Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Odbojka Borec Tonček Štern z izpahnjenim kazalcem vodil Slovence do velike zmage

Slovenski odbojkarji so na zgodovinskem prvem nastopu na olimpijskih igrah premagali Kanadčane s 3:1. Pred 9381 gledalci so izvrstno igrali v uvodnih dveh nizih, nato izgubili tretjega, v četrtem pa naredili preobrat po zaostanku.

405

Pariški odmev Od slovesnega odprtja do zlatega Evenepoela in iskanja slovenskih barv

"Slovenski kolesarji bodo izpustili vse oglede pred cestno dirko, v Parizu se bodo zbrali šele v sredo. Udeleženci Toura so razumljivo iztrošeni, a urnik se je vedel vnaprej," pred drugo polovico kolesarskega sporeda razmišlja Toni Gruden.

15

Okolje Nedeljsko neurje znova prizadelo Črno na Koroškem in Logarsko dolino

Skoraj natanko po letu dni od uničujočih poplav je nedeljsko neurje spet pustošilo v občini Črna na Koroškem, zalivalo je kleti in poškodovalo nekaj infrastrukture. Prizadeta je bila tudi Logarska dolina.

3

Venezuela Nicolas Maduro razglasil zmago na predsedniških volitvah

Na venezuelskih nedeljskih volitvah je glede na delne izide predsednik Nicolas Maduro z 51 odstotki glasov osvojil tretji mandat. Javnomnenjske ankete so zmago sicer napovedovale opoziciji.

Slovenija proti kletkam Društvo AETP s skritimi posnetki razkriva grozljive razmere na živalskih farmah

Člani društva AETP s skritimi posnetki slovenskih farm opozarjajo na grozljive razmere, v katerih ponekod živijo živali. Zavzemajo se za odpravo kletk in boljše življenjske razmere na farmah. Kar 15 odstotkov kokoši živi v baterijski reji pri nas.

22
Mobile
Desktop

Novice

Bližnji vzhod Izrael v senci napetosti s Hezbolahom še naprej napada Gazo

V senci napetosti med Izraelom in libanonskim šiitskim gibanjem Hezbolah iz Gaze prihajajo poročila o smrtonosnih napadih izraelskih sil. Med napadenimi kraji je bil Al Mavasi, ki ga Izrael opredeljuje kot varno območje.

3

Slovenski nastopi 2. dne Eva Terčelj po večji napaki končala na 7. mestu, zamujeni val odnesel kolajno

V finalu kajakašic v slalomu na divjih vodah je Eva Terčelj zasedla 7. mesto, potem ko je po sedmih vratcih napravila večjo napako. Odneslo jo je in s tem je celo izgubila boj za kolajno. Olimpijska zmagovalka je Avstralka Jessica Fox.

141
Oglasno sporočilo

Doživite nepozabno poslovilno tekmo Gorana Dragića

Slovenski košarkarski as Goran Dragić bo avgusta končal svojo izjemno kariero z nepozabno poslovilno tekmo v Stožicah.

Šport

Tretji dan iger Savšek popoldne brani zlato medaljo, na tatamiju Kaja Kajzer

Benjamin Savšek bo v ponedeljek napadal svojo drugo olimpijsko medaljo. Kanuist se v kvalifikacijah s pariškimi brzicami še ni najbolj spoprijateljil, a pozna pot do uspeha. Polfinale se bo začel ob 15.30.

1

Rokomet Ob 11.00 na TV SLO 2/MMC: Rokometni popravni izpit proti Hrvaški

Moška rokometna reprezentanca bo danes odigrala tekmo 2. kroga olimpijskega turnirja v Parizu. Nasprotnica je Hrvaška. Prenos na TV SLO 2/MMC.

3

Košarka Američani z odličnim metom z razdalje odpravili Srbe

Ameriški košarkarji so z zanesljivo zmago nad Srbi, ki veljajo za ene njihovih glavnih izzivalcev, začeli lov na peto zaporedno zlato medaljo. V Lillu je bilo 110:84. Ob olimpijskem debiju je Južni Sudan ugnal Portoriko (90:79).

218

Prva liga Niti izpad električne energije ni na Bonifiki preprečil zmage Olimpije

Nogometaši Olimpije so dobili tudi tretjo tekmo sezone. Po uspešnem začetku v kvalifikacijah za Konferenčno ligo so slavili tudi v 2. krogu Prve lige. Z 1:0 so v gosteh ugnali Koper.

39

Namizni tenis Jorgić in Kožul uspešno v 2. krog turnirja

Namiznoteniški igralec Deni Kožul se je uvrstil v 2. krog olimpijskega turnirja, potem ko je v uvodnem krogu s 4:2 po napetem boju premagal Indijca Šaratha Kamala. Tam bo zaigral tudi Darko Jorgić, ki je s 4:2 strl Singapurca Izaaca Queka.

138
Oglasno sporočilo

Magistrski študijski program Industrijska farmacija

V študijskem letu 2024/2025 na Fakulteti za farmacijo Univerze v Ljubljani ponovno vabimo k vpisu plačljivega študijskega programa Industrijska farmacija, ki poteka v angleščini.

Pred Hrvaško Zarabec: Imamo karakter, imamo moč, imamo vse

Moško rokometno reprezentanco ob 11.00 čaka nastop v drugem krogu skupinskega dela proti Hrvaški. Izbranci selektorja Uroša Zormana proti južnim sosedom pričakujejo neizprosen boj na terenu, pri čemer tokrat ne želijo premagati samih sebe, temveč tekmeca.

5
Več

Kultura

Na Prvem in Arsu Radijske igre v tem tednu: Spoved, Gizdalin in Pištola

Nov teden radijskih iger odpira prav posebna Spoved – tako je namreč naslov zabavne radijske priredbe tretje novele iz zbirke Dekameron italijanskega renesančnega pisatelja in avtorja Giovannija Boccaccia.

Knjige Edinstven vpogled v mladega književnika: objavljeni zapiski potovanj in vtisov Petra Handkeja

Avstrijska narodna knjižnica je na spletu objavila 21 zvezkov rokopisnih zapiskov Nobelovega nagrajenca za literaturo Petra Handkeja. Zbirka obsega 3000 strani spontanega zapisovanja vtisov z njegovih potovanj na začetku 70. let preteklega stoletja.

3

Raziskava Nizozemski kemiki ugotovili, kako je Rembrandt posnemal zlato na Nočni straži

Rembrandt je na Nočni straži za prepričljive zlate okraske uporabil posebne pigmente arzenovega sulfida, kar bi morali obravnavati kot ločeni pigment, in ne rezultat razgradnje, ugotavlja nizozemska študija.

8
Več

Zabava in slog

Znani Znan vzrok smrti Sinéad O’Connor

Sinéad O’Connor je umrla zaradi kronične obstruktivne pljučne bolezni (COPD) in bronhalne astme, razkriva njen mrliški list. Irska pevka je umrla pred letom dni v starosti 56 let.

OI 2024 Zaradi zamakanja uničena kartonasta postelja japonskega telovadca

Že pred začetkom olimpijskih iger se je porajalo kar nekaj vprašanj o vzdržljivosti trajnostnih kartonskih postelj v olimpijski vasi in zdaj se je tista japonskega telovadca Šinosukeja Oke že vdala.

17

Zanimivosti Muzej umaknil "grozljivo" voščeno lutko Sinéad O'Connor in se opravičil svojcem

Muzej voščenih lutk v Dublinu bo izdelal novo lutko Sinéad O'Connor, potem ko so lutko kot "neprimerno" kritizirali tako oboževalci kot tudi svojci pokojne irske pevke.

1

Popkultura Umrl humorist Jože Krajnc, del dvojice Strašna Jožeta

V 72. letu starosti se je poslovil humorist Jože Krajnc, znan po vlogi v razvedrilni oddaji TV Slovenija Na zdravje!, kjer je bil ob Jožetu Robidi del dvojice Strašna Jožeta.

6

Znani Soprog Serene Williams zamenjan za njenega "nosilca dežnika"

Britanska komentatorka olimpijskih iger je moža Serene Williams, Alexisa Ohaniana, na petkovi otvoritveni slovesnosti oklicala za njenega "nosilca dežnika".

7
Oglasno sporočilo

Enoprostorec, ki spreminja pravila igre. Mercedes-Benz razred B.

Avtomobil razreda B družinam, avanturističnim parom ali seniorjem ponuja brezkompromisno zanesljivost, dinamično vožnjo, nadgrajeno z učinkovitimi in varčnimi motorji, inovativno tehnologijo ter privlačno ceno in nizke stroške lastništva.

Glasba V letalski nesreči umrli trije člani družinske zasedbe The Nelons

V nesreči zasebnega letala v Wyomingu so umrli trije družinski člani ameriške gospelske skupine The Nelons.

1
Več

Uredniški izbor

Ljubljana Podgane (še) ne ogrožajo Ljubljane

Miklošičev park je zaradi deratizacije zaprt vse od začetka junija. Deratizacijo je izvajal laboratorij za varno hrano, kjer pravijo, da je deratizacija predvidena v treh sklopih, po vsakem pa je treba počakati tri tedne, da sredstva dosežejo svoj namen.

52

Okolje Zakaj se je načrtovani množični odlov nutrij na Ljubljanskem barju ustavil po le treh mesecih?

"Pristojnim mora postati jasno, da nutrij ni treba odstranjevati samo zaradi škode, ki jo povzročajo, ampak že zaradi evropske uredbe," opozarja predsednik ZLD-ja Ljubljana Lado Bradač. V KPLB-ju pozivajo k spremembi zakonodaje, a za zdaj neuspešno.

85

Intervju Pogačar je postal zrelejši, še vedno pa kdaj preseneti svoje stratege

"Po dveh drugih mestih na Dirki po Franciji je naredil korak naprej na vseh področjih, prihaja pa tudi v najboljša kolesarska leta," je izjemen uspeh Tadeja Pogačarja, tretjo zmago na Dirki po Franciji, komentiral Andrej Hauptman.

66

Zgodovinsko! Pogačar dobil kronometer, potrdil zmago na Touru in nasledil Pantanija

Tadej Pogačar (UAE Emirates) je dobil še tretjo zaporedno etapo na Dirki po Franciji. Z veličastno zmago na kronometru je suvereno potrdil prevlado in končno zmago na letošnji Dirki po Franciji!

497
Več

Posebna izdaja

Več

Mnenje

Slavko Jerič Pogačar se je tudi zaradi zadnjih dveh Tourov razvil v svojo najboljšo različico

Tadej Pogačar skoraj tri leta ni osvojil tritedenske dirke. V pripravah na novo sezono je marsikaj spremenil, prilagodil in nadgradil. Plod svojega dela je zdaj pobral z dvojčkom Giro in Tour, prvim v tem stoletju.

56

Mojca Širok Francija na treh bregovih

Kaj se je zgodilo na francoskih predčasnih parlamentarnih volitvah, ki jih je predsednik Emmanuel Macron na veliko presenečenje ne le vse države, ampak celo najožjih sodelavcev sklical po porazu svoje stranke na junijskih evropskih volitvah?

42

Urban Praprotnik Kako slehernik prekolesari Dirko po Franciji?

Lani so se teden dni pred dirko vrhunskih kolesarjev francoske pentlje lotili tudi ljubitelji. Kakšne zanimive razlike so opazili med njimi?

16

Kolumne Macronova tvegana igra in "preložena zmaga" Marine Le Pen

"Preveč izkušenj imam, da bi bila razočarana," je sinoči v svojem prvem odzivu v povolilni oddaji na TVF1 po drugem krogu parlamentarnih volitev dejala veteranka francoske politike Marine Le Pen.

72
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov