, ker noče spati z njo. Zato mu June svetuje, naj opravi zakonsko dolžnost, sicer ga Eden lahko prijavi. Fred skrivaj da June Hannino fotografijo. Serena se spominja začetkov gileadskega gibanja, ko sta se s Fredom goreče borila za stvar.

Dokumentarni film FERI o Feriju Lainščku, enem najplodovitejših in priznanih slovenskih književnikov.

V ospredje postavlja bistvo njegove ustvarjalnosti, ki jo zaznamujejo predanost ljubezni, panonska pokrajina z reko Muro, prijateljstvo z Romi, prepletanje magičnega in realnega sveta ter vztrajno iskanje odgovorov na temeljna bivanjska vprašanja.
V filmu so posamezni izseki iz njegovega življenja povezani z ustvarjanjem pesmi o demonih. Kot se sprašuje Feri: Kam šli so demoni, in kdo se tam vroče golote dotika. Zato so prikazani tako pohodi v fantazijski svet, v katerem vladajo magična bitja noči in usodna ruleta, kot osamljenost ustvarjalca, ki jo prekinjajo srečanja s prijatelji, postavljanje kipa sove na domačem vrtu, obisk romskega naselja, pripovedovanje zgodb, ribarjenje ob Muri, sprehodi po ravnici, obujanje spominov na otroštvo in koncert s pevko Ditko, s katero Feri v zadnjem obdobju intenzivno sodeluje. Ditka nazadnje zapoje uglasbeno pesem Demoni. Toda ali so bili s tem demoni, s katerimi se je spopadal pesnik, za vedno premagani, ali pa se bo kolo rulete znova zavrtelo, ko bo ustvarjal novo delo.
Dokumentarni film Feri je plod avtorskega sodelovanja med scenaristko Cvetko Bevc, režiserjem Primožem Meškom in direktorjem fotografije Andrejem Lupincem.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Infokanal je namenjen sledenju novic iz sveta gospodarstva, politike, športa, kulture, zabave, turizma, medicine, znanosti in podobnih tematikah, ki pomembno vplivajo na razvoj in analizo javnega obveščanja. Poleg najbolj svežih novic s spletne strani www.rtvslo.si pa lahko spremljate videospote slovenski in tujih glasbenih izvajalcev. Infokanal ne pozabi niti na najbolj svežo vremensko napoved in obvestila o stanju na slovenskih cestah

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov