Opel zna poskrbeti za motorne sladokusce v razredu serijskih modelov. Foto: Opel
Opel zna poskrbeti za motorne sladokusce v razredu serijskih modelov. Foto: Opel
Opel Insignia OPC "Unlimited"
Insignia OPC tudi brez elektronske omejitve hitrosti. Foto: Opel

Ljubiteljem avtomobilov s športnim značajem Opel ponuja dve novi različici, in sicer corso OPC in insignio brez elektronske omejitve hitrosti.

Družina športnih malčkov je dobila novega nabriteža v podobi corse "Nürburgring Edition", ki jih bodo izdelali le petsto. V primerjavi z že tako zmogljivo corso OPC so moč motorja povečali na 154 kilovatov (210 KM), kar je 18 konjev več kot pri "klasični" različici OPC. Največji navor so povečali z 230 Nm na 250 Nm. Kot poudarjajo konstruktorji, so poskrbeli tudi za še boljšo stabilnost v vožnji in učinkovitost pogona z novim mehanskim večploščnim diferencialom, športnim vzmetenjem, razvitim pri Bilsteinu, in visokozmogljivim zavornim sistemom Brembo.

Insignia OPC pa v različici "Unlimited" z 239 kilovati (325 KM) nima elektronske omejitve hitrosti na 250 km/h, temveč lahko dosega hitrosti tudi do 270 km/h.

Na večini evropskih trgov so te hitrosti tako ali tako pregrešno previsoke za javne ceste, malce več zakonitega veselja bodo morda imeli lastniki vozil v Nemčiji, kjer so še avtocestni odseki brez omejitev. Da bi kupci potencial najhitrejšega avtomobila znamke znali učinkovito izrabiti in ohraniti nadzor nad njim, pa cena avtomobila vključuje tudi ekskluzivni Oplov tečaj vožnje z avtomobilom visokih zmogljivosti.