Ko je izbruhnil požar, so se ljudje v paniki pognali na ulico. Foto: EPA
Ko je izbruhnil požar, so se ljudje v paniki pognali na ulico. Foto: EPA
Požar v Braziliji: 230 mrtvih, prek 200 poškodovanih

Požar v nočnem klubu Kiss v mestu Santa Maria na jugu države je izbruhnil okoli 2.30 zjutraj, ko je nastopajoča skupina na odru uporabila pirotehnične izdelke, ogenj je zajel strop in se nato izjemno hitro razširil po vsem klubu. V klubu je bilo po poročanju BBc-ja med 300 in 500 obiskovalci, ko je zagorelo, pa so se vsi pognali proti edinemu izhodu iz kluba.

Porušili so tudi steno kluba
Na kraj nesreče so takoj prihiteli gasilci, ki so požar že pogasili, da bi rešili čim več ljudi, pa so porušili tudi steno kluba. Predstavnik vojaške policije Gerson da Rosa Ferreira, ki vodi reševalno operacijo, je povedal, da so se žrtve zadušile ali pa jih je v paniki poteptala množica.

"Ogenj se je razširil neverjetno hitro, bilo je ogromno dima, res temnega dima," je za televizijo Globonews povedala 29-letna Aline Santos Silva, ena izmed preživelih. "Pobegnili smo lahko samo zato, ker smo bili povsem blizu vrat," je še dodala. "V življenju še nisem bil priča taki tragediji," je povedal eden izmed gasilcev in dodal, da so bile vse žrtve zelo mlade.
"Trupla so bila nakopičena v različnih delih kluba, nekatera tudi v stranišču, kjer so umrli zaradi zadušitve," je prizor opisal eden izmed gasilcev.

Predsednica se vrača v domovino
Brazilska predsednica Dilma Rousseff je zaradi tragedije že prekinila svoj obisk na vrhu evropskih in latinskoameriških držav v Čilu in se vrnila v domovino.

Požar v Braziliji: 230 mrtvih, prek 200 poškodovanih