Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Torek, 31. maj. 2022

TV Slovenija 2 • Tor, 31. maj.

Ob torkih se z vami prebuja Mojca Mavec. Prva ura druženja prinaša pregled črne kronike z dr. Damijano Žišt, rubriko V središču z Moniko Tavčar in športne minute z Anžetom Bašljem. V jezikovnem kotičku se lotevamo slovničnih vprašanj in dilem, s tujci, ki živijo v Sloveniji, spoznavamo svet, s Špelo Močnik na terenu pa Slovenijo. Rubrika Moj RTV prinaša zanimive vsebine iz naše hiše, Kuharski ABC pa hitro in enostavno pripravo hrane. Oddajo ob torkih zaključujemo v družbi z znanimi družinami. Z nami so jutra lepša!

To je zgodba o učitelju, etnologu, pisatelju in politiku Vinku Möderndorferju, o življenju v času revolucij in svetovnih vojn.

Vinko Möderndorfer je med ljudmi pustil globoko sled s knjigo Koroške narodne pripovedke. Kot učitelj je poskusil z novim pedagoškim procesom, ki ga je teoretično in praktično utemeljil v dveh knjigah. Menil je, da je treba slovensko šolo postaviti na nove temelje, kjer pedagog ni več avtoritarni trinog temveč resnično učitelj in prijatelj. S svojim bogatim etnološkim opusom je Vinko Möderndorfer brez dvoma tudi eden pomembnih slovenskih etnologov. Politika mu ni bila nikoli naklonjena. Njegovo življenje so spremljali politični procesi in zapori, v socialistični Jugoslaviji so ga celo zaprli na zloglasni Goli otok. Koroška trma in občutek za pravičnost sta mu pomagala preživeti v vseh režimih. Tisti, ki je zgradil šolo, je samo ena izmed mnogih tragičnih zgodb iz prve polovice dvajsetega stoletja, ki je usodno zaznamovalo naš čas.

Podatki kažejo, da so v prometu vse bolj pereč problem motoristi v srednjih oziroma zrelih letih; govorimo predvsem o njihovem precenjevanju telesnih sposobnosti. Rešitev je lahko motoristična samo-refleksija. Tematiko nam na široko odstira psihoterapevtka Irma Žuman, ki je tudi sama motoristka in celo voznica tovornjaka, povrhu dama srednjih let.

Kviz Joker predstavlja enega tekmovalca v bitki z 12 vprašanji in zagotavlja napeto igro vzponov in padcev. Voditelj kviza je Mario Galunič.

V zadnji oddaji sezone bo Joker gostil Primoža Pušnika iz Raven na Koroškem. Mladi očka zaključuje študij gostinstva in turizma na Gea Collegu. Zaposlen je kot operater v farmacevtskem podjetju, v prostem času pa izredno rad kuha. In še eno strast ima: v svojem kraju vodi lokal. Je tudi navdušenec nad dobro glasbo in nad vinilnimi ploščami. Na poti do 20. 000 evrov mu bo pomagal brat Tomaž Pušnik.

V oddaji Kaj dogaja? tokrat govorimo o korejski koroni, madžarski vladi in hrvaških navijačih. Na terenu smo spremljali tihotapce na plinski transverzali, magister Baltić predstavlja nove tablete za odložitev skrbi Bomopol, klapa Lavor pa poje o alternativnih možnostih preživljanja poletja. Na PUP TV vas bo tokrat nagovoril poletni Mesec, naš gost v studiu pa bo infektolog, pediater in pisec številnih humorističnih uspešnic Marko Pokorn. Za konec sezone smo vam seveda pripravili nekaj čisto posebnega v čast novi vladi, plesni spektakel z duetom Gray & White.

Tim je zaradi Franzijinega priznanja zelo užaljen in sklene oditi iz Bichlheima. Nato sicer spremeni mnenje, kar ima tako za Christopha kot tudi za Franzi nepričakovane posledice.
Annabelle še naprej poskuša pridobiti na svojo stran dr. Borga, ki pa ostane hladen ob njenih poskusih manipulacije. Priznati si mora, da ji tako ne bo nikoli uspelo priti s psihiatrične klinike. Zato začne zavračati hrano.
Jessica Henryja in sebe prijavi na plesno tekmovanje. Henry sicer ni najbolj navdušen nad tem, a privoli. Ko pa se začnejo prve ure plesa pri Beli, Henryja vedno kaj zadrži. Jessica se iz kljubovanja odloči, da bo na tekmovanju plesala z Belo.


STURM DER LIEBE (XVI.) / Nemčija / 2019-2020
Scenarij: Björn Firnrohr, Claudia Köhler
Režija: Felix Bärwald, Stefan Jonas, Carsten Meyer-Grohbrügge, Udo Müller, Steffen Nowak, Lutz von Sicherer, Alexander Wiedl idr.
V glavnih vlogah: Léa Wegmann, Florian Frowein, Antje Hagen, Sepp Schauer, Dirk Galuba, Joachim Lätsch, Dieter Bach, Lorenzo Patané, Uta Kargel, Melanie Wiegmann, Erich Altenkopf, Jenny Löffler, Sandro Kirtzel, Jennifer Siemann, Julia Grimpe, Anna Lena Class, Franz-Xaver Zeller, Patrick Dollmann, Isabell Ege, Paulina Hobratschk, Lukas Schmidt

Informativna oddaja Panorama vsak delovnik ob 19.55 ponuja gledalcem svež pregled najzanimivejših dogodkov dneva v Sloveniji in tujini ter prinaša poglobljene prispevke in analize, razmišljanja gostov, poročanje novinarjev s terena ter oglašanja posebnih poročevalcev iz svetovnih prestolnic in dopisnikov iz vse Slovenije.

V torkovi Kodi o cenah hrane. Od januarja so se rastlinska olja podražila za dobrih 20 odstotkov, meso pa za 10. Poznavalci napovedujejo, da nas jeseni čaka nov val podražitev. Bi morala v cene osnovnih živil poseči država? In kako lahko prihranimo sami? V oddaji pa tudi o težavah komitentov nemške spletne banke N26. Banka je čez noč zaprla račune na stotine potrošnikom. Nekateri, tudi Slovenci, še po mesecu in pol ne morejo do svojega denarja.

Informativna oddaja Magnet vsak delovnik ponuja gledalcem svež pregled najzanimivejših dogodkov s področja zabavne kulture v Sloveniji in tujini ter prinaša poglobljene prispevke, razmišljanja gostov, poročanje novinarjev s terena ter oglašanja posebnih poročevalcev iz svetovnih prestolnic in dopisnikov iz vse Slovenije.

Prisrčen film o moških, ki se odločijo ustanoviti skupino za sinhrono plavanje, odlikuje izjemna frankofonska igralska zasedba.

Spoznamo skupino štiridesetletnikov, ki doživljajo krizo srednjih let. Odločijo se ustanoviti prvi moški klub za sinhrono plavanje. Kljub dvomljivcem in posmehu se skupina moških pod trenerskim vodstvom izkušene prvakinje spusti v neverjetno pustolovščino, med katero veliko izvedo o sebi.

Originalni naslov: LE GRAND BAIN
Leto produkcije: 2018
Država: Francija, Belgija
Žanr: športna komična drama
Režija: Gilles Lellouche
Scenarij: Ahmed Hamidi, Julien Lambroschini in Gilles Lellouche
Igrajo: Mathieu Amalric, Guillaume Canet, Benoît Poelvoorde, Virginie Efira

Naš gost je Marko Milić, nekdanji selektor slovenske košarkarske reprezentance in prvi slovenski košarkar, ki je zaslovel v ZDA. Govoril je o odraščanju v Kranju, o tem, kako so navijači Olimpije sprejeli ć v njegovem priimku, o življenju v Italiji, Turčiji, Iranu in Kuvajtu, kjer je prav tako igral. Seveda je obujal tudi spomine na zmago v Carigradu. Kako je slovensko košarkarsko epopejo v dokumentarnem filmu z naslovom 2017 ovekovečil Goran Vojnović? Postregli bomo z nekaj odlomki iz zakulisja, saj bo premiera filma v petek, 3. junija, v Stožicah.

V okviru Videonoči si boste lahko ogledali široko ponudbo slovenskih glasbenih videospotov vseh zvrsti. Z njimi noč ne bo tako dolga ...

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov