Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sreda, 27. maj. 2020

TV Slovenija 2 • Sre, 27. maj.

Infokanal je namenjen sledenju novic iz sveta gospodarstva, politike, športa, kulture, zabave, turizma, medicine, znanosti in podobnih tematikah, ki pomembno vplivajo na razvoj in analizo javnega obveščanja. Poleg najbolj svežih novic s spletne strani www.rtvslo.si pa lahko spremljate videospote slovenski in tujih glasbenih izvajalcev. Infokanal ne pozabi niti na najbolj svežo vremensko napoved in obvestila o stanju na slovenskih cestah

08:00
Otroški program: Op!

Poznate zgodbo o Martini, ki stanuje v loncu in njenem prijatelju Dečku, ptičjem strašilu, ki prihaja k njej na obisk s svojega polja? Začelo se je zelo preprosto.
Najprej je bila Martina sama. V svojem svetu nekje sredi oblakov je zjutraj prilezla iz pisanega lonca in zvečer vanj odšla spat. Vmes pa je počela marsikaj zanimivega. Lepega dne pa v njen svet vstopi ... ptičje strašilo! Strašilo je sprva precej nerodno, počasi pa postane odličen tovariš pri Martininih domislicah.
Ta se zelo veseli: končno ima nekoga, ki mu lahko reče lepo besedo, ki ga lahko nauči kaj novega in mu včasih tudi ponagaja. Tako sta Martina in strašilo z vsakim dnem bolj nerazdružljiva prijatelja, ki skupaj odkrivata svet okoli sebe in se zabavata.

Šviga pogreša frnikole, Borček pa išče svoj najljubši avtomobilček. Verjeli ali ne, pristali so na zelo zelo nenavadnem mestu. To bo primer za čisto prava zdravnika, za doktor Švigo in doktor Bora. Psssst! Zaupamo vam skrivnost: Šviga in Bor pravzaprav nista »čisto prava zdravnika«! …
No ja, še dobro, da se po zdravniški nasvet lahko zatečemo k dečku Oskarju.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Spremljali boste poslušljivo glasbo, ki smo jo posneli na slikovitih notranjih in zunanjih lokacijah. Kitarista z mnogimi koncertnimi izkušnjami sta se za skupno muziciranje odločila iz veselja do glasbe in v želji, da bi igrala sijajna dela iz repertoarja za kitarski duo. Urednik oddaje Daniel Celarec, režiser Klemen Dvornik.

Sveta maša iz mariborske stolnice.
Mašuje nadškof msgr. Alojz Cvikl.

Izodrom je posebna oddaja za otroke, v času, ko ni šole in so zaradi izrednih razmer ostali doma. Voditelja Nik Škrlec in Nika Rozman gostita različne učitelje in znane goste po Skypu, uredništvo Infodroma pripravlja novice v zvezi z aktualno tematiko, vmes pa se zvrstijo izobraževalni in razvedrilni prispevki iz oddaj Otroškega in mladinskega programa.

14:00
Otroški program: Op!

Mišo prijateljem pokaže pismo, ki ga je napisal svojemu junaku, Raketnemu mucu, ki nastopa v njihovi najljubši oddaji. Mucika predlaga, da z raketo odletijo na Luno in mu pismo dostavijo.

Niko odkrije, da za zanimive umetnine ne potrebuje papirja in barvic – namesto tega navdih črpa iz vsakdanje okolice.

Pepinemu avtu zmanjka bencina. Na srečo je v bližini bencinski servis dedka psa. Potem se pokvari še avto ovčke Olje, dedi pujs pa bi rad preizkusil novo avtopralnico ...

Petja najde Ezopovo prvo igro, ki govori o goski, ki je legla zlata jajca. Kmet je bil sprva vesel, potem pa je postal pohlepen in zdelo se mu je, da gos leže jajca prepočasi. Zato jo je nekega hotel odreti, da bi videl, če je zlata od znotraj… Ravno, ko so ugotovili, da zadnja stran zgodbe manjka, pa je Ajša prinesla zlato jajce. Priložnost, da vidimo, kako se bo zgodba končala v Ezopovem gledališču.

Čarna užali prijatelje, ko reče, da ji je nekdo ukradel gnezdo. Najprej obtoži Vida, potem še Medveda, ko zagleda veje v njegovih tacah. Prijatelji se odločijo, da ji bodo naredili novo gnezdo.

Nekoč se je Volk odločil, da bo za svojo bajto zasadil velik vinograd. Ampak velik vinograd zahteva veliko dela in tako je poklical lisico in zajca, da bi mu pomagala zasaditi trto. Lisica in zajec sta res prišla. Zajec je takoj prijel kramp v roko in začel kopati, lisica pa se je zmrdovala in vzdihovala in nikakor ni hotela poprijeti za delo. Namesto tega je ves čas razmišljala o veliki skledi medu, ki jo je imel volk spravljeno za bajto.
“Poslušaj, botrček, ali slišiš, kako me kličejo?” je naenkrat vprašala lisica. “Kdo te kliče? Jaz nič ne slišim,” ji je odgovoril volk. “H krstu me kličejo, za botrico bom. Grem, pa pridem hitro spet nazaj! Še opazila ne bosta, da me ni bilo.” To je rekla lisica, volk je pokimal, zajec pa je bil kar tiho in je naprej kopal jarek za trto.

Živele so nekoč mravlje, ki so bile strašansko pridne. V starem votlem hrastu sredi travnika na robu temnega gozda so si postavile veliko mravljišče, ki je imelo toliko majhnih sobic, kolikor je bilo mravelj. Sredi mravljišča je bila dvorana, v kateri je na svojem prestolu sedela kraljica in skrbela, da je delo potekalo tako, kot je prav.
Celo poletje so se mravlje vsako jutro odpravile na travnik, kjer so do mraka pridno nabirale travne bilke, nosile na kup dišeče cvetne lističe, kopale iz zemlje užitne koreninice in v želodove kapice nabirale sladki cvetni nektar. Ko je začelo sonce zahajati, so si naložile nabrano na hrbte in se v ravni vrsti odpravile nazaj domov. Nabrane dobrote so spravljale v veliko shrambo, da bi imele tudi pozimi kaj jesti...

Pri Poličarju in Poličarici je zmanjkalo moke. Da ne bosta lačna, je žena moža poslala v mlin. Poličar si je na ramo zadel vrečo in odšel na pot. Vodila ga je tudi čez velik gozd in sredi gozda si je želel odpočiti. Sedel je na velik kamen. Nenadoma je zaslišal stokanje in vpitje. Kamen je odvalil vstran. Pod njim je ležala ogromna kača, presrečna, da ji je s tem rešil življenje. V zahvalo pa ga je ogromna žival želela pičiti. Poličar se je tega ustrašil, pomoč pa je našel v treh živalih, ki so prišli mimo. Kača je pristala na to, da odločitev o tem prepustita trem živalim, ki so prišle mimo. Pes in konj podpreta kačo, lisica pa kmetu obljubila pomoč, če ji bo dal domače kokoši. Rade volje je kmet pristal na to. Lisica je torej kačo prelisičila in jo pripravila do tega, da se je zopet zvila v klobčič, Poličar pa je kamen prekucnil čeznjo. Nato je nadaljeval pot do mlinarja, lisica pa je stekla do kmetije. Poličarica jo je že na daleč opazila in spodila, tako da lisica ni nikoli dobila kokoši. Zato se še danes vrača h tej hiši.

Slovenska avtorska oddaja, ki odpira vrata v hiše in stanovanja, slikovite vrtove, razkriva objekte, ki so zanimivi zaradi svoje domiselne zasnove.
Skozi prispevke nas v oddaji vodi priljubljeni voditelj Boštjan Romih. Tokrat v oddaji Ambienti pokažemo vrt z nevsakdanjimi rastlinami, bazenom in letno kuhinjo,
stanovanje, ki je hkrati slikarski atelje in galerija ter izvrstno prenovo stare hiše v dolini Soče.

