Foto:
Foto:

Dogodek v Gallusovi dvorani je že četrti veliki koncert Tinkare Kovač v Cankarjevem domu. Prvič je tam nastopila marca 2001.

Koncert je zaznamoval posebni glasbeni gost Ian Anderson, vodja in flavtist legendarne skupine Jethro Tull. Obiskovalci so bili deležni dua svetovne zvezde Andersona in naše poprock flavtistke ob spremljavi akustične in obenem polne rockerske zasedbe. Sestavljajo jo Daniel Matič, Marko Stropnik, Teo Kahrimanovič, Ročko in Ivo Rimc.

O sanjah, ki so se Tinkari uresničile z nastopom z Ianom Andersonom, je pevka med drugimi povedala: "Pogovori z Ianom so se začeli že predlani jeseni, spoznala sva se lani poleti v Italiji in zelo sem bila vesela njegovih izredno pohvalnih besed o mojem albumu O-range, ki sem mu ga takrat podarila ... sedaj pa, po dolgih pogovorih in usklajevanjih terminov, saj so Jethro Tull sredi britanske in tik pred južnoameriško turnejo, sva končno našla časovno okno, da uresničim nekaj, o čemer sem tudi sama sanjala."

Tinkara Kovač je v Gallusovi dvorani prvič nastopila marca 2001, ko je z razširjeno zasedbo
spremljevalne skupine predstavila svoj tretji album, Na robu kroga. Aprila 2002 pa je za veliki koncertni dogodek v Cankarjevem domu povabila k sodelovanju domačo legendo Mefa. Marca lani je tam predstavila album O-range. Lanska prestižna glasbena gosta sta bila Massimo Bubola in Paul Millns.