Foto:
Foto:

Za okoliščine in razloge za takšno odločitev nadzornega sveta je izvedel iz medijev, saj uradnega sklepa še ni prejel. Povedal je tudi, da ne ve, zakaj se je to zgodilo, o nadaljnjih postopkih pa se bo odločal šele po prejemu sklepa nadzornega sveta.

Čačovičev zagovornik Stojan Zdolšek pa je razložil, da obstaja več pravnih možnosti, med njimi je omenjal izpodbijanje sklepa na sodišču.

"Po 13 letih vodenja družbe, s tržno kapitalizacijo 100 milijonov evrov, 12-odstotno donosnostjo kapitala, z novo tovarno in posodobljenimi vsemi proizvodnimi centri, jasno vizijo in strategijo, mi očitajo, da nimam dovolj jasno izražene omejene sposobnosti in vodenja," je bil kritičen Čačovič, ki je ob tem ostal brez besed.

Stojan Zdolšek je povedal, da to, kar mu je o razrešitvi znano iz medijev, kaže na "nenavadno ravnanje obstoječega nadzornega sveta in njegovega predsednika". Na podlagi znanih informacij je Zdolšek ugotovil, da gre za celo vrsto kršitev, ki jih je mogoče uveljavljati v sodnih postopkih.

Čačoviča so podprli tudi v sindikatu Droge in svetu delavcev.