V 60. letih je prav Twiggyjina (pre)suha postava burila duhove. Foto:
V 60. letih je prav Twiggyjina (pre)suha postava burila duhove. Foto:
Mischa Barton in Nicole Richie
Zelo vitki mladi zvezdnici trdita, da nimata težav s prehranjevanjem in da sta suhi po naravi. Foto: People

57-letna ikona iz 60. let prejšnjega stoletja, ki so ji vzdevek Twiggy nadeli prav zaradi njene izjemno suhe postave, pravi, da so igralke (in ne manekenke!) odgovorne za naraščanje števila strogih diet. Ironično, prav Twiggy je bila ena izmed prvih grešnih kozlov za motnje hranjenja pri mladih ženskah, ko se je na modnem prizorišču pojavila pri 16 letih. A Twiggy se brani: "Bila sem zelo suha, a takšna je pač moja naravna telesna zgradba. Vedno sem dobro jedla, suha postava je pač v mojih genih."

"Vbočene prsi in koščene roke" hollywoodskih zvezdnic
Hollywoodske zvezdnice, kot sta mladi Lindsay Lohan in Mischa Barton, namreč s svojo pojavo, "podobno okostnjaku", vzbujajo veliko pozornosti. Poznavalce motenj hranjenja skrbi, da bodo najstnice škodile sebi, s tem ko bodo poskušale posnemati njihov videz. Twiggy zato meni, da so hollywoodske starlete krive za idealiziranje pretirane vitkosti, saj je večina manekenk po naravi visoka in suhljata, dekleta v Hollywoodu pa so do takšne postave prišla s strogimi dietami. Izjavila je, da so "njihove vbočene prsi in koščene roke grozljive". Po njenem mnenju je strašljivo pomisliti, da si čisto običajna dekleta želijo biti taka kot one. Ena prvih supermanekenk na svetu bi rada videla več močnejših manekenk, a se zaveda, da se to ne bo zgodilo, saj modni oblikovalci najraje oblikujejo za suhice.

Twiggy se je razgovorila po tem, ko sta smrti dveh deklet zaradi motenj hranjenja spodbudili pozive k prepovedovanju najemanja presuhih manekenk.