Najbolj goreč navijač ameriških olimpijcev. Foto: Reuters
Najbolj goreč navijač ameriških olimpijcev. Foto: Reuters

Ni ravno veliko ljudi, ki bi bili s pariškimi olimpijskimi igrami bolj povezani, kot je ta trenutek reper Snoop Dogg. Ko se ameriški športniki potegujejo za medalje v francoski prestolnici, se televizijske kamere praktično vedno obrnejo tudi proti zvezdniku, ki navija na tribunah. Plesal je skupaj z ameriško žensko gimnastično ekipo, oblekel se je v konjeniško opremo, da bi podprl ameriške jahače, preizkusil je celo svoje veščine juda.

Ne manjka mu niti sloga. Foto: Reuters
Ne manjka mu niti sloga. Foto: Reuters

Navdušenje Snoop Dogga nad olimpijskimi igrami je tem vlilo novo energijo, ki navdušuje gledalce v Parizu kot tudi uporabnike na družabnih omrežjih, po podatkih NBC-ja pa je reper poskrbel tudi za veliko gledanost športnih dogodkov, ki so bili v preteklosti manj priljubljeni.

Na prejšnjih, tokijskih olimpijskih igrah leta 2021 je reper na NBC-jevi platformi za pretakanje Peacock skupaj s komikom Kevinom Heartom vodil oddajo s športnimi utrinki, ki je bila zelo priljubljena. Televizijska mreža je zato reperju letos dodelila še večjo vlogo, vlogo posebnega pariškega dopisnika. Reper se je odrezal še bolje od pričakovanj delodajalcev, saj je postal prava maskota in navijač ameriških športnikov, ne glede na disciplino.

Pariško olimpijado je začel s pomembno vlogo, saj je bil eden izmed nosilcev olimpijskega ognja pred otvoritveno slovesnostjo prejšnji teden. 52-letnik je baklo nosil po ulicah Saint-Denisa na severu Pariza, kjer je tudi olimpijski stadion Stade de France. Čeprav je bila zvezdnikova vloga posebnega dopisnika znana že pred časom, je njegova vseprisotnost na različnih športnih dogodkih veliko presenečenje tako za športnike kot tudi za ameriško javnost.

Gledanost višja za skoraj 80 odstotkov

"Bili smo prijetno presenečeni nad njegovo priljubljenostjo, vendar Snoop Dogga ne gre nikoli podcenjevati," je ta teden novinarjem povedala Molly Solomon, NBC-jeva izvršna producentka olimpijskih iger, in reperja opisala kot "ambasadorja sreče."

Pomembno vlogo je napovedal že pred začetkom športnih dogodkov. Foto: Reuters
Pomembno vlogo je napovedal že pred začetkom športnih dogodkov. Foto: Reuters

Ko je ameriška ženska gimnastična ekipa tekmovala v začetku prejšnjega tedna, je Snoop Dogg plesal na tribunah in nosil majico z obrazom Simone Biles. Drugje v Parizu je med neštetimi drugimi navijal za teniško zvezdnico Coco Gauff in odbojkarsko zvezdnico Kelly Cheng. V soboto se je pridružil ameriški slavni kuharski mojstrici Marthi Stewart pri spremljanju konjeniškega dogodka, seveda oblečen v jahalno opremo. Udeležil pa se je tudi promocijskega judoističnega dogodka, kjer je prejel častni črni pas, in plavalnega tečaja pri legendi olimpijskih iger, plavalcu Michaelu Phelpsu.

Številni menijo, da je raperjeva prisotnost odločilni dejavnik pri boljši gledanosti športnih dogodkov na pariških olimpijskih igrah. Gledanost prenosov na letošnjih olimpijskih igrah je na NBC za 79 odstotkov višja, kot je bila na igrah v Tokiu leta 2021 (gledanost je bila nižja tudi zaradi pandemije), petdnevno povprečje pa znaša kar 34 milijonov gledalcev, poroča NBC sports. "Nikoli v svojih najbolj norih sanjah nisem pričakoval, da bom imel takšno vlogo na olimpijskih igrah," je povedal reper in dodal, da je največji otrok v pariški množici.