"Missy ima izkušnje z vnašanjem zgodb o vesolju in futurističnih vizualnih podob v svoje videospote." Foto: AP

Zgodovinsko astronomsko popotovanje prve hiphoperske pesmi v vesolje se je začelo v Nasinem laboratoriju za reaktivni pogon v Kaliforniji. Z uporabo posebnega omrežja Deep Space Network je skladba raperke Missy Elliot The Rain (Supa Dupa Fly) s svetlobno hitrostjo prepotovala več kot 254 milijonov kilometrov od Zemlje do Venere.

Da je pesem z njenega debitantskega albuma, ki ga je izdala leta 1997, dosegla cilj, je trajalo približno 14 minut. "Moja pesem je bila uradno prenesena vse do Venere, planeta, ki simbolizira moč, lepoto in opolnomočenje. Nebo ni meja, je šele začetek," je na družbenih omrežjih navdušeno zapisala 53-letnica in celotno situacijo opisala kot noro, poroča Billboard.

"Tako pri raziskovanju vesolja kot pri umetnosti Missy Elliott gre za premikanje meja," je dejala Brittany Brown, direktorica digitalnega in tehnološkega oddelka pri Nasinem uradu za komunikacije, ki je idejo predstavila ekipi glasbenice. "Missy ima izkušnje z vnašanjem zgodb, ki govorijo o vesolju, in futurističnih vizualnih podob v svoje videospote, zato je priložnost za sodelovanje resnično primerna," je še obrazložila.

Ta kozmični mejnik sledi pesmi zasedbe The Beatles Across the Universe, 2008 sicer prva pesem nasploh, ki jo je Nasa predvajala v globokem vesolju.