Poročajo o najmanj dveh primerih oralnega seksa. Foto: Reuters
Poročajo o najmanj dveh primerih oralnega seksa. Foto: Reuters
Šolo so oblasti sicer nedavno že obravnavale zaradi neprimernega odnosa med učitelji in učenci. Foto: Youtube

Cerkveni vrtec v Carsonu se je čez noč znašel pod drobnogledom ameriške javnosti, potem ko naj bi petletna deklica oralno spolno občevala z najmanj dvema dečkoma. Otroci so na več krajih oralno spolno občevali, med počitkom po kosilu, na igrišču na toboganu in tudi v kopalnici, je povedal odvetnik Greg Owen, ki zastopa domnevne žrtve.
"Krivo je pomanjkanje nadzora. Večkrat so vzgojiteljice odšle in za več ur pustile pomočnice, ki naj bi skrbele za otroke, same. Med počitkom so pomočnice dremale, otroci pa so ta čas drug drugega nadlegovali," je povedal Owen za ABC News.

Predstavniki vrtca so za KABC povedali, da so se za zaprtje sredi semestra odločili zato, ker je dal ravnatelj šole odpoved, in sicer zaradi osebnih razlogov, ne zaradi domnevnih spolnih odnosov med otroki.
Žrtev še več?
A Richard McCarthy, oče enega izmed omenjenih dečkov, pravi, da je to daleč stran od resnice. Po navedbah McCarthyja je deklica večkrat oralno spolno občevala z njegovim sinom. "Povedal mi je za vse grde stvari, ki jih je tista punčka počela z njim. Dogajalo se je v učilnici, dogajalo se je v kopalnici in dogajalo se je na igrišču."

"Njihova življenja bodo v mnogih ozirih uničena," je povedal Owen o otrocih. "In vemo, da je žrtev še precej več." Starši zdaj mrzlično iščejo nov vrtec za svoje otroke.

Kalifornijski center za socialno delo je šolo v Carsonu obravnaval zaradi spolnega odnosa pa tudi neprimernega odnosa med učitelji in otroci. Owen bo na losangeleškem sodišču vložil tožbo proti šoli, Cerkvi, ravnatelju in učiteljici.