Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Evropska unija Von der Leyen članice pozvala k posredovanju imen kandidata in kandidatke za komisarski položaj

Novoizvoljena predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen je davi državam članicam poslala pismo, v katerem jih je pozvala, naj ji posredujejo imeni kandidata in kandidatke za mesto v njeni prihodnji komisiji. Časa za odgovor je do 30. avgusta.

68

Slovenija Prihajata dve prometno najbolj obremenjeni soboti. Opozorila glede ustavljanja na odstavnem pasu.

Agencija za varnost prometa bo med dvema najbolj obremenjenima sobotama, 27. julija in 17. avgusta, izvedla preventivno akcijo, v kateri bodo na najprometnejših krakih delili vodo in izobraževalne letake. Pozivajo k varni vožnji in upoštevanju pravil.

37

Evropa Na Pelješcu divja obsežen požar - na delu sto gasilcev

Na polotoku Pelješac na Hrvaškem je dopoldne blizu mesta Ponikve izbruhnil obsežen požar, ki ga ob okoli sto gasilcih gasijo tudi s pomočjo štirih letal za gašenje kanader.

Afrika ZN: Število žrtev zemeljskega plazu na jugu Etiopije bi lahko naraslo na 500

V zemeljskem plazu na jugu Etiopije je po zadnjih podatkih umrlo najmanj 275 ljudi, toda predstavniki Združenih narodov opozarjajo, da bi bilo lahko število smrtnih žrtev tudi do dvakrat višje od trenutno potrjenega števila smrti.

Črna kronika Po avtomobilskem trku je moški s kitaro napadel voznika in njegovega sina

V Vanganelu v Kopru sta se v sredo na cesti sprla 37-letnik iz okolice Kopra in 51-letni Poljak. 37-letnik je trčil v vozilo 51-letnika in se odpeljal. Državljan Poljske je zapeljal za njim in ga ustavil. Sprla sta se, Koprčan ga je napadel s kitaro.

7
Mobile
Desktop

Novice

Slovenija Ali so pod oznako Izbrana kakovost – Slovenija prodajali tuja jabolka?

Potem ko je uprava za varno hrano konec junija opozorila na vsebnost pesticida fenpiroksimat v vzorcu jabolk, ki so bila v trgovinah pod oznako Izbrana kakovost – Slovenija, se poraja dvom o njihovem poreklu. Ta jabolka bi bila lahko poljska.

136

Turizem Slovenijo v prvih šestih mesecih obiskalo skoraj 2,6 milijona turistov

V slovenskih turističnih krajih so v prvih šestih mesecih leta našteli skoraj 2,6 milijona turistov, kar je 4,5 odstotka več kot v istem obdobju lani. V namestitvenih obratih so turisti ustvarili skoraj 6,4 milijona prenočitev, 2,2 odstotka več kot lani.

40
Oglasno sporočilo

Kje Janja išče svojo popolnost?

Pogovora z Janjo Garnbret smo se veselili, hkrati pa priznamo, da smo imeli pred srečanjem z njo nemalo treme.

Šport

Rokomet Danke v drugem polčasu kaznovale napake Slovenk z visoko zmago

Slovenske rokometašice so premierno nastopile na olimpijskih igrah. V 1. krogu skupine A so se pomerile z izbrano vrsto Danske in izgubile s 27:19.

122

Lokostrelstvo Pintarič si je v izločilnih bojih zagotovila boj proti Brazilki Caetano

Slovenska lokostrelka Žana Pintarič je na svojih premiernih olimpijskih igrah opravila kvalifikacijske boje v disciplini ukrivljeni lok.

10

Tenis 60. obračun Nadala in Đokovića morda že v 2. krogu olimpijskega turnirja?

Žreb za teniški olimpijski turnir prinaša morebitni dvoboj med Novakom Đokovićem in Rafaelom Nadalom že v 2. krogu.

16

Nogomet Argentinska zveza uradno vložila pritožbo po kaosu z Marokom

Argentinska nogometna zveza je zaradi kaotičnega dogajanja na uvodni tekmi olimpijskega turnirja v Saint-Etiennu, ki se je po dveurni prekinitvi in razveljavitvi argentinskega gola končala s senzacionalno zmago Maroka z 2:1, vložila uradno pritožbo.

18

Konferenčna liga Danes zvečer v akciji Olimpija, Maribor in Bravo

Slovenski nogometni klubi bodo danes nadaljevali nastope v kvalifikacijah za Konferenčno ligo. V akciji bodo Olimpija, Maribor in Bravo.

27
Oglasno sporočilo

Pridobite doživljenjsko in pristno Microsoft Office 2021 ter Windows 11

Zbirka programov Microsoft Office ponuja izjemno kakovostne programe, ki jih uporabljajo podjetja, šole in posamezniki po vsem svetu. Ključni so predvsem za tiste, ki pogosto pišejo dokumente, preglednice ali elektronsko pošto.

Liga NBA Liga NBA podpisala pogodbo, vredno 70 milijard evrov

Liga NBA je v sredo podpisala 76 milijard dolarjev (70,1 milijarde evrov) vredno pogodbo o medijskih pravicah v ZDA s podjetji Walt Disney Company, NBCUniversal in Amazon.

33
Več

Kultura

Obtožnica FBI o napadalcu na Rushdieja: "Obtoženec je poskušal izvesti fatvo, ki jo je potrdil Hezbolah"

Hadi Matar, ki je avgusta 2022 večkrat zabodel pisatelja Salmana Rushdieja, je obtožen terorizma, saj naj bi deloval v imenu libanonske šiitske milice Hezbolah. 26-letnik je že obtožen napada in poskusa umora.

5

Dediščina Vlada naj bi še med poletjem potrdila sanacijski načrt za Partizansko bolnico Franja

Partizansko bolnico Franja, ki je spomenik državnega pomena in nosilka znaka evropske dediščine, sta julija lani prizadela najprej povodenj in nato še vetrolom. Vlada bo glede na napoved še to poletje potrdila večmilijonski načrt za njeno sanacijo.

7

Glasba Začetek Wagnerjevega festivala tudi v znamenju "nezaslišanega" poziva ministrice za kulturo

V Bayreuthu se začenja Wagnerjev festival, na katerem se že skoraj 150 let izvajajo izključno dela tega skladatelja. Še pred začetkom letošnje izvedbe je zaprisežene wagnerjance pretresla ideja, da bi v program vključili tudi glasbo drugih avtorjev.

6
Več

Zabava in slog

OI 2024 Ne zamudite olimpijskega dogajanja niti v tujini – prek RTV Slovenija

Vsi športni navdušenci, ki ne želite zamuditi olimpijskega dogajanja niti v tujini, lahko športne obračune spremljate prek RTV Slovenija. Brezplačno si ustvarite uporabniški račun na RTVSLO.si in ga nato povežite s svojo naročniško številko RTV-prispevka.

21

Gorenjska Rekreacija s supi, kajaki in kanuji na Blejskem jezeru dovoljena

Turizem Bled ponovno obvešča, da je rekreacija s športnimi plovili z vesli, kot so supi, kajaki in kanuji, na jezeru dovoljena, ne smejo pa ta rekreacijska plovila pristajati na otoku.

4

Foto V Zagrebu odprli prvi muzej kravate na svetu

V Zagrebu so konec junija odprli Muzej hrvaške kravate. Muzej interaktivno in poučno predstavlja zgodovino kravate, ki sega v 17. stoletje, in njen hrvaški izvor.

7

Zdravje Svetovni dan preprečevanja utopitev: Vsak se lahko utopi, a nihče se ne bi smel.

Ob svetovnem dnevu preprečevanja utopitev je WHO opozoril, da vsako leto četrt milijona ljudi umre zaradi utopitve, od tega 82.000 otrok med prvim in 14. letom.

7

Ture avanture Alpska Trenta je tudi na Pelješcu in Korčuli

To je zgodba o Trenti iz Dalmacije. Leta 1988 so v kraju Trpanj na polotoku Pelješac odprli pristaniški bife, poimenovan po slovenski ledeniški dolini. Kako se je Trenta znašla na Pelješcu in Korčuli?

7

Avtomobilnost Dobiček Tesle se je skoraj prepolovil

Pionir električnih avtomobilov Tesla je drugo četrtletje zapored sklenil z občutnim zmanjšanjem dobička. Od aprila do junija je podjetje pod vodstvom tehnološkega milijarderja Elona Muska zaslužilo 1,36 milijarde evrov – 45 odstotkov manj kot leto prej.

22

Flosarski bal Od Sačijade, starodobnikov, spusta Flosa po Savinji in kiparjenja z motorno žago

Na Ljubnem ob Savinji se s Sačijado in mednarodnim srečanjem ljubiteljev starodobnih vozil začenja kulturno-etnografska prireditev Flosarski bal. Na 64. balu pričakujejo od 10.000 do 15.000 obiskovalcev.

2
Več

Uredniški izbor

Ljubljana Podgane (še) ne ogrožajo Ljubljane

Miklošičev park je zaradi deratizacije zaprt vse od začetka junija. Deratizacijo je izvajal laboratorij za varno hrano, kjer pravijo, da je deratizacija predvidena v treh sklopih, po vsakem pa je treba počakati tri tedne, da sredstva dosežejo svoj namen.

51

Okolje Zakaj se je načrtovani množični odlov nutrij na Ljubljanskem barju ustavil po le treh mesecih?

"Pristojnim mora postati jasno, da nutrij ni treba odstranjevati samo zaradi škode, ki jo povzročajo, ampak že zaradi evropske uredbe," opozarja predsednik ZLD-ja Ljubljana Lado Bradač. V KPLB-ju pozivajo k spremembi zakonodaje, a za zdaj neuspešno.

82

Intervju Pogačar je postal zrelejši, še vedno pa kdaj preseneti svoje stratege

"Po dveh drugih mestih na Dirki po Franciji je naredil korak naprej na vseh področjih, prihaja pa tudi v najboljša kolesarska leta," je izjemen uspeh Tadeja Pogačarja, tretjo zmago na Dirki po Franciji, komentiral Andrej Hauptman.

64

Zgodovinsko! Pogačar dobil kronometer, potrdil zmago na Touru in nasledil Pantanija

Tadej Pogačar (UAE Emirates) je dobil še tretjo zaporedno etapo na Dirki po Franciji. Z veličastno zmago na kronometru je suvereno potrdil prevlado in končno zmago na letošnji Dirki po Franciji!

497
Več

Posebna izdaja

Več

Mnenje

Slavko Jerič Pogačar se je tudi zaradi zadnjih dveh Tourov razvil v svojo najboljšo različico

Tadej Pogačar skoraj tri leta ni osvojil tritedenske dirke. V pripravah na novo sezono je marsikaj spremenil, prilagodil in nadgradil. Plod svojega dela je zdaj pobral z dvojčkom Giro in Tour, prvim v tem stoletju.

56

Mojca Širok Francija na treh bregovih

Kaj se je zgodilo na francoskih predčasnih parlamentarnih volitvah, ki jih je predsednik Emmanuel Macron na veliko presenečenje ne le vse države, ampak celo najožjih sodelavcev sklical po porazu svoje stranke na junijskih evropskih volitvah?

42

Urban Praprotnik Kako slehernik prekolesari Dirko po Franciji?

Lani so se teden dni pred dirko vrhunskih kolesarjev francoske pentlje lotili tudi ljubitelji. Kakšne zanimive razlike so opazili med njimi?

16

Kolumne Macronova tvegana igra in "preložena zmaga" Marine Le Pen

"Preveč izkušenj imam, da bi bila razočarana," je sinoči v svojem prvem odzivu v povolilni oddaji na TVF1 po drugem krogu parlamentarnih volitev dejala veteranka francoske politike Marine Le Pen.

72
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov