Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Ponedeljek, 16. nov. 2020

TV Slovenija 2 • Pon, 16. nov.

Infokanal je namenjen sledenju novic iz sveta gospodarstva, politike, športa, kulture, zabave, turizma, medicine, znanosti in podobnih tematikah, ki pomembno vplivajo na razvoj in analizo javnega obveščanja. Poleg najbolj svežih novic s spletne strani www.rtvslo.si pa lahko spremljate videospote slovenski in tujih glasbenih izvajalcev. Infokanal ne pozabi niti na najbolj svežo vremensko napoved in obvestila o stanju na slovenskih cestah

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Na pobudo papeža Frančiška je 15. november razglašen za svetovni dan ubogih. Krščanske Cerkve so pozorne tudi do stisk Romov.

Na pobudo papeža Frančiška je 15. november razglašen za svetovni dan ubogih. Zaznamujemo ga že petič, letos je njegovo vodilo »Stegni roko k ubogemu!« Komu so blizu kristjani? V tednu zaporov nas zaporniški vikar Robert Friškovec s sodelavci opozarja na stiske zapornikov in njihovih družin. Krščanske cerkve so pozorne tudi do Romov, ki jih spremlja vrsta težav.
Na Teološki fakulteti v Ljubljani pa so ob stoti obletnici rojstva ljubljanskega nadškofa Alojzija Šuštarja pripravili spletni znanstveni simpozij. Ovrednotili so njegovo življenje in delo ter predstavili znanstveno monografijo. V župniji Marije Goretti v Bistrici pri Tržiču so v času posebnih ukrepov na poseben način blizu najbolj ranljivim, med njimi so starejši.

Toni s pomočjo svojih novih življenjskih izkušenj kreira reklamo, s katero dobi povratno vstopnico za svojo staro, odlično službo. Kmalu pa se naveliča uspešnega, a od družine oddaljenega življenja… Z željo po zaključku svoje ravnateljske kariere pa preseneti tudi Betka…

Oddaja Dobro jutro je oddaja gledalcev. V ponedeljkovi oddaji vas pozdravimo z aktualnimi novicami in preverimo, kateri ukrepi začnejo veljati z današnjim dnem ter kdaj bo na voljo cepivo? Svetovali vam bomo, kaj lahko potrošniki pričakujemo od novega zakon o telekomunikacijah in zakaj smo trenutno v podrejenem položaju pri pogodbi z operaterjem? Drugo uro oddaje tudi v tej sezoni posvečamo zdravju, tokrat bo v ospredju rak na trebušni slinavki. Zdravnik bo na voljo tudi za vaša vprašanja. Nekaj predlogov za branje vam bomo podali v našem bralnem kotičku, kjer gostimo igralca Mateja Zemljiča. V Žajfnici pa se bomo spraševali, ali je samsko življenje bolj udobno? Zanimalo nas bo tudi vaše mnenje. Jutra z nami so zmeraj lepša!

Rek o vzgoji pravi: Naj vas ne skrbi, kaj vaš otrok sliši, skrbi naj vas, kaj vidi. Specialni pedagog Marko Juhant poudarja, da vzgajamo z zgledom. Spoznali bomo, kako se pri vzgoji svojih dveh slišečih deklic znajde naglušna mama Nina Jeranko. Sicer pa za vse otroke veljajo enaka vzgojna pravila, le da vzgoja od staršev otrok s posebnimi potrebami terja še dosti več napora in doslednosti. To na svoji koži občutita Katarina in Klemen Lajevec, starša šestih otrok. Jakob, peti po vrsti, ima hud razvojni zaostanek in je netipičen avtist. Kar sta se kot starša doslej naučila, Jakob postavlja na glavo.

Na lepše - osrednja turistična oddaja, ki nas spomni na to, kako velika je Slovenija in koliko razlogov za odhod na lepše imamo samo par korakov stran od domačega praga. Za vas tedensko iščemo aktualne novosti, skrite destinacije in neznane produkte. Popoln pregled vsega, kar želite vedeti o domačem turizmu. Za vse, ki turizem živite in delate. Ker iskreno verjamemo, da smo turizem ljudje.
V oddaji izpostavljamo avgusta odprto Vodno vasico v okolici Nove Gorice. Gre za projekt družine Pikol, ki je letošnje leto svoji gastronomski ponudbi dodala še plavajoči glamping, postavljen na mestu, kjer so se v začetku leta 1900 že zbirali goriški meščani. Štiri plavajoče hiške ob ribniku bodo dopolnjevale gastronomsko ponudbo Gašparinovih, ki so letos za svoje kulinarične kreacije prejeli priznanje Michelinov krožnik. Družina Gašparin sicer že 40 let in skozi tri generacije raste in se izpopolnjuje, njihova restavracije pa je tudi del prestižnega združenja Jeunes Restaurateurs d’Europe.

V oddaji predstavljamo Radolški izziv s katerim na Turizmu Radovljica spodbujajo k raziskovanju Radovljice. Deset izzivov je trenutno namenjenih domačinom, ob odprtju občinskih meja pa bodo k sodelovanju povabili tudi ostale prebivalce Slovenije. Z akcijo želijo prenesti pozitivno sporočilo tudi v tem koronskem času in graditi pozitiven odnos z lokalnimi prebivalci ter širšo Slovenijo.

Predstavljamo vam inovacije, s katerimi želijo slovenski gospodarstveniki prispevati k boljši uproabniški izušnji v namestitvenih kapacitetah. V sevniškem Stilessu so razvili poseben premaz zaradi katerega se hotelski inventar ob razkuževanju ne poškoduje. Novogoriški Goap pa je po 140 letih prišel na tržišče z atraktivno inovacijo stikala, ki na drugačen način osvetljuje turistične objekte.

V oddaji tudi o nadaljevanju izobraževalne Akademije za trženje v turizmu z namenom prilagoditve novim razmeram, krepitvi kompetenc turističnega sektorja ter grajenja odpornejšega turizma.

Izpostavljamo pa tudi čezmejni projekt In cultura veritas, s katerim želijo v Rogatcu povezati kulturno dediščino in vinsko tradicijo.

Serija Novi sosedje pripoveduje zgodbe o ljudeh, ki so iz različnih vzrokov zapustili svoje domove in se skušajo vključiti v novo okolje.

Samer, 22-letni študent iz Sirije, ki je v Slovenijo prišel prek evropskega programa za prerazporeditev beguncev, začasno stanuje pri prijatelju, ker je njegovo najemniško stanovanje zaradi kratkega stika v električni napeljavi skoraj v celoti pogorelo. Želi se preseliti, vendar njegovo iskanje stanovanja zaradi odkritih in prikritih predsodkov Slovencev do beguncev vse bolj spominja na boj z mlini na veter.
Kratek dokumentarni film, ki ga je režiral Jernej Kastelec in je nastal v produkciji Dokumentarnega programa TVS, je na festivalu v Cannesu MIPCOM 2017 v mednarodni konkurenci uglednih TV postaj osvojil nagrado za odličnost Diversify TV.

Vsak konec tedna se za okroglo mizo zberejo štiri dame, vsaka s svojim izrazitim karakterjem, in na poljuden način komentirajo aktualna dogajanja z najrazličnejših področij.
Da je vse skupaj še bolj zanimivo, v svojo družbo vsako soboto povabijo tudi posebnega gosta. Z njimi se boste lahko strinjali ali pa ne, vsaka ima pač svoje mnenje.
Čigava beseda pa bo Zadnja beseda?

Prava ideja! prikazuje primere dobrih praks. Slovenska podjetja postajajo vse pomembnejša v vesoljski industriji, kar osem naših podjetij z različnih področij se ukvarja z vesoljskim programom. Med njimi je mariborsko podjetje SkyLabs, ki je z izstrelitvijo nanosatelita TRISAT v začetku septembra postalo prvo slovensko podjetje z lastno tehnologijo na satelitu v vesolju. Mednarodno prepoznavnost je podjetju prinesla inovacija PicoSkyFT – majhen robusten programski procesor, okoli katerega je podjetje razvilo vitalne elektronske podsisteme, ki jih potrebuje vsak satelit. Že nekaj let sodelujejo z evropsko vesoljsko agencijo ESA ter z drugimi podjetji iz Evrope, Azije in Amerike, njihov prvi kupec je bila ameriška vesoljska agencija Nasa. Videli bomo tudi, kako daleč je uresničitev programa postavitve prvih bivališč na planetu Mars, ki ga za Naso pripravlja podjetje Duol.

Slovenski vinogradniki in vinarji so letošnji krst mošta v mlado vino, dočakali manj slovesno in veselo, kot pretekla leta. Kljub dobri letini, bodo krizo, ki je usodno posegla v njihov eksistenčni položaj, težko prebrodili. Živinorejcem nekaj upanja prinašata nova razpisa za naložbe v kmetijska gospodarstva, opremo in tehnološke posodobitve na kmetijah, za katere je na voljo 9 milijonov evrov. Posodobitve bodo gotovo pripomogle, da bodo lažje sledili izzivom SKP, ki jih čakajo po letu 2020. Vinogradniki Šmarsko-Virštanjskega vinorodnega okoliša so sodelovali v zanimivem čezmejnem projektu s tremi vinskimi cestami na Hrvaškem. Preverili smo, kaj so v projektu pridobili naši vinarji in lokalna skupnost.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Tokrat Scott in Justin, ob pomoči prijaznega in vedno tihega snemalca Andreja, obiščeta najbolj oddaljeni otok sredi južnega Atlantika, Ascension,
edini kraj na vsej enoletni poti, kjer Scott ne pozna nikogar. A ljudje so prijazni, posodijo jim celo svoje vozilo, preden lahko najamejo avto.
V hišici na Zeleni gori si kuhajo špagete, ker je živež v trgovini zaradi vštete cene prevoza zelo drag. Na otoku kraljujejo rakovice, ki jih Justin ne mara preveč.
To pa ni njegova edina tegoba, tako da mu otok kljub veličastnemu lovu na tune ne ostane ravno v lepem spominu.

Dunaj je mesto z dolgo in veličastno zgodovino ter izjemno strateško lego ob eni najdaljših evropskih rek, Donavi. Zgodovinar Simon Sebag Montefiore se v prvem delu serije o njem posveti obdobju, ko je nekdanja rimska naselbina postala oder, na katerem je svojo moč ustvarila in krepila poprej obrobna plemiška rodbina Habsburžanov. Dunaj je pod njihovo vladavino postal utrdba katoliške vere in branik krščanstva, Habsburžani pa so od tam kot sveti rimski cesarji in avstrijski nadvojvode velikemu delu Evrope vladali kar tisoč let.

Po nekaterih ocenah je med 15 in 30 odstotki vse svetovne trgovine s hlodovino nezakonite. Dokumentarec sloni na temeljito opravljenem delu raziskovalnih novinarjev na Švedskem, v Franciji, Romuniji in Indoneziji ter razkriva, kako neetično ravnajo nekatera mednarodna podjetja, ki se sicer predstavljajo kot okoljsko visoko ozaveščena. Tako Ikea dokazano sodeluje s podjetjem, ki izsekava romunski pragozd, družba APP pa z nevestnim ravnanjem močno in neposredno škoduje zdravju na tisoče Indonezijcev.

Življenje na kmetiji je lahko zelo idilično. In otroci lahko v naravi in medsebojnem pogovoru pridejo do spoznanj, ki jih spremljajo vse življenje.
In čeprav v ribnikih in na svetu največ škode lahko naredijo velike ribe, pa so majhne ribe na svetu za to, da svet ni vse razžrt od velikih rib, ampak marsikdaj in marsikje ostaja tudi zaokrožen in cel.
Režija: Maja Križnik

Izidor sanja, da bi nekoč postal gasilec in s tem izpolnil svoje sanje. Vendar sama želja še ni dovolj za izpolnitev sanj.
Njegov cilj se zdi nedosegljiv, dokler Izidor ne zadane loto sedmice in se njegov svet ne obrne na glavo. Spremlja sreča hrabre, poleg njih pa tudi tiste, ki si nekaj močno želijo?
Režija: Jure Dostal

Družina se pripravlja na odhod na izlet. Vendar je v zraku negotovost, vedenje obeh staršev je neobičajno. Njuna otroka čutita to napetost in negotovost.
Od prijetnega skupnega izleta ni nič. Oče ostane doma, mama deluje odsotno, njeno vlogo prevzema hči. Osemletni Lin vse bolj čuti neizgovorjeno med njimi. Kaj bo prinesel dan?
Režija: Matic Štamcar

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Infokanal je namenjen sledenju novic iz sveta gospodarstva, politike, športa, kulture, zabave, turizma, medicine, znanosti in podobnih tematikah, ki pomembno vplivajo na razvoj in analizo javnega obveščanja. Poleg najbolj svežih novic s spletne strani www.rtvslo.si pa lahko spremljate videospote slovenski in tujih glasbenih izvajalcev. Infokanal ne pozabi niti na najbolj svežo vremensko napoved in obvestila o stanju na slovenskih cestah

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov