Strokovna žirija bo izbrala dva superfinalista, gledalci in poslušalci pa bodo s telefonskim glasovanjem izbrali zmagovalca. Foto: Jani Ugrin
Strokovna žirija bo izbrala dva superfinalista, gledalci in poslušalci pa bodo s telefonskim glasovanjem izbrali zmagovalca. Foto: Jani Ugrin

Nastopajoči se že od srede pripravljajo na veliki dogodek, opravili so prvo vajo, čaka jih še generalka, jutri zvečer pa gre čisto zares. Ob 20. uri se začenja Ema 2016, ko bo deset nastopajočih skušalo s svojimi skladbami prepričati žirijo in gledalce.

Neposreden prenos Eme boste v soboto, 27. februarja, ob 20. uri, lahko spremljali na 1. programu TV Slovenija, Valu 202, Radiu Koper, Radiu Maribor in RTV 4D.

Izvajalci se bodo s svojimi skladbami predstavili v naslednjem vrstnem redu: Anja Baš What If, Žan Serčič Summer Story, Anja Kotar Too Cool, San Di EGO Brez tebe, D BaseSpet živ, ReginaAlive in every way, ManuElla Blue and Red, RaivenČrno bel, Nuša Derenda Tip Top in Sebastijan Lukovnjak Tales of Tomorrow.

Tričlanska strokovna žirija bo med desetimi izvajalci izbrala dva superfinalista, gledalci in poslušalci pa bodo s telefonskim glasovanjem izbrali zmagovalca, ki nas bo zastopal na Švedskem.

Priprave pred izborom lahko spremljate na družbenih omrežjih Eme:

- Na uradni strani Facebooka,

- Instagramu

- in Twitterju.

Skozi večer nas bo popeljal voditelj in igralec Klemen Slakonja, ki obljublja večer, poln presenečenj. Iz zakulisja pa se bo oglašal Nejc Šmit.

Fotoutrinke z vaj si lahko pogledate spodaj, prisluhnete pa lahko tudi izsekom skladb z Eme 2016. Imate že svojega favorita?