Lohanova obsodbe ni komentirala. Foto: Reuters
Lohanova obsodbe ni komentirala. Foto: Reuters

Lohanova je v zaporu preživela pet ur, kamor jo je po enodnevnem zaslišanju spravila sodnica Stephanie Sautner, ko je odločila, da je igralka kriva kršitve pogojne kazni, saj je vozila pod vplivom alkohola. Lohanova je nato plačala 75.000 dolarjev varščine in odkorakala na prostost.

Zvezdnici mladinskih filmov je sodišče naložilo tudi 480 ur družbenokoristnega dela, ki vključujejo 360 ur v centru za socialno ogrožene ženske in 120 ur v mestni mrtvašnici.

Sodnica pa je prejšnji teden odločila, da bodo Lohanovi sodili tudi za primer velike tatvine - policija je namreč ugotovila, da si je 24-letna zvezdnica 22. januarja, le nekaj tednov po tem, ko so jo zaradi neprimernega vedenja odpustili iz centra za odvajanje, v neki draguljarni "izposodila" 2.500 dolarjev vredno ogrlico.

Sodnica Stephanie Sautner je sicer zmanjšala kazen za igralko, toda hkrati ni želela, da se primer opusti. "Vidim naklep, vidim izzivalnost v smislu: 'Pa poglejmo, kako bom prišla skozi tokrat.'," je svojo razsodbo pojasnila Sautnerjeva. A hkrati je dejala, da pogosto vidi resnejše primere, v katerih se obtožencem zmanjša kazen, zato želi dati Lohanovi "priložnost".

Stara znanka sodnih dvoran
Igralka, ki je tokrat že četrtič obsojena na preživljanje časa v zaporu, je bila redna gostja sodnih dvoran od lanskega maja, ko se ni prikazala na zaslišanju glede njene vožnje pod vplivom alkohola. Od takrat sta jo dva sodnika poslala dvakrat v zapor in na odvajanje.