Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Nedelja, 28. jun. 2020

TV Slovenija 2 • Ned, 28. jun.

Infokanal je namenjen sledenju novic iz sveta gospodarstva, politike, športa, kulture, zabave, turizma, medicine, znanosti in podobnih tematikah, ki pomembno vplivajo na razvoj in analizo javnega obveščanja. Poleg najbolj svežih novic s spletne strani www.rtvslo.si pa lahko spremljate videospote slovenski in tujih glasbenih izvajalcev. Infokanal ne pozabi niti na najbolj svežo vremensko napoved in obvestila o stanju na slovenskih cestah

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Cicely Saunders: Čujte z menoj

Celjska Mohorjeva družba je knjigo z naslovom »Čujte z menoj« avtorice Cicely Saunders izdala v začetku leta, ko je pandemija že trkala na vrata. Zato so »Navdihi za delo in bivanje v paliativni oskrbi«, kot se glasi podnaslov, toliko bolj dragoceni kamenčki v mozaiku bližine. Naši sogovorniki so bili: dr. Tanja Ozvatič, ravnateljica Celjske Mohorjeve družbe, dr. Mateja Lopuh, državna koordinatorica za razvoj paliativne oskrbe in prof. dr. Branko Klun, predstojnik Katedre za filozofijo na Teološki fakulteti.

Varstvo potrošnikov mora v Sloveniji ponovno dobiti mesto pri oblikovanju razvojnih politik, ob 30. obletnici opozarjajo na Zvezi potrošnikov Slovenije in dodajajo, da to ni čas za veselje, ampak za ukrepanje. Ob epidemiji covida-19 se je po njihovem mnenju namreč izkazalo, da potrošniki nimajo ustreznega zastopnika v vladi, niti stalnega posvetovalnega organa. ZPS je neodvisna neprofitna nevladna organizacija, ki od leta 1990 dalje varuje in zastopa interese potrošnikov.

08:00
Glasbena matineja

Društvo slovenskih skladateljev že vrsto let pripravlja koncerte namenjene mladim poslušalcem, na katerih jim želi približati sodobno in svežo glasbeno ustvarjalnost slovenskih skladateljev. Tokrat so bile tako pred mladimi obiskovalci na koncertu krstno izvedene skladbe Jake Puciharja, Alda Kumarja, Vladimirja Batiste in Slavka Ludvika Šuklarja, z njihovimi kompozicijami pa predstavljene nove kompozicijske tehnike in sodobne zvočne barve. Zazvenele so v izvedbi Komornega orkestra solistov DSS, ki ga sestavljajo vidni glasbeni poustvarjalci in pogosti pobudniki za nastanek novih kompozicij slovenskih skladateljev. Umetniško vodstvo pa je bilo v rokah nemškega dirigenta Jürgena Brunsa, ki se pri svojem delu z orkestrom rad posveča združevanju sodobnega in klasičnega koncepta v glasbi.

Pod geslom Luštno je vigred' iz znane koroške pomladne pesmi so se v Celovcu zbrale pevske skupine iz avstrijske Koroške in Slovenije. V oddaji nastopijo ženska zbora PD Sele iz Koroške in Koledva iz Krope ter mešani mladinski zbor Slovenske gimnazije v Celovcu. Program popestri nastop znanega koroškega glasbenika in skladatelja Tonča Feiniga. S koncertom, ki ga je organizirala Krščanska kulturna zveza v Celovcu, so se poklonili tudi nedavno preminulemu glasbeniku, skladatelju, zborovodji in pedagogu Jožku Kovačiču. Redaktorica Zarja Zavodnik, televizijska režija Aleksander Šmuc.

Catherine sklene sestrični Cleo za rojstni dan podariti večerjo. To je obenem tudi priložnost, da preizkusi nove recepte. Za predjed skuha dvobarvno juho iz pečenih rumenih paprik in paradižnika, za glavno jed pripravi jagnječje zarebrnice z gratinirano gomoljno zelenjavo, za posladek pa crème brûlée s pomarančo in kavo.

Hyacinth organizira zabavo pri sestri Violet. Povabi tudi Emmeta, saj upa, da ji bo dal vlogo v novem muzikalu Ljubček. Toda gostje spet pridejo ravno sredi družinskega prepira med Violet in Bruceom. Zato si Hyacinth izmisli čudaško družabno igro s petjem, da bi pozornost gostov odvrnila od prepira.

Richard je prestrašen, ko Hyacinth izjavi, da hoče nov avto, saj ve, da žena ne zna biti skromna. Vseeno ji ustreže, Hyacinth pa ga zvabi v trgovino, kjer prodajajo rolsrojse. Prodajalec ju prepriča, da preizkusita avto, vendar odpeljeta brez njega. Hyacinth vodi Richarda do kavarne v palači, da bi vsi gostje videli, da se je pripeljala v rolsrojsu.

Hyacinth da oglas v časopis, da uči bonton. Zato Richarda že navsezgodaj zbudi, naj ji prinese časopis, kjer je njen oglas. Richard mimogrede sreča še mlekarja in njegovega novega pomočnika, ki k njima nosita mleko zelo zgodaj, da ne bi srečala gospe. Zmajevke se izogiba tudi sosed Emmet, ki lovi pravi trenutek, da bi šel zdoma, ne da bi jo srečal.

Osrednja tema filma je hvalnica pogumu in pozitivnemu odnosu do življenja in ljudi.
Pripoved poteka prek 11-letne Gaje, zaradi česar lahko sprejmemo tudi naiven in romantičen ton pripovedi. Pa vendar, neobičajna 11-letnica je naša nova Pika Nogavička, ki v sebi združuje neposrednost, odločnost in nekonvencionalnost ter obenem nežnost in empatijo.
Tako kot je bila Pika Nogavička precej neobičajna deklica in prav posebna upornica, ki je osvobajala nešteto otrok po vsem svetu iz togih okvirov vedenja, tudi naša Gaja odstopa od prevladujoče predstave o deklicah teh let. Igra saksofon, njen najboljši prijatelj je Matic, računalniški genij in večna žrtev močnejših sošolcev, ki pa se jih Gaja niti malo ne ustraši. Je dokaz, da je lahko šibkejši močnejši, ko sta pamet in srce na pravem mestu. Kljub občasnim kršitvam pravil, se njen “prav” ujema s tistim srčnim in iskrenim svetom, ki se nas vedno dotakne. Njen prav in narobe temeljita na zdravem razumu 11-letnice, ki gleda na svet pozitivno in aktivno. Kakorkoli se že zgodi, Gaja ni pasivna opazovalka, vendar vedno pogumno vzame stvari v svoje roke.

Ian Wright začne potovanje v obalnem norveškem mestu Tromsø. Najprej se vkrca na ribiško ladjo, na kateri se preizkusi pri različnih ribiških opravilih. Po petih dneh plovbe se izkrca visoko nad severnim tečajnikom, na otočju Spitsbergi. Otočje in njegove živali si ogleda s čudovite barke za križarjenje.

Žogarija je mednarodni projekt, ki že 14. leto uteleša eno naših najpomembnejših prepričanj – da šport lahko izboljša kakovost življenja mladih, jim vcepi vrednote, kot so solidarnost, poštenost, odgovornost, ter spodbudi spremembe na bolje v lokalnih skupnostih in širše. Projekt poteka v devetih državah: Slovenija, Italija, Avstrija, Madžarska, Hrvaška, BiH, Srbija, Makedonija in Črna gora, kjer želimo z organizacijo prireditev naše sporočilo predati predvsem osnovnošolskim in vrtčevskim otrokom. Osnovni namen prireditve je druženje in zabava otrok, saj želimo, da je moto FAIR PLAY SODELUJEM in NE TEKMUJEM rdeča nit dogodkov.

V Johannesburgu je bil osmi »evropski« finale in prvi, v katerega niso bile vpletene Argentina, Brazilija, Italija ali Nemčija. Da bo dvoboj Španije in Nizozemske precej izenačen, se je dalo slutiti že po statističnih podatkih. Ekipi sta se pomerili devetkrat, obe sta zmagali po štirikrat, ena tekma pa se je končala z neodločenim izidom.

Pripoved o človeški tragediji, ki se je pred desetletji začela na »otoku zlomljenih duš« in o preteklosti, ki počasi postaja zgodovina.

Pred več kot šestdesetimi leti je človek nenadoma izginil in se dolgih štirih letih spet pojavil. Vrnil se je drugačen, s seboj pa je nosil bolečo skrivnost. Na njej je gradil življenje svoje družine, pogovor o preteklosti pa je bil prepovedan. Vprašanja je začela postavljati šele njegova vnukinja, ki je obenem tudi režiserka filma Goli. Denimo vprašanja o tem, zakaj je imel dedek po telesu brazgotine. Žal je dedek umrl in za vselej s seboj odnesel celotno zgodbo. Film Goli je raziskovanje, ki ga je opravila vnukinja na ruševinah preteklosti, sestavljanka sledi, družinskih fotografij in intimnih pričevanj skupine ljudi, ki so si bili blizu in ki jih je povezal isti kraj, politično taborišče Goli otok. Obenem gre za pomembno beleženje trenutka, v katerem neka podoba preteklosti postane zgodovina, in še pomembnejše dokumentarno zoperstavljanje tišini in strahu.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

30. kolo državnega prvenstva v nogometu prinaša derbi med Olimpijo in Mariborom, zadnjega v tej sezoni. Na prvih treh smo videli dva remija in zmago Maribora. Trenutek za obračun večnih tekmecev ne bi mogel biti bolj dramatičen. Ekipi sta na vrhu prvenstvene lestvice, Mariborčani z le točko zaostanka za Ljubljančani. Oboji so v prejšnjem kolu zmagali in bi z morebitno novo zmago naredili velik korak k osvojitvi naslova prvaka. A prvenstvo bo tudi po derbiju še dolgo.

LOTO je najatraktivnejša klasična igra v Sloveniji. Voditeljica nas popelje skozi tri žrebanja: LOTO, LOTO PLUS in LOTKO.

Intimni večerni pogovori, ki rušijo tabuje. Igralka Zvezdana Mlakar se pogovorov loteva strastno, osebno in brez predsodkov.
Zvezdanin gost je dr. Ranko Rajović, ki bo z nami delil dragocena in znanstveno podprta znanja o zgodnjem razvoju otroške inteligence. Predšolsko obdobje je izjemnega pomena za miselni razvoj otroka. Otrokovi možgani se razvijajo z gibanjem. Pomembno je tudi, da naši otroci učenje doživljajo kot igro. Preveč zaščitniški starši s svojimi ravnanji prepogosto nenamerno zaviramo razvoj svojih otrok. »Če bi imela vse te informacije pred leti, ko sem vzgajala svoje otroke, bi bila bolj samozavestna mama,« je po pogovoru povedala Zvezdana.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Infokanal je namenjen sledenju novic iz sveta gospodarstva, politike, športa, kulture, zabave, turizma, medicine, znanosti in podobnih tematikah, ki pomembno vplivajo na razvoj in analizo javnega obveščanja. Poleg najbolj svežih novic s spletne strani www.rtvslo.si pa lahko spremljate videospote slovenski in tujih glasbenih izvajalcev. Infokanal ne pozabi niti na najbolj svežo vremensko napoved in obvestila o stanju na slovenskih cestah

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov