Audi bo v letu 2012 začel rekordni investicijski sveženj v proizvodne zmogljivosti. Foto: Audi
Audi bo v letu 2012 začel rekordni investicijski sveženj v proizvodne zmogljivosti. Foto: Audi

V letu 2012 nameravajo pri Audiju v proizvodnjo, opremo in nepremičnine vložiti prvi del vsote 13 milijard evrov, kar je rekordni znesek v zgodovini znamke. Sveženj naložb naj bi dokončali do leta 2016, največji del pa bo namenjen vzpostavitvi proizvodnje vozil z električnimi in hibridnimi pogonskimi sklopi. Približno osem milijard bodo vložili v zmogljivosti na domačih nemških tleh, v Ingolstadtu in Neckarsulmu, ki predstavljajo proizvodno hrbtenico, precej pa bodo razširili tudi zmogljivosti tovarne v Györu na Madžarskem

Uvajanje novih izdelkov in tehnologij bo zahtevalo tudi iskanje novih strokovnjakov, zato Audi napoveduje, da bo v letu 2012 zaposlil kar 1.200 strokovnjakov, med katerimi bodo prevladovali profili s področja izdelave lahkih karoserij in električnih pogonskih sklopov. Zaposlovanje v letu 2012 pa bo le nadaljevanje pospešene zaposlovalne politike iz leta 2011, saj so v nemških tovarnah zaposlili 1.300 novih delavcev, štiristo začasnih pogodb spremenili v stalne ter usposabljali več kot 700 vajencev. Kar 1.400 novih ljudi so zaposlili v Györu, 270 pa v Bruslju.

Med Audijevimi novostmi, ki jih je mogoče pričakovati v letu 2012, pa bo tako eden manjših, a hkrati najbolj množičnih modelov novi A3, pa tudi posebneža, kot sta A8 s hibridnim pogonom in športnik z električnim pogonom audi R8 e-tron.