Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Četrtek, 4. avg. 2022

TV Slovenija 2 • Čet, 4. avg.

V poletnih izborih štajerskih oddaj Dobro jutro vas bomo popeljali po zanimivih izletniških točkah SV konca Slovenije. Predstavili bomo skrite kotičke Maribora in okolice, ki se jih splača obiskati v vročih poletnih dneh. Danes vas, med drugim, peljemo nazaj v zimski čas, spoznali bomo zgodovino in pomen pirsingov ter pripravili krompirjevo torto.Vabljeni k ogledu.

Dokumentarni film, ki opazuje življenje v neki majhni slovenski vasi, kakor so ga avtorji filma videli sredi poletja 2014.

Sprva je bilo zamišljeno, da bo film Hiške pripoved o usodah zapuščenih slovenskih domačij. Da bi prišli na sled izgubljeni usodi nekdanjih prebivalcev, so se avtorji filma med raziskovanjem ene od takih domačij po pomoč obrnili na prebivalce iz sosednjih hiš. Vsakdanje življenjske zgodbe so vpričo iskrenosti vaščanov nenadoma postale bolj zanimive od zgodb zapuščenih hiš. V avtorskem ospredju filma je scenaristično-režiserski dvojec Darko Sinko in Matjaž Ivanišin, ki je opravljal tudi delo direktorja fotografije.

Že šesto leto zapored se je v Oplotnici zbralo 12 narodno-zabavnih ansamblov na Festivalu pod Pohorjem, ki bo v zakladnico slovenske narodno-zabavne glasbe prispeval 12 novih skladb. Vabljeni k ogledu.

Izpad elektrike v vasi poskrbi, da Paul in Bela večer preživita s Franzi in Lucy. Ob svečah in baterijskih svetilkah se prav lepo zabavajo. Ko pa se vrne elektrika, se vrnejo tudi težave in žalost zaradi Romy. Christoph ni prepričan, ali so njegovi spomini na Annabellino priznanje resnični ali sanje. Michael mu pove, da bolniki v komi tudi nezavedno dojamejo, kar jim kdo pripoveduje. Christoph se sooči z Annabelle. Walter je razburjen, ker sta zaradi njega skoraj umrla dva človeka. Kmalu hčer zamenja za vlomilca in začne se spraševati, ali ni preveliko breme za družino. Medtem policija ugotovi, da sta Alfons in Hildegard v Bavarskem gozdu. Eva in Robert se ju odpravita iskat, a ko najdeta prikolico, o Sonnbichlerjevih ni sledu.

STURM DER LIEBE (XVI.) / Nemčija / 2019-2020
Scenarij: Björn Firnrohr, Claudia Köhler
Režija: Felix Bärwald, Stefan Jonas, Carsten Meyer-Grohbrügge, Udo Müller, Steffen Nowak, Lutz von Sicherer, Alexander Wiedl idr.
V glavnih vlogah: Léa Wegmann, Florian Frowein, Antje Hagen, Sepp Schauer, Dirk Galuba, Joachim Lätsch, Dieter Bach, Lorenzo Patané, Uta Kargel, Melanie Wiegmann, Erich Altenkopf, Jenny Löffler, Sandro Kirtzel, Jennifer Siemann, Julia Grimpe, Anna Lena Class, Franz-Xaver Zeller, Patrick Dollmann, Isabell Ege, Paulina Hobratschk, Lukas Schmidt

Informativna oddaja Panorama vsak delovnik gledalcem ponuja svež pregled najzanimivejših dogodkov dneva v Sloveniji in tujini ter prinaša poglobljene prispevke in analize, razmišljanja gostov, poročanje novinarjev s terena ter oglašanja posebnih poročevalcev iz svetovnih prestolnic in dopisnikov iz vse Slovenije.

Hemingway je stavil na "Daiquiri", vemo, kaj pije najbolj slavni agent vseh časov, 007. Dejan Krajnc se je pridružil barmanom in nam pričara poletno koktajl druženje. Kako ste z rogovi? S tistimi, ki jih ima doma skorajda vsak slovenski dom? Spoznamo ustvarjalce sodobne in moderne reinterpretacije trofej, ki so danes umetniške stvaritve z 10 tisoč Swarovski kamenčki.

Kaj se zgodi, ko z električnim avtomobilom zapeljemo v vodo? Mi smo to preverili v Pirenejih, na terenskem poligonu, ki ga lasti štirikratni prvak vztrajnostnega relija Dakar Nasser Al-Attiyah. Skoraj polmetrski blatni luži smo izpostavili baterije v dnu predserijske, zamaskirane toyote BZ4X, prvega Toyotinega polno električnega avta.

Voditelj Boštjan Romih z ekipo obiskuje hiše, vrtove in stanovanja ter s pomočjo slovenskih arhitektov odkriva domiselne arhitekturne rešitve. Oddaja je zanimiva za vse, ki jih zanima arhitektura in oprema ambientov, ki želijo graditi, opremiti ali prenoviti dom.
Skoraj neverjetno preobrazbo je doživelo stanovanje v središču Ljubljane! Nekdanje pisarne so se spremenile v sodobno, svetlo, barvito in prostorno stanovanje lastnice, ki si je znala ustvariti čudovit dom tudi zato, ker je projektantka notranje opreme. Tako je dokazala, da pregovor o bosi kovačevi kobili ne drži vselej…
Eva in Ana oziroma duet Wood&Blonde ne iščeta popolnega kosa lesa, ampak kakršnega koli, ki bo po njuni obdelavi nekoč lahko morda držal lučko kakšnemu paru v spalnici. In iz njunih ust se beseda štor v resnici sliši kot kompliment.
Imate majhen vrt in ne veste, kako bi ga uredili? Zanimivo rešitev smo odkrili v Ljubljani ob mogočni novi hiši, ki smo jo to sezono že predstavili v Ambientih. Posebnost tega vrta, ki se razprostira na barjanskih tleh, je ta, da je z različnimi strukturami, odtenki zelenja in premišljeno geometrijo pridobil izrazit karakter.

Katarska dobrodelna ustanova je največja človekoljubna organizacija v Katarju; danes deluje v več kot 70 državah. Avtorji dokumentarne oddaje raziščejo razkrite dokumente, ki domnevno dokazujejo, da se ta ustanova ne posveča le pomoči žrtvam vojn in naravnih nesreč, temveč se povezuje z gibanjem Muslimanskih bratov in tako zavzema za interese islamistov v Evropi.

QATAR CHARITY PAPERS / Belgija, Francija, Švica / 2019 / Režija: Jérome Sesquin

Poletje je za plesalce obdobje, ko nimajo rednih vaj in predstav. Danc's – Piran, ki ga že več let zapored organizira Društvo baletnih umetnikov Slovenije, jim ponuja možnost, da med poletjem izpopolnjujejo svojo tehniko in spoznajo nov repertoar. Obenem pa je to priložnost za nabiranje odrskih izkušenj in sklepanje novih prijateljstev. Strokovna sodelavka in scenaristka Teja Turk, režiser Aleksander Šmuc

Na otvoritvenem večeru 25. Noči v stari Ljubljani se je pred Magistratom predstavila sveža glasbena naveza, ki jo sestavlja skupina akademsko izobraženih slovenskih in kubanskih glasbenikov. Udejstvovanje njenih posameznikov lahko zasledimo v raznovrstnih domačih in tujih glasbenih projektih, s sodelovanje v tem projektu pa je obrodilo nov sad, ki mu pravijo Šalša. Gre za glasbo, ki ponuja mešanico različnih stilov kubanske glasbe kot so: son montuno, guajira, salsa, mozambique, rumbá, danzón, bolero idr....Plesni ritmi, ki jih združujejo tolkala, klaviatura, trobenti in pozavna ob spremljavi večglasnega petja in zanimive vokalne improvizacije, poslušalcem pričarajo edinstven večer kubanske glasbe.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov