Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sreda, 18. maj. 2022

TV Slovenija 2 • Sre, 18. maj.

Sredina jutra se pričnejo s pregledom dnevnega tiska in aktualne teme, ki jo postavljamo V središče. Za vse udeležence v prometu svetujemo v prometnih minutah. V pravnih nasvetih gostimo odvetnike in odvetnice, ki odgovarjajo tudi na vaša vprašanja. Nasveti za starše postrežejo z informacijami za vse družine, v Knjižnem klubu pa dobite nove predloge za branje. Po deveti uri razrešujemo dileme o življenjskih temah, ki se dotikajo nas vseh in jutro zaključimo z vrtnimi nasveti. Vaša sredina družba sta Špela Močnik in David Urankar, jutro z nami je dobro jutro!

Na lepše - osrednja turistična oddaja, ki nas spomni na to, kako velika je Slovenija in koliko razlogov za odhod na lepše imamo samo par korakov stran od domačega praga. Za vas tedensko iščemo aktualne novosti, skrite destinacije in neznane produkte. Popoln pregled vsega, kar želite vedeti o domačem turizmu. Za vse, ki turizem živite in delate. Ker iskreno verjamemo, da smo turizem ljudje.
Obiskali smo Rihemberk, enega najmogočnejših gradov na Primorskem, kjer so po 80 letih zapuščenosti odprli grajske sobane. V Dolini Soče smo preizkusili produkt z džipom Willisom, ki je usodno spremenil potek 2.svetovne vojne. Zakaj pred glavno turistično sezono priporočamo obisk Taborske jame pri Grosuplju?
Obiskali smo fotografsko razstavo o prezrtih obrazih turizma, ki so jo pripravili študentje treh višjih strokovnih šol turizma.

Trutamora Slovenica je ansambel za oživljanje starejše in časovno manj oddaljene slovenske ljudske glasbene dediščine, tako instrumentalne kot vokalne in vokalno-instrumentalne. V letu 2008 so člani (Mira Omerzel - Mirit, Mojka Žagar, Tine Terlep) združili izvajalske sposobnosti vseh treh ansamblov: Trutamora Slovenica, Truta in Vedun v ansamblu VEDUN, v katerem glasbeniki meditativno in v transcendentalnem stanju zavesti izvajajo ljudske pesmi in napeve različnih duhovnih tradicij ter jih bogatijo z neponovljivim kanaliziranim medijskim zdravilnim zvokom, ki vselej spontano »teče« skoznje. V celovito zvočno tkanje povezujejo zvok, duhovno izročilo in modrost prednikov ter tako predstavljajo slovensko, evropsko in svetovno glasbeno in duhovno dediščino.

Voditelj Boštjan Romih z ekipo obiskuje hiše, vrtove in stanovanja ter s pomočjo slovenskih arhitektov odkriva domiselne arhitekturne rešitve. Oddaja je zanimiva za vse, ki jih zanima arhitektura in oprema ambientov, ki želijo graditi, opremiti ali prenoviti dom.
Sodobna hiša v idiličnem podeželjskem okolju najprej preseneti z dejstvom, da v dolžino meri kar 30 metrov. Ima pa med drugim tudi to posebnost, da se upira sodobni težnji po vse večji individualizaciji. V njej smo namreč našli prekrasen primer sobivanja dveh družinskih generacij. In kar je najbolje, vsi člani se med seboj odlično razumejo, kar se odraža tudi v odlični energiji, ki obiskovalca v hipu objame.
Poslovimo se z nepozabnimi prizori posestva nad Kamnikom z avtentično srednjeveško trdnjavo, staro več kot 6 stoletij, Da lahko še naprej pripoveduje svojo čarobno zgodbo, so zaslužni njeni lastniki, petčlanska družina, ki skrbi, da rustikalna pravljica še naprej traja. Del te pravljice prinesemo v domove gledalcev.

Nedeljsko popoldne je oddaja z Bernardo Žarn in Jožetom Robežnikom ter vedno aktualnimi gosti, zabavnimi izzivi in dobro glasbo.
V vsaki oddaji se tekmovalni par dveh znanih osebnosti, ki ju povezuje prijateljstvo, sodelovanje ali pa sta par tudi zasebno, pomeri v več zabavnih igrah. Te se točkujejo, njun nastop pa s telefonskim glasovanjem ocenijo tudi gledalci. Odstotek glasov se pretvori v točke, ki se na koncu prištejejo k skupnemu seštevku točk in tako dobimo končnega zmagovalca oddaje. Poleg tekmovalnega para voditelja gostita tudi aktualne znane goste in ju vsebinsko vključita v igre. Sestavni del oddaje so tudi glasbeni nastopi, vsi nastopajoči, tako pogovorni kot glasbeni gosti, pa so ob koncu oddaje vključeni v finalno igro Razvrsti po vrsti.
Nova je tudi terenska rubrika, v kateri sodelavec oddaje Gianni, zamejski Slovenec iz Italije, potuje po Sloveniji in obiskuje muzeje ter ostale znamenitosti in s terena za oddajo pripravi zabavno reportažo. Svoje sogovornike tekom obiska namreč neprestano spravlja v neroden položaj z nenavadnimi in duhovitimi vprašanji ter zabavnimi domislicami.

Michael Margit, kljub njenim težavam z nespečnostjo, noče predpisati uspavalnih tablet. Zato besna Margit pokliče v njegovo radijsko oddajo v živo in se pritoži, da ji ni pomagal. Michael ob tem vzroji.
Annabelle neuspešno poskuša zapeljati dr. Borga. Pri tem ne sluti, da njen zdravnik v njej vidi nekaj povsem drugega.
Beli je nerodno, ker je Paula in Lucy obsodil, da sta par. Ali se je res zmotil?
Robert pa Evi za njuno obletnico poroke pripravi presenečenje.


STURM DER LIEBE (XVI.) / Nemčija / 2019-2020
Scenarij: Björn Firnrohr, Claudia Köhler
Režija: Felix Bärwald, Stefan Jonas, Carsten Meyer-Grohbrügge, Udo Müller, Steffen Nowak, Lutz von Sicherer, Alexander Wiedl idr.
V glavnih vlogah: Léa Wegmann, Florian Frowein, Antje Hagen, Sepp Schauer, Dirk Galuba, Joachim Lätsch, Dieter Bach, Lorenzo Patané, Uta Kargel, Melanie Wiegmann, Erich Altenkopf, Jenny Löffler, Sandro Kirtzel, Jennifer Siemann, Julia Grimpe, Anna Lena Class, Franz-Xaver Zeller, Patrick Dollmann, Isabell Ege, Paulina Hobratschk, Lukas Schmidt

Letošnje svetovno prvenstvo elitne skupine v hokeju na ledu gosti Finska. Napete tekme bomo spremljali v dvoranah v Tampereju in Helsinkih. Hokejska vročica na Finskem je na vrhuncu, saj je njihova reprezentanca na olimpijskih igrah v Pekingu osvojila zgodovinski naslov prvakov. Na prvenstvu zaradi izključitve ne bo izbranih vrst Rusije in Belorusije. Ti dve reprezentanci sta zamenjali Avstrija in Francija. V primerjavi z olimpijskim turnirjem bomo tokrat spremljali lepo število hokejistov iz najmočnejše lige na svetu, lige NHL. Naslov prvakov branijo Kanadčani. Odločitev o tokratnem prvaku pa bo padla v finalu 29. maja.

Loto je najbolj priljubljena igra na srečo v Sloveniji, saj jo igra več kot 860 tisoč polnoletnih Slovencev. Voditeljica nas popelje skozi žrebanje Lota in Lota plus, poleg rezultatov obeh žrebanj pa si ogledamo tudi aktualne dobitke igre Joker.

V svetu zelo uspešna mlada violončelista, Slovenec Luka Šulić in Hrvat Stjepan Hauser, v duetu 2Cellos navdušujeta tudi slovensko občinstvo. Ob nastopu z Eltonom Johnom v Stožicah v Ljubljani sta violončelista Danici Dolinar povedala, kaj doživljata ob tako vratolomnem uspehu, kako je triminutni video na You Tube, ki je dosegal rekordno število ogledov, njuni življenji obrnil na glavo, kako živita dve karieri – v svetu klasične glasbene umetnosti in svetu pop in rockovske glasbe ter kako ustvarjata priredbe. Pogovor se prepleta z njunimi vrhunskimi izvedbami tako klasične kot pop in rockovske glasbe. Avtorica Danica Dolinar, montažer Andrej Modic.

Emma je zaradi zadnjih dogodkov zelo potrta. Jason si želi, da bi ugotovila resnico in dokazala, da je bil njegov oče nedolžen, vendar ji nihče noče prisluhniti. Matthewa skrbi, kakšne dokaze ima, toda Heather mu zagotovi, da ga nič ne povezuje z Lindino smrtjo. Greenwoodova najde Rachelino mamo, ki je v domu za ostarele in ko jo Emma obišče, ugotovi, kje je njena hči. Emma je prepričana, da ji nekdo sledi. Dogovori se za srečanje z Lauro Wild, ta pa o tem takoj obvesti Heather. Emma zahteva od Matthewa, da ji vse pojasni, in zato ji preti huda nevarnost.

FEARLESS / Velika Britanija / 2017
scenarij: Patrick Harbinson
režija: Pete Travis
v glavnih vlogah: Helen MCrory, Jonathan Forbes, Sam Swainsbury, Rebecca Callard, Wunmi Mosaku, Robin Weigert, John Bishop, Jamie Bamber, Emma Hamilton, Michael Gambon

V okviru Videonoči si boste lahko ogledali široko ponudbo slovenskih glasbenih videospotov vseh zvrsti. Z njimi noč ne bo tako dolga ...

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov