Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Nazaj v rdečem Roglič pohitel zaradi fantov: "Drugače bi bila znova zelo pozna večerja"

Po trinajstih etapah se rdeča majica vrača v last zasavskega orla. Štiridesetič Primož Roglič kolesarski dan na Dirki po Španiji končuje v skupnem vodstvu. Rekordna četrta zmaga je oddaljena le dva dni.

19

Novo ime v ponedeljek Tomaž Vesel odstopil od kandidature za evropskega komisarja. Von der Leyen si želi kandidatko.

Premier Robert Golob je sprejel odstop Tomaža Vesela od komisarske kandidature. Razlog naj bi bila razhajanja v pogovoru s predsednico Evropske komisije, ki sta ga opravila pretekli teden. Ime novega kandidata naj bi bilo znano v ponedeljek.

353

Vojna v Ukrajini ZDA bodo Ukrajini namenile še 250 milijonov dolarjev vojaške pomoči

Ameriški obrambni minister Lloyd Austin je napovedal nov sveženj vojaške pomoči v vrednosti 250 milijonov dolarjev. Volodimir Zelenski je medtem zahodne zaveznike znova pozval, naj Kijevu dovolijo uporabo orožja dolgega dosega za napade na rusko ozemlje.

189

Azija z Oceanijo Kitajska bo tujim državljanom prepovedala posvojitve otrok

Kitajska je napovedala ukinitev dolgoletne prakse posvojitve kitajskih otrok v tujino, zaradi katere je bilo v zadnjih treh desetletjih posvojenih najmanj 150.000 otrok, največ v ZDA.

9

Plezanje na TV SLO 2 Prenos polfinala svetovnega pokala iz Kopra

Janja Garnbret je v svojem slogu začela obrambo lanske zmage na domači tekmi svetovnega pokala v težavnosti v Kopru. 25-letna Korošica se je z dvema osvojenima vrhovoma smeri v petkovih kvalifikacijah zanesljivo uvrstila v večerni polfinale.

13

Novice

Slovenija Poklukar in predstavnika romske skupnosti opozarjajo, da je za reševanje težav potreben dialog

Minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar se je sešel s predstavnikoma romske skupnosti. Strinjali so se, da lahko to področje rešujejo le z dialogom. Poklukar je pozdravil idejo predstavnikov Romov o ustanovitvi koordinacijskega telesa v skupnostih.

17

Azija Zaradi najmočnejšega tajfuna v tem desetletju na jugu Kitajske evakuirali več kot pol milijona ljudi

Tajfun Jagi je dosegel otok Hainan na jugu Kitajske, kjer so predtem evakuirali več kot pol milijona ljudi. Gre za najmočnejše neurje na tem območju v več kot desetletju, ki je predtem prečkalo Filipine in povzročilo najmanj 16 smrtnih žrtev.

2
Oglasno sporočilo

Junaki brez meja -- slovenski parašportniki navdihujejo svet

V Parizu potekajo 17. poletne paralimpijske igre, kjer slovenski parašportniki že dokazujejo, da so resnično junaki brez meja.

Šport

19. etapa Vuelte Roglič poletel na Moncalvillo: zmaga in rdeča majica!

Po celodnevni predpripravi svoje ekipe je Primož Roglič napadel že pet km pod vrhom ciljnega vzpona na Moncalvillo in poletel proti zmagi v 19. etapi, s čimer je naredil ogromen korak proti osvojitvi 79. Dirke po Španiji.

638

Liga narodov Ob 20.45: Slovenija - Avstrija (Vidovšek v vratih namesto Oblaka)

Slovenska moška nogometna reprezentanca bo danes ob 20.45 v Stožicah igrala prvo tekmo nove izvedbe evropske Lige narodov 2024/25 proti Avstriji v okviru Lige B skupine 3.

19

Ob 21.00 Polfinale New Yorka: Lahko Draper preseneti Sinnerja?

Ob 21.00 se začne prvi polfinalni dvoboj letošnjega odprtega prvenstva ZDA v tenisu. Prvi favorit Jannik Sinner ima na drugi strani prijatelja, pri čemer je Jack Draper dobil dosedanji edini uradni dvoboj.

Za dobre stare čase Virtualni Dražen pozdravil Areno in se vrnil med zvezde

V razprodani zagrebški Areni so se na memorialni tekmi številni znani košarkarji (tudi Luka Dončić) poklonili spominu na legendarnega Dražena Petrovića, ki se je kot hologram tudi pojavil v dvorani.

51

Prva liga Maribor pripeljal igralce, "ki so bili nekoč nedosegljivi"

Maribor ob koncu prestopnega roka z veliko vnemo krepi igralski kader, klubu so se pridružili še trije novi tuji igralci, med njimi Anglež Sheyi Ojo, ki je odraščal v Liverpoolovi akademiji.

73
Oglasno sporočilo

111 točk do popolnosti: preverjen rabljen Porsche z garancijo Porsche Approved

Če želite rabljeno vozilo, ki združuje vrhunsko zmogljivost, izbran prestiž, brezčasno estetiko in brezhibno zanesljivost, je Porsche prava izbira za vas.

Zgodba navijačev "Noro evropsko prvenstvo! Občutek je bil, da več ne moreš doživeti."

Dva meseca po evropskem prvenstvu bodo navijači nogometašev Slovenije znova prišli na svoj račun. Drevi bo v Stožicah uvodna tekma Lige narodov proti Avstriji, trojica navijačev iz Celja pa si najbolj želi, da bi poln stadion prepeval pesem o Jaki Bijolu.

10
Več

Kultura

Beneški festival "Norost v dvoje" zajela Benetke, kritikov pa nadaljevanje Jokerja ni prepričalo

Temačno, z glasbo natrpano nadaljevanje Jokerja, za katerega pa Todd Phillips trdi, da ni muzikal, je na beneški festival pripeljalo tudi Joaquina Phoenixa in Lady Gaga. Joker: Norost v dvoje bil eden najbolj pričakovanih filmov letošnjega festivala.

1

Dediščina 80 let po Vranovem letu se v Mariboru spominjajo največjega pobega vojnih ujetnikov

Pred stavbo nekdanjega nacističnega taborišča Stalag XVIII D v Mariboru so odkrili spominsko obeležje z informacijami o zgodovini objekta. Ob 80-letnici t. i. Vranovega leta je Mednarodni raziskovalni center 2. svetovne vojne Maribor pripravil konferenco.

1

Balet pod zvezdami SNG Maribor mestu ob Dravi ob začetku nove sezone podarja Romea in Julijo

Na mariborski Glavni trg se vrača Balet pod zvezdami, brezplačni baletni spektakel na prostem, ki je lani navdušil 13.000 obiskovalcev. Letos Mariborčanom podarjajo predstavo Romeo in Julija v koreografiji Valentine Turcu na glasbo Sergeja Prokofjeva.

2
Več

Zabava in slog

Finance so še neznanka Bojan Križaj bovškim svetnikom predstavil projekt oživitve kaninskega smučišča

Bojan Križaj s svojo ekipo s smučišča Jahorina je bovškim svetnikom predstavil projekt oživitve smučišča Kanin, ki je že leto dni zaprto. V zadnjega pol leta je zbral več svetovno uveljavljenih podjetij, kot trdi, pa imajo za projekt tudi vlagatelja.

60

Kaj vas bo kratkočasilo to jesen? Že znane oddaje se vračajo z novostmi: nove rubrike, nove teme in celo govoreče nutrije

S septembrom se na male zaslone RTV Slovenija vračajo znane razvedrilne oddaje, ki vam bodo tako krajšale čas v vse daljših in hladnejših jesenskih večerih.

5

Znani Princ Hisahito, upanje japonske cesarske družine, dopolnil 18 let

Na Japonskem je danes veselo, saj je princ Hisahito, edini moški naslednik cesarske družine, dopolnil 18 let. Uradno slovesnost ob Hisahitovem vstopu v odraslost so prestavili na leto 2025, da bi lahko zaključil šolanje.

3

Glasba Linkin Park se sedem let po Benningtonovi smrti vračajo v novi zasedbi in s prepoznavnim zvokom

Dobrih sedem let po smrti frontmena Chesterja Benningtona se zasedba Linkin Park vrača - preostali člani skupine so našli novo pevko Emily Armstrong iz zasedbe Dead Sara in bobnarja Colina Brittaina, sicer znanega producenta.

24

Glasba Zaradi visokih cen vstopnic za koncerte Oasis britanski varuh konkurence nad Ticketmaster

Po številnih pritožbah glede prodaje vstopnic za koncerte zasedbe Oasis britanski varuh konkurence preiskuje družbo Ticketmaster zaradi sumljivega ravnanja, poimenovanega "dinamična cena", zaradi katere so nekateri za vstopnico plačali dvakratno ceno.

3
Oglasno sporočilo

Hisense prejel številne nagrade EISA 2024–2025 za inovacije in odličnost

Hisense, vodilni svetovni proizvajalec gospodinjskih aparatov in potrošniške elektronike, je prejel številne prestižne nagrade organizacije Expert Imaging and Sound Association (EISA) za obdobje 2024–2025.

Ture avanture Madrid napoveduje prepoved delovanja družb za izposojo e-skirojev

V Madridu napovedujejo prepoved električnih skirojev, ki si jih je mogoče izposoditi z različnimi aplikacijami. Župan pojasnjuje, da izposojevalci niso izpolnili zahtev glede varnosti in nadzora glede parkiranja omenjenih prevoznih sredstev.

9
Več

Uredniški izbor

Komentar Je skorajšnji stečaj Teša res presenečenje?

Podpora projektu Teš 6 je pred dobrim desetletjem združila oba politična pola in del stroke. Skorajšnji stečaj in nove stotine državnih milijonov pa nakazujejo, da so imeli prav tisti, ki so projektu oporekali.

216

Slovenija Srednje šole po težavah z avtobusnimi prevozi: "Nihče nas ni vprašal za kakršne koli podatke"

Po težavah, ki so jih z avtobusnimi prevozi v prvih šolskih dneh imeli dijaki na jugovzhodu Slovenije, na tamkajšnjih srednjih šolah opozarjajo, da v prenovo voznih redov niso bili vključeni. Nihče jih ni, denimo, vprašal po številu dijakov ali urnikih.

200

Zakaj se še vedno ne kopamo v Ljubljanici? Pogosti nalivi (pre)obremenjujejo razbremenilnike. Odpadne vode se takrat zlivajo v reke.

Mikrobiološko stanje Ljubljanice še vedno ni takšno, da bi se v njej lahko kopali, vanjo se namreč ob močnejših nalivih še vedno razlije mešanica padavinske in odpadne komunalne vode.

61

Intervju Učiteljica leta: "Če bi nam zaupali starši, bi nam bolj zaupali tudi učenci"

"V prvi vrsti zahtevam spoštovanje. Ne le do mene, tudi do sošolcev," je o nujnosti jasno zastavljenih pravil prepričana učiteljica OŠ Vojnik Simona Šarlah. Ta so podlaga za humoren, dinamičen pouk, med katerim se učenci počutijo varno in sproščeno.

129
Več

Posebna izdaja

Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov