Dogodek bo potekal v okviru letošnjega pofestivalskega programa 27. Mednarodnega festivala računalniške umetnosti (MFRU), kjer bodo potekali performans, videoprojekcije in literarni nastop avtorja Kobana, ki ga bo izvedel v sodelovanju s številnimi literati z vse Slovenije.

Trenutno je na njegovi koži 27 izvirnih v ta namen spisanih pesmi slovenskih pesnic in pesnikov, ki jih je javnosti v živo predstavil letos junija v galeriji ŠKUC v Ljubljani, v Mariboru pa bo predstavil pet novih pesmi.

"pre_več raziskuje odnos besed, pesmi, pomenov na koži človeka, njihovo raztezanje ali krčenje, morebiti celo zabrisovanje skozi leta. Avtor v tem projektu svojo kožo spremeni v papir. pre_več problematizira trajnost, obžalovanje, odgovornost," so zapisali v MKC-ju Črka.

Performans se bo načrtovano končal ob koncu avtorjevega življenja, "ko bo svojo kožo podaril slovenskemu narodu, natančneje Moderni galeriji in Muzeju sodobne umetnosti Metelkova v Ljubljani, da pesmi ustrojijo in zvežejo v pravo knjigo, katere naklada bo en izvod".

Na dogodku se predstavljajo še Urška Preis s prostorsko postavitvijo, Gaja Naja Rojec z avtorskim videom nastajanja oz. tetoviranja pesmi, Nela Poberžnik z videoinstalacijo, Urša Majcen s trojnim videom in umestitvijo lastne poezije v prostor ter Nežka Struc z inštalacijo majhnih Kobančkov.

Nastopili bodo pesniki in pesnice Helena Zemljič, Nina Medved, Tonja Jelen, Nino Flisar in Tibor Hrs Pandur, ki so avtorji in avtorice novih petih tetovaž na telesu pesnika in performerja Dejana Kobana.