25-letni Sharman, varovanec britanskega kuharskega zvezdnika Toma Aikensa, in njegova skupina potujočih gastronomov One Star House Party že sprejemata rezervacije za 14-dnevni izlet s pričetkom v Katmanduju 10. decembra.
Skupina, sestavljena iz predstavnikov kulinarične in vinske stroke, se bo nato podala na pohod do baznega tabora, kjer bo postavila začasno restavracijo, preden se bo 23. decembra vrnila v nepalsko prestolnico.
Izlet stane tisoč evrov, v kar ni všteta letalska vozovnica do Nepala, rok za prijavo pa je 29. november. A pohitite, ker je na voljo le 15 mest.
Po Kitajski, Vietnamu in Tajski
Kaj bo na jedilniku te edinstvene restavracije, še ni znano, razen, da bo šlo za "pristni nepalski meni", saj vsaka izmed pop-up restavracij išče navdih v lokalni kuhinji. Ekipa bo vsak lokal postavila lastnoročno, iz materialov, ki jih bodo zbrali na lokaciji sami.
Everest bo že četrta lokacija ekipe - do zdaj so pop-up restavracije odprli v Pekingu in Hošiminhu, trenutno ustvarjajo v Bangkoku, v naslednjih mesecih se obetajo še podružnice v Reykjaviku, na Tasmaniji in v Buenos Airesu, naslednje leto pa Sherman načrtuje postreči obed na vlaku, na vožnji prek indijskih čajnih plantaž.
"Odkar smo začeli potovati iz države v državo, je bila hrana, v katero smo se najbolj zaljubili, tista, ustvarjena v edinstvenih ali težkih okoliščinah," pojasnjuje Sharman za Independent.
To sicer ni prvič, da imajo vrhunski kuharski mojstri ambicije ustvarjati pod najvišjim vrhom na svetu - lani je Sat Bains, z dvema michelinkama nagrajeni britanski kuharski mojster, nameraval na 7100 metrih gostiti najvišjo večerjo na svetu, a je moral dogodek odpovedati, ko je zbolel za pljučnim edemom.
Komentarji so trenutno privzeto izklopljeni. V nastavitvah si jih lahko omogočite. Za prikaz možnosti nastavitev kliknite na ikono vašega profila v zgornjem desnem kotu zaslona.
Prikaži komentarje