Nedeljska popoldanska oddaja Vikend paket z Bernardo Žarn in Jožetom Robežnikom ter vedno aktualnimi gosti, zabavnimi komentatorji, zanimivimi izzivi in dobro glasbo.

Bernarda in Jože tokratno nedeljo gostita televizijska voditelja oddaje Slovenski pozdrav. Glasbenik in vizionar Blaž Švab je v zadnjih tednih še posebej skrbel in bil s srcem pri ljudeh in jih bodril s pozitivnimi mislimi in navdihujočimi sprehodi. Darja Gajšek v studio prihaja v družbi svoje (športne) polovice, Alenom Jankovićem, in nam bo predstavila svoje nove pesmi. Desa Muck in Boštjan Gorenc Pižama bosta spomnila na prihajajoče Slovenske dneve knjige, ki bodo v teh časih doživeli svojo prvo virtualno obliko. Pisatelja sta bila tudi med najhitrejšimi spletnimi vplivneži, ki sta odreagirala na novo nastale okoliščine in zaprtje knjižnic ter svojo literaturo dnevno delila s sledilci socialnih omrežjih. Naš dopisnik iz tujine bo tokrat v New Yorku živeči in delujoči fotograf Jaka Vinšek.

Četrtfinalna tekma med belgijsko in brazilsko nogometno reprezentanco na svetovnem prvenstvu 2018 je bila spopad najboljšega napada in najboljše obrambe. Belgijci so do tega srečanja dali že 12 golov, brazilska vrsta pa je na štirih tekmah prejela zgolj zadetek, njena mreža je bila nedotaknjena 310 minut.

18:55
Otroški program: Op!

Čirule, čarule... Ah, dajte, no, otroci ne verjamejo več v čarovnijo! Taka je tudi deklica Anastazija, ki med cirkuško predstavo iz čistega dolgčasa zaide v šotor jasnovidke Jasmin. Sprva se do nje vede zelo uporniško, nato pa jo premamijo nenavadni predmeti in eksotični hišni ljubljenčki. Je Jasmin res samo jasnovidka? S ščepcem peska deklici v hipu pričara pravljico za tisoč in eno noč. Anastazija postane njena redna obiskovalka. Počasi spoznava skrivnostni svet čarovnije in mu vedno bolj verjame.

Anže je na prvi pogled tipičen enajstletnik, ki se rad druži in igra s svojimi vrstniki, obiskuje šolo, rad ima glasbo, živali, šport... Ima tudi najboljšega prijatelja Smiljana! Ko sta se spoznala, je bil Smiljan prepričan, da Anže ne more biti dober prijatelj, saj je bil molčeč, deloval je odmaknjeno in vzvišeno... Potem pa je Smiljan izvedel za Anžetovo posebnost in pričel ga je spoznavati s popolnoma druge plati. Anže je namreč aktiven športnik. Prav nič vsakdanjega športa si ni izbral, trenira in tekmuje v hitrostnem rolanju! Kar ima večina nas za razvedrilo, pomeni Anžetu tekmovalno udejstvovanje. Zbral je že veliko pokalov in priznanj, zato se zdaj pripravlja na največji izziv: rolarski polmaraton!

Izziv, ki Pepeta čaka v naslednji oddaji, mu je resnično pisan na kožo! Rad slika in komaj čaka, da to pokaže otrokom iz Škofje Loke. Čopiče ima, platno tudi ... Manjkata samo še Foksner, Kakadudu in ti! Se vidimo?

LOTO je najatraktivnejša klasična igra v Sloveniji. Voditeljica nas popelje skozi tri žrebanja: LOTO, LOTO PLUS in LOTKO.

V dokumentarni oddaji bomo Simfonični orkester RTV Slovenija spremljali ob njegovi 60-letnici na uspešni turneji po Nemčiji, Belgiji in Nizozemski.
Kako se dogovorijo za tako turnejo? Kakšno je življenje simfoničnega orkestra na turneji? Kakšne odgovornosti, napore pa tudi umetniške užitke prinaša? Kakšna je organizacija take turneje? V oddaji razkrivamo tudi tiste strani potovanja in nastopanja, ki ostajajo skrite očem poslušalcev v koncertni dvorani.
V tednu dni so Simfoniki pod taktirko odličnega Daniela Raiskina in z gostujočim vrhunskim solistom, violinistom Vadimom Gluzmanom, navdušili občinstvo v koncertnih dvoranah v Wittnu, Antwerpnu, Eindhovnu, Mulheimu an der Ruhr in Villingen-Schweningenu.
Direktor fotografije filma je Jure Nemec, tonski mojster Aleš Koman, montažer Miloš Miloševič, scenaristka, režiserka in urednica pa Danica Dolinar.

Slovensko kmetijstvo se je že pred koronsko krizo nahajalo na razpotju. V novi evropski finančni perspektivi se mu obeta manj denarja kot do zdaj. Med epidemijo pa je postalo jasno, da večletnega cilja samooskrbe nismo dosegli na vseh področjih, medtem ko je mleka preveč za zgolj domačo porabo, je domače zelenjave občutno premalo. So subvencije kmete uspavale? Ali se je poslovni model izpel? Kakšne kreativne rešitve predlaga mlada generacija? O vsem tem bo tekla beseda v tokratni oddaji Moje mnenje, v kateri Vida Petrovčič gosti dr. Aleksandro Pivec, dr. Emila Erjavca, dr. Tatjano Zagorc in Petra Vriska.

Fred je Nicku naročil, naj June odpelje na srečanje s Hannah v zapuščeno poveljnikov hišo. Toda tam Nicka zasačijo, ustrelijo in odpeljejo. June je prestrašena. Ko v garaži odkrije avto, se odloči, da bo ušla. K hiši se pripeljeta Fred in Serena, da bi June odvedla domov. Med iskanjem se grdo spreta. Serena Fredu očita, da se je zaradi njega odrekla vsemu, v zameno pa je hotela le otroka.

Družabno življenje je zamrlo. A tudi v resnih časih potrebujemo sprostitev. Na Valu 202 popolnega nadomestka odpovedanih koncertov ne moremo ponuditi. Lahko pa pripravimo nastope različnih ansamblov za neomejeno število poslušalcev in gledalcev.

Film osvetljuje življenjske odločitve osmih ljudi, ki so v okviru neuvrščenih zapustili svojo domovino in se preselili v Jugoslavijo.

V Sloveniji so si ustvarili družine in kariere ter zaživeli novo življenje. V osebnih izpovedih razkrivajo svoje izkušnje in spomine na čas od prihoda do danes. Razmišljajo o svojih srečevanjih z novim in drugačnim, poudarijo raznolika razumevanja sebe ter se sprašujejo o svoji pripadnosti prvotni in novi domovini. Njihova stališča so zaznamovana s pogledi iz različnih kultur, ki se prepletajo v bogatem doživljajskem svetu. Ob njihovi odločnosti, vztrajnosti in pogumu se nam zastavlja ključno vprašanje današnjega časa: ali lahko občutimo globino izkustva človeka, ki si zmore s svojimi prizadevanji v novem okolju ustvariti dom?

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Infokanal je namenjen sledenju novic iz sveta gospodarstva, politike, športa, kulture, zabave, turizma, medicine, znanosti in podobnih tematikah, ki pomembno vplivajo na razvoj in analizo javnega obveščanja. Poleg najbolj svežih novic s spletne strani www.rtvslo.si pa lahko spremljate videospote slovenski in tujih glasbenih izvajalcev. Infokanal ne pozabi niti na najbolj svežo vremensko napoved in obvestila o stanju na slovenskih cestah

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov