Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu
MMC-teden - tedenska izdaja najboljših vsebin

Vuelta, 20. etapa Kraljevska etapa Dunbarju, Roglič s tretjim mestom povsem blizu končni zmagi

Eddie Dunbar je zmagovalec predzadnje etape Dirke po Španiji, na kateri so morali kolesarji premagati 4730 višinskih metrov in zahteven zaključni vzpon na Picon Blanco. Primož Roglič je suvereno nadziral položaj in še povišal skupno vodstvo.

573

Prenos iz Kopra ob 20.00 Garnbret v polfinalu edina do vrha, a si je želela še težjo smer

Danes se bo v Kopru končal plezalski spektakel, na sporedu bosta namreč finala v težavnostnem plezanju, ob 20.00 bodo tekmovali moški, uro pozneje pa ženske, tekmi si boste lahko ogledali v prenosu na TV Slovenija 2 in naši spletni strani.

3

Slovenija Janša: "To, kar se dogaja s kandidaturo za Evropsko komisijo, je sramota"

Članstvo SDS-a v skupini EPP ne vpliva na glasovanje strankinih poslancev, je po seji sveta SDS-a dejal predsednik SDS-a Janez Janša. Evropska poslanka Romana Tomc pa je dejala, da SDS ostaja trden del EPP-ja, v stranki pa so stališča različna.

134

Evropa Protesti po vsej Franciji zaradi imenovanja Michela Barniera za premierja

Po vsej Franciji potekajo množični protesti zaradi imenovanja Michela Barniera za novega predsednika francoske vlade. Protestniki so se med drugim zbrali v Parizu, pa tudi na ulicah večjih mest, kot so Marseille, Lyon, Bordeaux, Nica ...

30

Vojna v Gazi Družina ubite aktivistke poziva k neodvisni preiskavi. Na jugu zaradi nedohranjenosti umrlo dekle.

V izraelskem bombardiranju šole v Gazi, kjer so bili nastanjeni razseljeni Palestinci, in stanovanjske stavbe je bilo ubitih najmanj 24 ljudi. Na Zahodnem bregu pa so izraelske okupacijske sile ubile 26-letno turško-ameriško državljanko Aysenur Ezgi Eygi.

61

Novice

Gospodarstvo Država namerava z zakonom podpreti model lastniške zadruge

Kako zagotoviti, da bodo podjetja delovala čim bolj trajnostno, v sozvočju z lokalnim okoljem, zaposlenimi in državo? Eden od mogočih načinov je delavsko lastništvo, so prepričani v podjetjih, ki to obliko že poznajo.

16

Azija z Oceanijo Tajfun Jagi pustošil na severu Vietnama

Tajfun Jagi je dosegel sever Vietnama. Neurje z vetrom, ki je pihal s hitrostjo okoli 200 kilometrov na uro, je v provincah Haj Phong in Čvang Ninh razdiral hiše in prevračal avtomobile, pri čemer so umrli najmanj štirje ljudje.

1
Oglasno sporočilo

Srce, pogum, zmaga: junaki parašporta

V Parizu potekajo 17. poletne paralimpijske igre, kjer slovenski parašportniki že dokazujejo, da so resnično junaki brez meja.

Šport

Odzivi igralcev Rezerve poznajo, Kazahstan bo pravšnji preizkus za popravke

Slovenski nogometaši so bili po sinočnji tekmi proti Avstriji zadovoljni z osvojeno točko, letos še naprej ostajajo neporaženi po 90 minutah. Poudarjali so, da so severni sosedi potrdili svojo kakovost, sami pa bi lahko bolje sklenili nekaj protinapadov.

23

Liga narodov Kek: Prepričan sem, da bomo igrali v Ameriki

Selektorja Matjaž Kek in Ralf Rangnick sta se po delitvi točk v Stožicah (1:1) strinjala, da je bil končni izid pravičen. Precej bolj nasprotnega mnenja sta bila glede stanja zelenice. Strogi nemški strateg jo je ocenil za katastrofalno.

90

Prva liga Luka Krajnc se je po 13 letih vrnil v Ljudski vrt

Po izpadu iz Konferenčne lige so v Mariboru prevetrili igralski kader. Luka Krajnc se je po 13 letih vrnil v Ljudski vrt. 29-letni osrednji branilec je podpisal pogodbo do konca sezone 2025/26 z možnostjo podaljšanja še za eno leto.

5

MXGP Gajser z zmago v kvalifikacijah za VN Turčije povišal prednost na 19 točk

Tim Gajser (Honda) je dobil kvalifikacije za VN Turčije v Afyonkarahisarju in s tem še za točko povišal prednost na vrhu skupnega seštevka svetovnega prvenstva v razredu MXGP. Zdaj ima pred Špancem Jorgejem Pradom (GasGas) 19 točk naskoka.

6

Prva liga Muro bo vodil Drobne, novi investitor postal športni direktor

Novi trener nogometašev Mure je Oskar Drobne. Vlogo športnega direktorja je prevzel George Juncaj, ki je v murskosoboškega prvoligaša prišel kot investitor.

12
Oglasno sporočilo

Odrski spektakli v abonmaju Veličastni Cankarjevega doma

Osma sezona gledališkega in sodobnoplesnega programa Cankarjevega doma prinaša vrhunce glasbenega ter klasičnega gledališča z vsemi mogočimi »križanci«. Od jeseni dalje si jih boste lahko ogledali v največjem kulturnem hramu kot del abonmaja Veličastni.

OP ZDA Finale ob 22.00: Sabalenka – Pegula

V finalu Odprtega prvenstva ZDA v New Yorku se bosta pomerili Arina Sabalenka in Jessica Pegula. Belorusinja je favoritinja, dobila je pet od sedmih medsebojnih obračunov z Američanko.

2
Več

Kultura

Filmska recenzija Igrišča ne damo!

Eden lepših otroških spominov generacije, rojene v osemdesetih, je čas, preživet na otroških igriščih. Sprva smo bili tam s starši, ki so se sem ter tja celo zagugali z nami, pozneje smo takoj po šoli tja zavili sami in tam viseli do mraka.

3

Avstrijsko-slovenski pesnik Kristal Vilenice Dominiku Sriencu, ki s svojo poezijo prestopa meje jezika, prostora in časa

Avstrijsko-slovenski pesnik Dominik Srienc je prejemnik kristala Vilenice, ki so mu ga pred sklepom 39. festivala Vilenica podelili na gradu Štanjel. 40-letni nagrajenec po mnenju žirije s svojo poezijo suvereno prestopa meje jezika, prostora in časa.

Film H komu bodo poleteli krilati levi? V pričakovanju nagrajencev 81. filmskega festivala v Benetkah.

V Benetkah je vse pripravljeno za sklepno prireditev 81. mednarodnega filmskega festivala, na kateri bodo razglasili nagrajence. Letos je za zlatega leva v igri 21 filmov, ki jih ocenjuje žirija s francosko igralko Isabelle Huppert na čelu.

Več

Zabava in slog

Skok prodaje Prvenec skupine Oasis po 30 letih znova zakraljeval britanskim lestvicam

Navdušenje oboževalcev, ki so v pričakovanju vrnitve zasedbe Oasis na koncertne odre, ima opazen vpliv. Njen prvi album Definitely, Maybe, ki je bil izdan leta 1994, se je vrnil na vrh britanskih lestvic – tedenska prodaja se je povečala za 408 odstotkov.

"Dojenčka bomo imeli" Uroš in Tjaša bosta že drugič starša

Glasbeni dvojec Uroš in Tjaša je med koncertom razkril, da pričakuje drugega otroka. Zakonca Steklasa, ki že imata hčerko Lori, se na rojstvo želita pripraviti v miru, zato se bosta začasno umaknila z odrov. Še pred tem ju čaka 'poslovilna turneja'.

7

Znani Selena Gomez novopečena milijarderka

Seleno Gomez je Bloomberg dodal na svoj seznam milijarderjev. Zvezdnica naj bi pod palcem imela okoli 1,3 milijarde dolarjev. Za bogastvo je zaslužno predvsem njeno kozmetično podjetje Rare Beauty, ki predstavlja več kot 80 odstotkov njenega premoženja.

5

Znani Prvi mož Appla Tim Cook navdušen nad Postojnsko jamo in človeško ribico

"Vsakdo na svetu bi moral to videti. Resnično neopisljivo z besedami," je izkušnjo v Postojnski jami opisal Tim Cook, ki te dni pohajkuje po Sloveniji. Glavnega izvršnega direktorja tehnološkega podjetja Apple sta navdušili predvsem lepota in tišina.

30

Intervju Babooni: Nobenega izmed nas ne "tepe ego"

"Poskrbimo, da vsak da del sebe v glasbo," pravi Lovro Leskovar iz zasedbe Babooni, ki jo sestavljajo še Aleksander Breznikar, Jernej Lah, Oskar Šonc in Miha Gradišnik. Ta poudarja, da kljub občasnim umetniškim nestrinjanjem vedno najdejo kompromis.

4
Oglasno sporočilo

Hisense prejel številne nagrade EISA 2024–2025 za inovacije in odličnost

Hisense, vodilni svetovni proizvajalec gospodinjskih aparatov in potrošniške elektronike, je prejel številne prestižne nagrade organizacije Expert Imaging and Sound Association (EISA) za obdobje 2024–2025.

Pestro dogajanje Od praznovanja raznolike hrane, predic, glasbe in športa pa do Pike Nogavičke in Pomorskega krsta

Danes v Ljubljani vladata Pivo & Burger Fest in šport, na Vrhniki diši Festival kave. V Črni na Koroškem slavijo pražen krompir, v Murski Soboti prekmurske jedi, v Cerknem tudi predice in potico. V Velenju se začenja Pikin festival, v Piranu bo "krst".

12
Več

Uredniški izbor

Belorusija 30 let oblasti Aleksandra Lukašenka ali ko distopija postane resničnost

Pred 30 leti je kot prvi in za zdaj edini predsednik Belorusije prisegel Aleksander Lukašenko. Ta se ob svoji sedemdesetletnici, ob kateri ga je Vladimir Putin odlikoval z najvišjim ruskim priznanjem, pripravlja že na svoj sedmi mandat.

264

Komentar Je skorajšnji stečaj Teša res presenečenje?

Podpora projektu Teš 6 je pred dobrim desetletjem združila oba politična pola in del stroke. Skorajšnji stečaj in nove stotine državnih milijonov pa nakazujejo, da so imeli prav tisti, ki so projektu oporekali.

223

Slovenija Srednje šole po težavah z avtobusnimi prevozi: "Nihče nas ni vprašal za kakršne koli podatke"

Po težavah, ki so jih z avtobusnimi prevozi v prvih šolskih dneh imeli dijaki na jugovzhodu Slovenije, na tamkajšnjih srednjih šolah opozarjajo, da v prenovo voznih redov niso bili vključeni. Nihče jih ni, denimo, vprašal po številu dijakov ali urnikih.

200

Zakaj se še vedno ne kopamo v Ljubljanici? Pogosti nalivi (pre)obremenjujejo razbremenilnike. Odpadne vode se takrat zlivajo v reke.

Mikrobiološko stanje Ljubljanice še vedno ni takšno, da bi se v njej lahko kopali, vanjo se namreč ob močnejših nalivih še vedno razlije mešanica padavinske in odpadne komunalne vode.

61
Več

Posebna izdaja

Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov