Prvi primerki najhitrejšega cestnega renaulta naj bi h kupcem pripeljali že julija letos. Foto: Renault
Prvi primerki najhitrejšega cestnega renaulta naj bi h kupcem pripeljali že julija letos. Foto: Renault

Megane renaultsport 265 trophy je zmogljivejši kot že znana različica renaultsport 250, izdelali pa bodo le omejeno serijo 500 vozil.

Motor v različici trophy ima 198 kilovatov (265 KM) moči, kar je 15 KM moči in 20 Nm navora več, kot že znani megane renaultsport 250. To pa novincu zagotavlja za stotinko boljši pospešek od 0 do 100 km/h, okroglih šest sekund ter najvišjo hitrost 254 kilometrov na uro.

V Renaultovem športnem oddelku so dosegli boljše zmogljivosti s povečanjem pritiska v turbini in prilagoditvami pretoka zraka, poleg tega pa so mu namestili Bridgestonove gume izdelane po vzoru tistih iz formule 1, ki zagotavljajo nižji količnik trenja in boljši oprijem na cesti. Kljub športnim zmogljivostim pa je po zagotovilih izdelovalca avtomobil prilagojen tudi učinkoviti cestni uporabi, vključno s povsem sprejemljivo porabo goriva. Po tovarniških podatkih naj bi v povprečju porabil za sto kilometrov le 8,2 litra goriva ter na vsak kilometer izpuhal v zrak 190 gramov ogljikovega dioksida.

Vozila iz omejene serije bodo ponudili kupcem le na nekaterih trgih, med njimi je tudi slovenski. Izhodiščna cena atraktivnega športnika na domačem francoskem trgu pa je 35.500 evrov