Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Francija Po projekcijah je v drugem krogu največ mandatov osvojila levica. Premier Attal napovedal odstop.

V Franciji je potekal drugi krog predčasnih parlamentarnih volitev, na katerih si je zmago obetala skrajno desna stranka Nacionalni zbor. A po projekcijah je na prvem mestu levica, sledi Macronovo sredinsko zavezništvo, Nacionalni zbor je šele tretji.

298

43. Melodije morja in sonca Zmagovalno skladbo Neznano zapel Žan Videc, žirija nagradila dva izvajalca

V Avditoriju Portorož so gledalci, strokovna žirija in predstavniki glasbenih postaj izbrali zmagovalno skladbo 43. Melodij morja in sonca. To je postala pesem Neznano, ki jo je zapel Žan Videc. Ta si je z Martino razdelil tudi nagrado Danila Kocjančiča.

28

Slovenija Ljudmila Novak: Bali smo se, da bi zmagali populisti

Ljudmila Novak si je za NSi na evropskih volitvah želela boljši izid, a je zadovoljna, da so obdržali vsaj en mandat. Priznava, da je stranko težko pripeljati nazaj v parlament, zato SLS-u želi, da si izberejo vodstvo, ki bo všeč njim, ne pa komu drugemu.

9

Bližnji vzhod Poročilo: Izraelska vojska 7. oktobra uveljavila t. i. direktivo Hanibal

V času vdora palestinskih oboroženih skupin na jug Izraela 7. oktobra lani je izraelska vojska uveljavila t. i. direktivo Hanibal, ki nalaga preprečitev ugrabitev vojakov tudi za ceno njihovega življenja, poroča izraelski časopis Harec.

Po makadamski etapi Pogačar: Strah jih je in mi zato le sledijo

Poskušal je Tadej Pogačar, poskušal je Remco Evenepoel. Jonas Vingegaard je bil zraven, a pobude ni hotel prevzeti, kar je jezilo tako Slovenca kot Belgijca. Del taktike? Nedvomno. Danec, očitno, čaka gorske etape.

101

Novice

Evropa Slovesna parada vojske Srbije v bosanskem Prijedoru. Ni jasno, kdo jo je odobril.

Skozi mesto Prijedor v Republiki Srbski v BiH-u je imela v okviru zaznamovanja ofenzive na Kozari slovesno parado vojska Srbije. Postavlja se vprašanje, kdo je srbski vojski dovolil vstop v državo in ali so to sploh bili pravi vojaki.

2

Evropa Na Hrvaškem naj bi bilo vse pripravljeno za obvezno služenje vojaškega roka

Na hrvaškem obrambnem ministrstvu trdijo, da je vse pripravljeno za ponovno uvedbo obveznega služenja vojaškega roka. Ta obveznost naj bi začela veljati s prvim januarjem prihodnje leto za vse moške med 18. in 30. letom starosti.

25

Okolje Kakšna ploha ni izključena niti ponoči

Čez državo so se pomikale nevihtne celice. Nekaj minut čez 15. uro je nevihta z močnim dežjem in vetrom zajela del Ljubljane. O vetrolomu poročajo iz več krajev po državi, padala je tudi toča. Nevihte so ovirale promet.

35

Šport

9. etapa Turgis junak prašnih cest Šampanje, Vingegaard kot klop ob Pogačarju

Razburljivo, ponekod kaotično deveto etapo kolesarske Dirke po Franciji, začinjeno s 14 odseki z 32,2 km makadama, je dobil Anthony Turgis. V skupnem seštevku na vrhu ni sprememb. Rumena majica je v lasti Tadeja Pogačarja.

1008

Diamantna liga Jaroslava Magučih popravila 37 let star svetovni rekord v skoku v višino

Ukrajinka Jaroslava Magučih je na mitingu Diamantne lige v Parizu popravila enega najstarejših svetovnih rekordov. V prvem poskusu je preskočila 2,10 metra in popravila rekord Bolgarke Štefke Kostadinove iz leta 1987.

30

Košarka Andetokumbo prvič na olimpijskih igrah; Brazilci nadigrali Latvijo

Košarkarji Grčije so v finalu kvalifikacijskega turnirja v Pireju z 80:69 premagali Hrvaško in se po 16 letih znova uvrstili na olimpijske igre.

6

Wimbledon Medvedjev po predaji Dimitrova do četrtfinalne poslastice proti Sinnerju

Prvi igralec sveta Jannik Sinner je v osmini finala Wimbledona na igrišču številka ena izločil Bena Sheltona s 6:2, 6:4 in 7:6. V četrtfinalu ga v torek čaka Daniil Medvedjev, ki je napredoval po predaji poškodovanega Grigorja Dimitrova v prvem nizu.

9

Formula 1 Hamilton po dveh letih in pol dočakal novo zmago, rekordno deveto v Silverstonu

Lewis Hamilton (Mercedes) je zmagovalec dirke formule ena za veliko nagrado Velike Britanije v Silverstonu. Sedemkratni svetovni prvak je zmagal prvič po dveh letih in pol, skupaj pa že 104. v karieri.

18
Oglasno sporočilo

Sončne elektrarne: Priložnost za trajnostno in varčno prihodnost

Sonce je neizčrpen vir energije, ki lahko bistveno pripomore k zmanjšanju stroškov za električno energijo in varovanju okolja.

Bundesliga Francoz Olise iz Crystal Palacea k Bayernu

V Münchnu so po zelo slabi sezoni pošteno zavihali rokave. Po Joau Palhinhi je pogodbo do 30. junija 2029 podpisal tudi Michael Olise. Za 22-letnika, ki je bil nazadnje član Crystal Palacea, bodo 33-kratni nemški prvaki odšteli 60 milijonov evrov.

Več

Kultura

Vizualna umetnost Kam se nam tako mudi: Pivka je dobila še tretjo stensko poslikavo, podpisuje jo Marko Šajn

Pivka je bogatejša za novo stensko poslikavo vizualnega umetnika Marka Šajna, ki s svojim značilnim prepletom številnih figur ponazarja vsakodnevni vrvež, prek tega pa premišljuje o nenehnem gibanju, v katerega je ujet sodobni človek.

1

Arheologija Od zaponke do rimskega srebrnika: Kaj so prinesla zadnja izkopavanja na Babi nad Slavino?

Že drugo sezono so slovenski in ameriški arheologi, z njimi pa tudi ameriški študenti v okviru Poletne šole arheologije raziskovali železnodobno naselbino na manjšem hribu Baba nad Slavino pri Postojni.

2

Dediščina V Avstraliji odkrili paličici, ki dokazujeta več kot 12.000 let star zdravilni obred

V jami Cloggs na jugovzhodu Avstralije so naleteli na najdbo 11.000 in 12.000 let starih lesenih palčk, ki po novih raziskavah dokazujeta, da se je zdravilni obred staroselskih aboriginov več kot 500 generacij nespremenjeno prenašal iz roda v rod.

3
Več

Zabava in slog

Družabno Kralj Karel III. razjezil ljubitelje golobjih dirk in osrečil zaščitnike živali

Britanski kralj Karel III. je razburil skupnost ljubiteljev golobjih dirk, potem ko je zaradi pritožb borcev za pravice živali opustil uradno podporo monarhije dogodkom, ki so povezani s športnimi golobi.

3

Beljenje genocida Serj Tankian znova udaril po Imagine Dragons: "Kar se mene tiče, niso dobri ljudje."

Pevec skupine System Of A Down Serj Tankian se še spopada s pop-rockovskimi zvezdniki zasedbe Imagine Dragons zaradi njihove odločitve, da nastopijo v Azerbajdžanu. Moti ga, da pomagajo pri zmanjševanju pomena genocida nad Armenci v Gorskem Karabahu.

6

Disfrutar Na mizo v najboljši restavraciji na svetu se čaka tudi po leto dni

Čakalne vrste v barcelonski restavraciji Disfrutar, ki so jo nedavno okronali kot najboljšo na svetu, se nezadržno daljšajo. Na mizo bodo ljubitelji visoke kulinarike morali čakati tudi po leto dni.

20

WWE John Cena se po več kot dveh desetletjih poslavlja od profesionalne rokoborbe

Ameriški igralec in rokoborec John Cena je sporočil, da se bo po največjem dogodku karavane rokoborcev, Wrestlemaniji, prihodnje leto upokojil od predstav in dogodkov organizacije World Wrestling Entertainment.

9

Avtomobilnost Clio junija spet številka 1 v Sloveniji

V Sekciji za osebna motorna vozila so objavili statistiko prodaje novih vozil v mesecu juniju. V primerjavi z istim mesecem pred letom dni je število prvih registracij novih vozil poskočilo. Najbolje prodajan model v juniju je bil renault clio.

17
Oglasno sporočilo

Razkrito podzemlje Putinove dobe

Kremeljski mag je srhljiv preplet resničnosti in fikcije – odlično poletno branje za vse ljubitelje političnih spletk.

Maribor Akrobatski skoki s Starega mostu v Mariboru

V Mariboru so izpeljali že 24. mednarodno tekmovanje v akrobatskih skokih s Starega mostu. Odskočno mesto je bilo tri metre više kot prejšnja leta, kar je skoke v Mariboru uvrstilo med najgloblje v državi. Zmagal je tekmovalec iz Danske.

3
Več

Uredniški izbor

Medkrajevni linijski promet "Odpravljanje težav potnikov" prineslo nove težave – pristojni napovedujejo sprotno prilagajanje

Ob napovedih, da bodo spremembe medkrajevnih avtobusnih linij upoštevale vse dosedanje težave potnikov, v prvih dneh nekateri opozarjajo tudi na negativne posledice. Poleg tega brez kartice IJPP še vedno ni mogoč hiter nakup vozovnice po spletu.

72

Intervju Čeferinu za predstave Slovenije čestitali tudi Mourinho, Rummenigge in Capello

"Kdor misli, da je bila slovenska igra destruktivna, negativna in da je to slab sloves za nogomet, ta prav veliko o nogometu ne ve," je v pogovoru za TV Slovenija dejal predsednik Evropske nogometne zveze Aleksander Čeferin.

58

Reportaža iz Frankfurta Odmevalo, kot da bi zmagali. Navijačem kapo dol.

Kljub bolečemu porazu proti Portugalski reprezentanci slovenski nogometaši evropsko prvenstvo lahko zapuščajo dvignjenih glav. Razočaranje med navijači je bilo kratkotrajno, večina je pokala od ponosa in poslala jasno sporočilo: "Vrnili se bomo!"

50

Gradnja odlagališča v Vrbini pri Krškem Kam bo Slovenija odložila svoje radioaktivne odpadke?

V Vrbini pri Krškem napreduje gradnja odlagališča nizko in srednje radioaktivnih odpadkov. Med tem dokončne rešitve glede izrabljenega jedrskega goriva in visoko radioaktivnih odpadkov, ki ostanejo radioaktivni več 10.000 let, še nismo našli.

116
Več

Posebna izdaja

Več

Mnenje

Slavko Jerič Izpad boli, a nogometaši so postavili dobre temelje za nadaljevanje zgodbe

Bile so sanje, bile so res lepe sanje, iz katerih nas je prebudil portugalski vratar Diogo Costa, ki je ukrotil vse tri slovenske enajstmetrovke. A po prespani noči gre potegniti veliko pozitivnega, ki obeta nadaljevanje slovenske nogometne zgodbe.

91

Slavko Jerič Slovenija v položaju, kot še ni bila nikoli − lahko sanja

Slovenski nogometaši so z uvrstitvijo v sploh prve izločilne boje evropskega prvenstva že spisali zgodovino, navijači pa so s tem dobili privilegij, ki ga prej niso poznali: sanje.

62

Marko Radmilovič Sluz

Vsem skupaj lep praznik. Letos je, kot vemo, sluzast.

2

Knjige V svetu mitov in pravljic: Pazite se morskih deklic!

Čeprav so v naših krajih pogostejše zgodbe o povodnih možeh, so v svetovnem merilu morske deklice nesporne zmagovalke. Z nami se družijo že tri tisočletja in nič ne kaže, da bi se drug drugega kmalu naveličali.

4
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov