Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Svet

ZDA Milton nad Florido oslabel v orkan prve kategorije, brez elektrike tri milijone domov

Orkan Milton je s hitrostjo vetra okoli 200 kilometrov na uro dosegel obalo Floride in nato oslabel v orkan prve kategorije, a kljub temu povzročil ogromno škodo in glede na svarila ameriških vremenoslovcev ostaja zelo nevaren.

93

Bližnji vzhod "Rešil naju je Hasan, ki je pri Hezbolahu dobro zapisan"

Novinarka RTV Slovenija Karmen Švegl in snemalec Gunnar Willum sta sedem dni preživela v Libanonu, kjer izraelskim napadom, tako zračnim kot kopenskim, ni videti konca.

53

Vojna v Gazi Najmanj 60 žrtev izraelskega napada na begunsko taborišče v Gazi

V izraelskem zračnem napadu na begunsko taborišče Džabalija je bilo v sredo po zadnjih podatkih palestinskih oblasti ubitih najmanj 60 ljudi, med njimi novinar. Izraelske sile so ciljale dvorišče bolnišnice, kjer so bili šotori razseljenih Palestincev.

9

Vojna v Ukrajini V ruskem napadu na Odeso sedem mrtvih, Kremelj zanika navzočnost vojakov iz Severne Koreje

Število smrtnih žrtev srednega ruskega raketnega napada na Odeso je naraslo na sedem, še deset ljudi je ranjenih. Ukrajina naj bi nad Rusijo izstrelila na desetine letalnikov in uničila tudi rusko skladišče iranskih brezpilotnikov šahed v Krasnodaru.

12

Bližnji vzhod Izraelska vojska v napadih na Sirijo ubila poveljnika Hezbolaha

Izraelska vojska je sporočila, da je v napadih v Siriji ubila pripadnika libanonskega gibanja Hezbolah, ki je posredoval obveščevalne podatke o Izraelu na Golanskem višavju, ki je pod nezakonito izraelsko okupacijo.

26

Ob osmih Aleš Cedilnik: Ljudje v Bosni in Hercegovini so trdoživi in izjemno prijazni

Razmere na poplavljenih območjih se umirjajo, iščemo še zadnje pogrešane, še nekaj jih je. Upanje, da bi jih našli žive, pa je zdaj že res zelo majhno, je v oddaji Ob osmih med drugim povedal vodja slovenskih reševalcev Aleš Cedilnik.

Več novic iz sveta

Evropa V Franciji ena žrtev oslabljenega ciklona Kirka

Ostanki oslabljenega tropskega ciklona Kirk, ki so v sredo z Atlantika dosegli zahodno Evropo, so najprej zajeli Portugalsko in Španijo, kjer je močan veter podiral drevesa. Nato je neurje doseglo Francijo, od koder poročajo o eni smrtni žrtvi.

3

Bližnji vzhod Biden pozval Netanjahuja k čim manj civilnim žrtvam v Libanonu. Galant: Napad na Iran bo smrtonosen.

Po podatkih ZN-a je bilo v Libanonu do zdaj ubitih več kot 2000 ljudi. Izrael je ukazal evakuacijo četrtine ozemlja Libanona, kjer je notranje razseljenih več kot 600.000 ljudi. Medtem sta prvič po avgustu govorila Joe Biden in Benjamin Netanjahu.

125

Območje že prizadeli tornadi Prebivalci Floride bežijo pred prihodom "katastrofalnega" orkana Milton

Orkan Milton se približuje zahodni obali Floride, prvi nevihtni valovi pa že poplavljajo območje, ki ga je pred dvema tednoma prizadel orkan Helene. Na obali je že divjalo nekaj tornadov, ki jih je sprožil prihajajoči orkan.

35

Prvi mož IAEA-ja Grossi: Kako blizu katastrofe smo? Zelo blizu in zelo daleč.

"Zgodovina ni linearna, to v Sloveniji veste. Imamo vzpone in padce, toda rekel bi, da je trenutni položaj zelo zapleten, zlasti za nas v Mednarodni agenciji za jedrsko energijo," je v pogovoru za TV Slovenija dejal generalni direktor IAEA Rafael Grossi.

58
Več

Evropska unija

Marta Kos bo pred odborom Evropskega parlamenta zaslišana 7. novembra

Odbor Evropskega parlamenta za pravne zadeve, ki je preverjal morebiten konflikt interesov pri kandidatih za prihodnje člane Evropske komisije, je vsem kandidatom prižgal zeleno luč za zaslišanje. Parlamentarno zaslišanje Marte Kos bo 7. novembra.

14

Potni list na telefonu: komisija za hitrejše prehajanje mej predlaga digitalizacijo dokumentov

Evropska komisija predlaga digitalizacijo osebnih izkaznic in potnih listov. Uporaba digitalnega dokumenta bo brezplačna in prostovoljna, po napovedih komisije pa bo pospešila postopke na mejah EU-ja in okrepila varnost schengenskega območja.

98

Članice EU-ja so se dogovorile za uporabo zamrznjenega ruskega premoženja za posojilo Ukrajini

Članice Evropske unije so dosegle dogovor o pravni podlagi, ki bo omogočila uporabo prihodkov od zamrznjenega ruskega premoženja za financiranje posojila Ukrajini. Postopek se bo nadaljeval v Evropskem parlamentu.

36

Orban poudaril, da se mora EU spremeniti. Izpostavil konkurenčnost, migracije, schengen.

Madžarski premier Viktor Orban je v Evropskem parlamentu poudaril, da se mora EU spremeniti. V govoru v Strasbourgu je kot glavne teme izpostavil konkurenčnost, migracije in krizo schengna.

108
Več

Izbor

Obletnica napadov 7. oktobra Od vdora Hamasa in trditve Izraela o samoobrambi do sojenja zaradi verjetnosti genocida in vojne

Mineva leto dni od vdora Hamasa in drugih oboroženih skupin iz okupirane Gaze na jug Izraela, ki je vprašanje Palestine vrnil v središče pozornosti in sprožil tako silovit odgovor Izraela, da je Meddržavno sodišče ugotovilo verjetnost genocida.

176

Bližnji vzhod Libanon, nekdaj "bližnjevzhodna Švica", iz gospodarske in politične tone še v humanitarno krizo

Libanon je bil stoletja pomembno trgovsko središče na Bližnjem vzhodu, v 60. letih so v Bejrut na počitnice prihajali slavni in bogati. A stare slave ni več, v zadnjih letih državo pretresata gospodarska in politična kriza, zdaj pa še izraelski napadi.

90

Globus "Kickl najverjetneje ne bo novi avstrijski kancler, a se dogajajo tudi presenečenja"

Po avstrijskih parlamentarnih volitvah, na katerih je prepričljivo zmagala skrajno desna Avstrijska svobodnjaška stranka pod vodstvom Herberta Kickla, še ni jasno, komu bo avstrijski predsednik Van der Bellen najprej podelil mandat za sestavo vlade.

24

Bližnji vzhod Šterbenc: Izrael hoče sprovocirati Hezbolah, saj si želi širše vojne

Izrael je z ubojem vodje Hezbolaha Hasana Nasrale pokazal, da lahko dela, kar hoče, in si z zaostrovanjem razmer želi širše vojne, je dejal poznavalec Bližnjega vzhoda Primož Šterbenc.

38

Nahajališča litija v Srbiji "Očitno je, da bodo breme evropskega 'zelenega prehoda' nosili ljudje iz doline Jadar"

"Zgodba, da si želijo odprti dialog, ni resnična," o namerah srbske vlade in podjetja Rio Tinto, ki želita v Srbiji odpreti rudnik litija, pravi aktivistka Jelena Bunić iz gibanja Marš sa Drine, ki opozarja na vse večjo represijo srbskih oblasti.

79

FOCAC "Kitajska želi zgraditi zavezništvo z Afriko in skupaj z njo oblikovati mednarodno ureditev"

Letošnji kitajsko-afriški vrh, ki je v Pekingu potekal ta mesec, je pokazal, da si želi Kitajska še okrepiti odnose z afriškimi državami in skupaj z njimi vplivati na mednarodno ureditev, je dejal analitik Christian Geraud Neema.

211

Bližnji vzhod Izrael o sabotaži brezžičnih naprav še vedno molči. Načrt naj bi izdelala obveščevalna enota 8200.

Po navedbah izraelskih in zahodnih medijev naj bi pri načrtovanju operacije, v kateri so v pozivnike pripadnikov Hezbolaha namestili majhno količino razstreliva, sodelovale izraelska obveščevalna služba Mosad, izraelska vojska in obveščevalna enota 8200.

134
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov