Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Petek, 20. maj. 2022

TV Slovenija 2 • Pet, 20. maj.

Oddaja Dobro jutro je oddaja gledalcev. S svojimi svetovalnimi, izobraževalnimi, razvedrilnimi in informativnimi vsebinami sledimo željam gledalcev vseh starostnih skupin. V večurnem živem in dinamičnem jutranjem programu, ki je na sporedu vsak delovni dan, se prepleta studijski del z aktualnimi vklopi v živo z različnih koncev Slovenije. Raziskujemo teme, ki se dotikajo vsakdanjega življenja ljudi, in ponujamo najrazličnejše vsebine: od zdravstvenih, pravnih in kuharskih nasvetov, svetovanj o medosebnih odnosih, receptov iz domače lekarne do predstavljanj osupljivih življenjskih usod, vrtičkarskih in prehranskih nasvetov in atraktivnih nagradnih iger. Oddaja poteka tudi v sodelovanju z RTV centrom Koper in RTV centrom Maribor, s čimer v živi program vnašamo še več lokalnih vsebin.

Oddaja Dobro jutro uvaja sodobne televizijske formate s poudarkom na kakovostnih vsebinah in je upoštevajoč delež televizijskih gledalcev med najbolje gledanimi oddajami nacionalne televizije. V letu 2014 so ustvarjalci oddaje prejeli eno najprestižnejših slovenskih medijskih priznanj: strokovnega viktorja za najboljšo zabavno TV-oddajo.

Obiskali smo živalski vrt v Ljubljani in preverili koliko podmladka je prinesla pomlad. Pred svetovnim dnevom čebel smo z Vladom Vogrincem, preds. ČZ društev Štajerske, spregovorili o pomenu čebel. Opozarjamo na nevarnosti, ki prežijo na ježke. Obiskali smo ljubitelja in vzreditelja kuncev in morskih prašičkov. Oba sta delila svoja izkušnje in nasvete za prijetno sobivanje s temi domačimi ljubljenčki. Vabljeni k ogledu.
ozivalih@rtvslo.si

S CIMETOM PROTI MRAVLJAM IN UŠEM
Mnoge cvetlice šele nastavljajo popke, pa se na njih že pasejo žuželke. strokovni sodelavec oddaje Na vrtu, Sebastjan Lipar, pri odganjanju le teh najraje poseže po starih, preverjenih in predvsem neškodljivih sestavinah. Tokrat uporabi cimet in pepel.
SEZONSKE ZASADITVE
Brez cvetja ni poletni balkonov in teras. Ponujamo nekaj idej za modne zasaditve, ki jih postavimo na različne strani hiše ali na teraso.
RABARBARINA PITA
Bahavo veliki listov in korenin rabarbare, ki si vnovič utira pot na naše krožnike, zaradi velike vsebnosti oksalne kisline ne uživamo. Korenine so nekoč uporabljale ženske, da so si posvetlile lase, z listi pa lahko zastiramo naše posevke ali s prevretkom odganjamo hrošče. Za prehrano so torej uporabna le stebla, pa še to le do poletja.
GRŠKI ČAJ
Grški čaj ni mešanica čajev, ki ga radi pijejo v državi z imenom čaja, temveč prav posebna zel...

Po drugi svetovni vojni je Slovenija sprejela odlok o ustanovitvi Federalnega zbirnega centra.

Posebne komisije so po deželi »odbirale« vredne predmete (umetniške slike in kipe, antično pohištvo, preproge, porcelan, glasbila in drugo). V Ljubljani je delovala centrala zbirnega centra s tremi skladišči, po Sloveniji pa še tri področne izpostave, v Celju, Mariboru in Novem mestu. Šlo je za obliko nacionalizacije, ki jo je takratna oblast pospremila z opravičilom, da jemlje vojni zločincem in da na ta način zagotavlja ohranitev teh predmetov v Sloveniji. Toda veliko predmetov je bilo vzetih prebivalcem Slovenije s povsem »čisto« vojno preteklostjo, le imeli so preveč za takratne pojme. Tako je bil izgovor, da z nacionalizacijo ohranjajo kulturno dediščino v Sloveniji, precej prazen. Zasebna lastnina je bila grobo poteptana.
Del tako zaplenjenih predmetov je dokumentirano končal v takratnih vladnih in ministrskih prostorih , umetniških galerijah, muzejih in šolah, precejšen del predmetov pa je končal v rokah pomembnih, za takratni čas zaslužnih posameznikov, ki so bili v vrhu politične strukture.
Danes lahko pretežni del dokumentacije o ustanovitvi in delovanju Federalnega zbirnega centra ter o zaplenjenih predmetih najdemo v Arhivu Republike Slovenije. Scenarist in režiser dokumentarnega filma je Tone Frelih.

Skupina Dan D je na koncertu 24. maja 2019 pred polnimi Križankami predstavila album Knjiga pohval in pritožb (Milo za drago), del koncerta pa je posvetila tudi svojim največjim uspešnicam kot so Čas, Voda, Plešeš in Love Song ter akustičnemu nastopu Tiho. Na odru so se jim pridružili svetovno priznani trobentač in skladatelj Igor Matković, tolkalna orkestra Sherzer brigade in Muvaruvagruva, na klavirju pa jih je pospremila njihova dolgoletna sodelavka Emanuela Montanič.

Jessica odkrije, da je Franzijine lepotne pakete v resnici naročil Henry. Besna mu pove svoje. Ali res misli, da ji brez njegove pomoči ne bo uspelo?
Medtem ko Franzi trpi zaradi ljubezenskih težav, Christoph poskuša sina navdušiti za službo vodje kobilarne. Ta pa hoče, da bi Knežji dvor dobil igrišče za polo in klubsko hišo. Christoph ni prepričan, da bi bilo to dobro. Bo kljub temu privolil?
Po romantičnem praznovanju svojih staršev Valentina neskončno pogreša Fabiena. Hildegard jo želi razvedriti in speče Fabienov najljubši kolač ter Valentini predlaga, naj mu ga sama odnese.

STURM DER LIEBE (XVI.) / Nemčija / 2019-2020
Scenarij: Björn Firnrohr, Claudia Köhler
Režija: Felix Bärwald, Stefan Jonas, Carsten Meyer-Grohbrügge, Udo Müller, Steffen Nowak, Lutz von Sicherer, Alexander Wiedl idr.
V glavnih vlogah: Léa Wegmann, Florian Frowein, Antje Hagen, Sepp Schauer, Dirk Galuba, Joachim Lätsch, Dieter Bach, Lorenzo Patané, Uta Kargel, Melanie Wiegmann, Erich Altenkopf, Jenny Löffler, Sandro Kirtzel, Jennifer Siemann, Julia Grimpe, Anna Lena Class, Franz-Xaver Zeller, Patrick Dollmann, Isabell Ege, Paulina Hobratschk, Lukas Schmidt

Francoska dokumentarna oddaja Vodni baroni pojasni ozadje vodne revolucije oz. procesa privatizacije vode. Mednarodne banke in investicijski skladi že oblikujejo monopol nad vodo in vlagajo milijarde evrov v vse, kar je povezano s to dobrino. Voda naj bi postala finančni produkt, kot je nafta, bila bi dobičkonosna, njeno ceno pa bi določal trg. Ponekod po svetu se cena vode tako že oblikuje po pravilih delovanja trga.

LORDS OF WATER / LES BARONS DE L'EAU / Francija / 2019 / režija: Jérôme Fritel

Štiridelna dokumentarna serija podrobno oriše življenje Adolfa Hitlerja, firerja nemškega rajha, ki je svet prignal do roba propada in prinesel smrt več milijonom ljudi, pa tudi vsakodnevno življenje v Evropi v prvi polovici 20. stoletja. Skoraj polovica vseh posnetkov ni bila še nikoli objavljena. Serija sodi med najpopolnejše slikovne dokumente Hitlerjevega življenja, od njegovega rojstva leta 1889 do smrti leta 1945.

1. del, 1889-1929
Prvi del serije niza prelomne trenutke v Hitlerjevem življenju med letoma 1889 in 1929, od otroštva do trenutka, ko je postal vojak v 1. svetovni vojni.

THE HITLER CHRONICLES - BLUEPRINT FOR DICTATORS / Nemčija / 2018 / režija: Hermann Poelking

Portret nekonvencionalne ženske, ki je živela v konvencionalnih časih. Čeprav se je Dalida tragično poslovila že leta 1987, njeno izjemno izročilo živi naprej.

Biografija ene najpopularnejših evropskih pevk, katere kariera je trajala skoraj trideset let: od revijskih popevk prek San Rema do diska. Gre za ganljivo in tragično zgodbo emocionalno izjemno kompleksne osebe, ki ji je bilo usojeno postati mednarodna zvezda.

Originalni naslov: DALIDA
Leto produkcije: 2016
Država: koprodukcija
Žanr: biografska drama
Režija: Lisa Azuelos
Scenarij: Lisa Azuelos po knjigi Catherine Rihoit in Orlanda
Igrajo: Sveva Alviti, Riccardo Scamarcio, Jean-Paul Rouve, Niels Schneider, Alessandro Borghi

Avtentično pričevanje N.N., ki ji je uspelo po izkušnji v prostituciji in s pomočjo društva Ključ ponovno vdihniti svobodno življenje.

Statistika je o prostituciji v Sloveniji slepa. Jasno je le, da se s to dejavnostjo ukvarja ogromno ljudi in da je tesno povezana s trgovino z ljudmi, suženjskimi odnosi in kriminalnim podzemljem. Film predstavlja avtentičnega pričevanje N.N., ki ji je uspelo po izkušnji v prostituciji, s pomočjo društva Ključ, ponovno začeti živeti svobodno življenje. Skozi njene besede in igrane prizore spoznavamo realnost prostitucije v Sloveniji. Njeno pričevanje s svojo življenjsko zgodbo dopolnjuje Katjuša Popovič, nekdanja kriminalistka in ustanoviteljica društva Ključ. Širše ozadje pa slikajo tudi intervjuji s strokovnjaki za to področje.

V okviru Videonoči si boste lahko ogledali široko ponudbo slovenskih glasbenih videospotov vseh zvrsti. Z njimi noč ne bo tako dolga ...

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov