Ralph Intranuovo je v nedeljo zadel že v tretji minuti srečanja, tokrat pa je počakal do sedme. Foto: MMC RTV SLO
Ralph Intranuovo je v nedeljo zadel že v tretji minuti srečanja, tokrat pa je počakal do sedme. Foto: MMC RTV SLO
Alex Westlund
Alexu Westlundu se je pripetila neobičajna napaka, po ubranjenem strelu mu je plošček pobegnil iz lovilke. Foto: Iztok Novak
Green Dragons v akciji
Vzdušje v Hali Tivoli je bilo na ravni igre na ledu - zmagovito, morda celo šampionsko. Foto: Iztok Novak
Linz še tretjič na kolenih
Zadnji trenutki 4. tekme v Tivoliju

Borbenost, podžgana z glasnimi navijači, se je zmajem ponovno obrestovala. Po sijajnem vodenem izstrelku Kevina Mitchlla in prefinjenemu strelu Tomaža Vnuka so Ljubljančani povedli s 3:1, Brad Tilley je z modre črte deset minut pred koncem vlil nekaj upanja "linzerjem", a se granitna obramba zelenih na čelu z Alexom Westlundom ni pustila še enkrat ugnati. V Linzu v četrtek ima ZM Olimpija že prvi sklepni plošček za končanje polfinalne serije, v primeru neuspeha pa ima na zalogi še dva ...

Razburljiv začetek tekme
Ljubljančani so znova začeli poletno. Prvo veliko priložnost si je pripravil Ralph Intranuovo, ob tej akciji pa je bil izključen prvi Avstrijec (Severson). Že nekaj sekund pozneje se mu je pridružil še en soigralec (Gruber). Preverjena postavitev zmajev v "power playu" je po 26 sekundah matirala obrambo Linza. Todd Elik je podal Brendanu Yaremi, Jürgen Penker je njegov strel še ubranil, a na pravem mestu se je znašel Intranuovo, ki je plošček zabil pod prečko.

Zdržali v igri pet na tri
Na polovici prve tretjine je bil izključen še tretji igralec avstrijskih železarjev. Ponovil se je nedeljski scenarij, ob igralcu manj so gostje spletli protinapad, Alex Westlund ni najbolje ujel ploščka po strelu Floriana Ibererja, ki se mu je uspelo dokopati do odbitka in izenačiti. V nadaljevanju je Olimpija zaradi nespametnih prekrškov igrala celo minuto z dvema igralcema manj, a je obramba z Westijem zdržala. Do konca drugega dela so bili zeleni bližje drugemu zadetku, a je bil Penker vselej na mestu.

Bomba Mitchella, prefinjenost Vnuka
Nekoliko živčni Avstrijci so si v uvodu drugega dela tekme na hitro prislužili kar tri male kazni. Ob prednosti dveh igralcev so zmaji pošteno namučili Penkerja, nato pa ga je ob razmerju 5:4 s pravim vodenim izstrelkom ugnal Kevin Mitchell, ki je nad vratarjevimi rameni zadel sam desni zgornji kot. Čez sedem minut je z malo mojstrovino zablestel Tomža Vnuk. Kapetan zelenih je v samostojnem prodoru s strelom iz zapestja neubranljivo zadel za 3:1. Po visokem vodstvu so gosti izgubili napadalno ostrino, za največ razburjenja sta tik pred odmorom poskrbela Aleš Mušič in Jean Francois David, ki sta si izmenjala nekaj boksarskih udarcev.

Peklenskih zadnjih 11 minut
Zadnji del se je začel zaspano, s številnimi napačnimi podajami, potem pa so gostje pričakovano prevzeli pobudo. Navidez jalovi napadi so se jim obrestovali v zadnjih sekundah kazni Pasiju Petriläinenu, ko je z močnim udarcem z modre črte znižal Brad Tiley. Tivoli je v končnici videl obupne poskuse gostov, na drugi strani pa so slovenski prvaki zamudili nekaj priložnosti za zvišanje izida. Varovancem Jima Bonija na koncu ni pomagala niti igra s šestimi igralci v polju. Vodilni na Celovški že lahko počasi začnejo razmišljati o potovanjih v Salzburg.

Prvaki pravi strup za Dunajčane
Rdeči biki so v drugem polfinalu pometli z Dunajem, tokrat so v domači Ledeni areni dobesedno osmešili Capitalse, ki se domov vračajo s ponižujočim izidom 7:1. Salzburg je še tretjič zapored v polfinalu Lige Ebel brezhibno opravil z Dunajem in bo v finalni seriji, ki se začenja 13. marca, branil naslov prvakov.

ZM OLIMPIJA - LINZ 3:1 - stanje v zmagah
3:2 (1:1, 2:0, 0:1)
5.000; Intranuovo 7., Mitchell 23., Vnuk 29.; F. Iberer 11., Tiley 49.

SALZBURG - Dunaj 4:0 - stanje v zmagah
7:1 (2:1, 5:0, 0:1)
3.200; Koch 9., Mairitsch 14., Green 24., Welser 28., Johnson 29., Kalt 34., MacLean 38.; M. Rodman 18.

Igrajo na štiri zmage.
Peta tekma, četrtek ob 19.15:
LINZ - ZM OLIMPIJA

Morebitna šesta tekma bo 9. 3., sedma pa 11. 3.

T. G.

Linz še tretjič na kolenih
Zadnji trenutki 4. tekme v Tivoliju