Foto:
Foto:

Predlog je pripravil Miha Jazbinšek (Zeleni Slovenije). Prav tako ni dobil podpore njegov predlog sprememb statuta MOL-a, na podlagi katerih naj bi v omenjeni akt med drugim zapisali, da cene storitev ljubljanskih javnih podjetij določa mestni svet, MOL pa zagotavlja vire financiranja javnih podjetij.

Sprejet predlog odloka o prevozih taksijev
Mestni svetniki so sprejeli tudi predlog odloka o prevozih taksijev - taksikarta in predlog pravilnika o dodeljevanju državnih pomoči za pospeševanje razvoja malega gospodarstva. Med drugim bodo morali taksisti za pridobitev dovoljenja za opravljanje prevozov izkazati znanje slovenščine in opraviti izpit o poznavanju MOL-a. Do zdaj ga je že opravilo približno 60 taksistov. Odlok o prevozih določa pogoje za pridobitev dovoljenja, ki ga morajo pridobiti vsi prevozniki taksijev v MOL-u, način opravljanja prevozov pa predpisuje tudi kazni za prekrške, ki jih bo izrekal mestni inšpektorat.

Novi ljubljanski podžupan Miloš Pavlica
Ljubljanski mestni svet je na izredni seji na predlog županje Danice Simšič za podžupana imenoval Miloša Pavlico (ZLSD). Slednji bo na tem mestu nasledil pred mesecem dni preminulega Staneta Brezovarja, ki je bil kot podžupan pristojen za lokalno samoupravo, socialo, zdravstvo in stanovanjsko politiko, ista področja pa bodo tudi v pristojnosti Pavlice. Po koalicijski pogodbi med LDS-om in ZLSD-jem, ki v Ljubljani sestavljata vladajočo koalicijo, sicer dve podžupanski mesti pripadata LDS-u (zasedata ju Slavko Slak in Igor Omerza) in eno ZLSD-ju.