Po koncu tekme so v Vancouvru vsi domači hokejisti skočili na Alexa Burrowsa. Foto: Reuters
Po koncu tekme so v Vancouvru vsi domači hokejisti skočili na Alexa Burrowsa. Foto: Reuters
Brian Boucher
Nekateri severnoameriški športni mediji so vratarski obračun med Buffalom in Philadelpho poimenovali dvoboj junaka (Buffalo - Ryan Miller, lanski dobitnik nagrade za najboljšega vratarja) in treh klovnov (Sergej Bobrovski, Brian Boucher in Michael Leigton). Na koncu je bil junak Boucher. Foto: Reuters

Chicago je v zadnjih dveh sezonah vselej izločil Vancouver. Ta je v letošnji seriji že povedel s 3:0 v zmagah, a so se prvaki pobrali in izsilili sedmo tekmo. Na tej je Burrows prvič "udaril" že v 3. minuti.

Toews Chicagu vlil nekaj upanja
Chicago je nato reševal odlični Corey Crawford, ki je na začetku zadnje tretjine Burrowsu ubranil kazenski strel. V podaljšek se je Chicago rešil v 59. minuti, ko je ob igri z igralcem manj edini gol v seriji dosegel Jonathan Toews.

Luongo: "Nekdo mora biti junak"
"To je tisto, kar legende dela legende," je bil vzhičen vratar Roberto Luongo, ki v seriji sicer ni blestel, najboljšo predstavo pa je prihranil za odločilno tekmo: "Sedma tekma, odločitev v podaljšku. Nekdo pač mora biti junak."

Burrows komaj dihal pod kupom teles
Ta junak je bil Burrows, ki je po koncu tekme navdušeno pripovedoval: "Občutek je nor, nepopisen. Najprej sploh nisem vedel, ali sem dosegel zadetek, a kar naenkrat so se na meni znašli vsi fantje. Komaj sem dihal v kupu vseh teles. Takrat sem vedel, da sem res dosegel gol."

Boucher nepričakovani junak serije
Sedma tekma se je igrala tudi v Philadelphii, a je bila veliko manj napeta, saj so Letalci premagali Buffalo s 5:2. Na začetku zadnje tretjine so gostitelji povedli s 4:0 in tehtnico dokončno prevesili na svojo stran. Eden izmed ključnih junakov je bil vratar Brian Boucher, ki je branil na vseh štirih tekmah, ki jih je Philadelphia dobila - na dveh je branil od prve minute, na preostalih dveh pa je v igro prišel sredi tekme. Tako je postal prvi vratar v zgodovini končnice Lige NHL, ki je v eni seriji dobil dve tekmi kot "rezervist".

V noči na četrtek še dve sedmi tekmi
Odločilna tekmo pa čaka tudi serijo Montreal - Boston. Habsi so na šesti tekmi pred svojimi gledalci zmagali z 2:1. Oba gola so dosegli v igralski premoči 5:3. Sedma tekma bo že v noči na četrtek, ko se bosta na sedmi tekmi pomerila tudi Pittsburgh in Tampa Bay.

Liga NHL, končnica, 1. krog, vzhod:

MONTREAL (6) - BOSTON (3) - 3:3
2:1 (1:0, 1:1, 2:1)
Cammalleri 11., Gionta 26.; Seidenberg 21.
Obrambe: Price 31; Thomas 25.
PHILADELPHIA (2) - Buffalo (7) - 4:3
5:2 (1:0, 2:0, 2:2)
Coburn 20., Briere 25., van Riemsdyk 31., Leino 42., Carcillo 51.; Myers 47., Boyes 56.
Obrambe: Boucher 26; Miller 24, Enroth 7.
Sreda:
PITTSBURGH (4) - TAMPA BAY (5) - 3:3
BOSTON (3) - MONTREAL (6) - 3:3
WASHINGTON
(1) - NY Rangers (8)- 4:1

Zahod:

VANCOUVER (1) - Chicago (8) - 4:3
2:1 (1:0, 0:0, 0:1)
Burrows 3., 66.; Toews 59.
Obrambe: Luongo 31; Crawford 36.
Los Angeles (7) - SAN JOSE (2) - 2:4
Phoenix (6) - DETROIT (3) - 0:4
NASHVILLE
(5) - Anaheim (4) - 4:2
V odebeljenem tisku je izid v zmagah. Igrajo na štiri zmage po sistemu 2-2-1-1-1.