Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Ponedeljek, 12. apr. 2021

TV Slovenija 2 • Pon, 12. apr.

Info kanal je namenjen sledenju novic iz sveta politike, športa, kulture, turizma, medicine, znanosti in podobnih tematikah, ki pomembno vplivajo na razvoj in analizo javnega obveščanja. Zraven najbolj svežih novic si lahko ogledate tudi videoposnetke slovenskih in tujih krajev, ujetih v objektiv kamere, povsem spontano. Info kanal ne pozabi niti na najbolj svežo vremensko napoved in obvestila o stanju na slovenskih cestah.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

V ponedeljkovi oddaji vas pozdravimo z aktualnimi novicami in se ob ponovnem odprtju šol in vrtcev srečamo z ministrico za izobraževanje. V studiu bomo po končani sezoni gostili našega biatlonskega šampiona Jakova Faka in nato svetovali o potovanjih v času omejitev. Drugo uro oddaje posvečamo zdravju, tokrat pride na obisk dr. Štrukelj, da odgovori na vsa vprašanja o cepljenju in cepivih. Govorili bomo tudi o Parkinsonovi bolezni, v Knjižnem klubu pa gostimo Ano Mario Mitić. V Žajfnici se tokrat sprašujemo, ali je v obdobju epidemije res tolikšen porast stisk in tesnobe in kako se s tem soočamo. Dobrodošli tudi vaši komentarji in mnenja. Jutra z nami so zmeraj lepša!

Po podatkih Eko kroga je več kot 180.000 Slovencev prizadetih zaradi čezmernega hrupa. Ta je po dognanjih Svetovne zdravstvene organizacije drugi najškodljivejši okoljski vpliv na zdravje ljudi – takoj za prašnimi delci. Kako škodljive učinke hrupa doživljajo tisti, ki so mu vsak dan izpostavljeni, kaj lahko stori država in kaj vsak posameznik, da se zaščiti pred njegovimi negativnimi učinki, izveste v tokratni oddaji Prisluhnimo tišini.

»Moje stališče do filmske vzgoje je, da gledalec naredi film. Ne režiser. Režiser da samo osnovo, gradivo, gledalec pa naredi film.«

Portretni dokumentarni film režiserke Maje Weiss pripoveduje življenjsko zgodbo o filmski pedagoginji in publicistki Mirjani Borčič. Naracija nas popelje na začetek filmske vzgoje na Slovenskem in v čas, ko se je izoblikovalo gibanje za filmsko kulturo. Osnovno vprašanje, na katerega iščejo odgovor tako portretiranka, režiserka kot mnogi danes izpostavljeni slovenski filmski ustvarjalci je, kaj je bistvo vzgoje na tem področju in kako naj bo ta vzgoja zastavljena tudi v družbenem kontekstu. Hkrati se nam razkrivajo tudi mozaične slike o učnih pripomočkih, filmskih klubih, pomembnosti področne vzgoje pri otrocih s posebnimi potrebami pa tudi o tem, kako in zakaj je v Ljubljano prišel sloviti nemški filmski režiser Werner Herzog.

Na lepše - osrednja turistična oddaja, ki nas spomni na to, kako velika je Slovenija in koliko razlogov za odhod na lepše imamo samo par korakov stran od domačega praga. Za vas tedensko iščemo aktualne novosti, skrite destinacije in neznane produkte. Popoln pregled vsega, kar želite vedeti o domačem turizmu. Za vse, ki turizem živite in delate. Ker iskreno verjamemo, da smo turizem ljudje.
Turizem Ljubljana praznuje 20 let. Kam se bo razvijal mestni turizem, ki velja za eno večjih žrtev pandemije?
Kako v Goriških Brdih združujejo kmetijstvo in turizem?
Imajo družinske kmetije - kot Šenkova domačija na Jezerskem - boljše obete za dolgoročno preživetje?

Vsak konec tedna se za okroglo mizo zberejo štiri dame, vsaka s svojim izrazitim karakterjem, in na poljuden način komentirajo aktualna dogajanja z najrazličnejših področij.
Da je vse skupaj še bolj zanimivo, v svojo družbo vsak teden povabijo tudi posebnega gosta. Z njimi se boste lahko strinjali ali pa ne, vsaka ima pač svoje mnenje.
Čigava beseda bo Zadnja beseda?

Pozeba, ki je v preteklem tednu pustošila po vsej Sloveniji je največ škode povzročila sadjarjem. Na kratko nam predstavljajo težave s katerimi se ponovno ubadajo. Podjetja s področja gostinstva in turizma ter proizvajalci živil se družno zavzemajo za vzpostavitev učinkovitih in kratkih živilskih verig. Izobraževanje za poklice v živilstvu že nekaj časa ne pritegne toliko mladih, kot bi želeli. V Izobraževalnem centru Piramida v Mariboru se trudijo, da bi obstoječe stanje popravili. Predstavljamo še potico, ki jo pripravljajo v Podbrezju, slikoviti gorenjski vasici.

Serija 25 oddaj kratkega formata #Zelena generacija - Young Village folk, predstavlja zgodbe in dobre prakse mladih, ki nam v EU pridelujejo hrano. Ivana se je po magisteriju zaposlila v zagrebškem podjetju Vesela motika, ki se ukvarja z digitalnimi tehnologijami in novimi poslovnimi modeli pri pridelavi hrane. V javnem prostoru nekdanje plesne šole pod zagrebško tržnico Ivana vzgaja tako imenovano mikrozelenje, začimbe in različne sadike. Kadar utegne, se ji pridruži tudi Roberta, ki pripravlja doktorat v povezavi z vzgojo kalčkov na zagrebški univerzi, del mlade ekipe je tudi Lorena, študentka agronomije. Ustanovitelj Vesele motike je Sergej Lugovič, ekonomist in finančnik, profesor na zagrebški Politehniki, glasbenik in strokovnjak s področja informacijske tehnologije. Prepričan je, da imajo mladi veliko zamisli za razvoj inovativne pridelave hrane v zaprtih prostorih.

Nekdanji maneken Alen Kobilica je oslepel zaradi tumorja v glavi, postal paraolimpijec v plavanju in smučanju in navdih za slepe športnike.

Hkrati je ustanovil center za mlade slepe športnike Vidim cilj. Dokumentarni film razkriva motivacije in dileme oslepelega manekena. O njem spregovorijo trener Boro Štrubelj, trenerka Dolores Žičkar, športni psiholog Matej Tušek, prijatelji iz Slovenije, Pariza in Milana, dr. Franci Planinšek in dr. Marko Hawlina. Alana spremljamo na njegovih treningih plavanja, kondicijskih treningih, kolesarjenju, pripravah na smučanje, na smučanju, na počitnicah in doma. Sledimo njegovim naporom na tekmovanjih v Malagi, Bratislavi in evropskem prvenstvu za hendikepirane v Berlinu. V Milanu spoznamo agencije za katere je Alen Kobilica delal kot maneken in v Parizu lastnika modnih agencij, ki sta Alena pripeljala v Francijo. Film zaključi sporočilo, da je so bolj kot doseganje vrhunskih športnih rezultatov kljub vsemu pomembne vrednote pomoči soljudem. Za to se na koncu odločil Alan, čeprav svojih olimpijskih sanj ni opustil.

Pred povratnimi tekmami četrtfinala evropske lige (Roma – Ajax, četrtek, 15. 4., ob 20.55 na TV SLO 2) bomo podrobneje spoznali dva Brazilca v moštvu Ajaxa: 21-letnega Anthonyja in tri leta starejšega Davida Neresa; oba sta iz Sao Paula. Iz rimskega moštva tokrat izpostavljamo Borjo Mayorala, ki pod vodstvom trenerja Fonsece uživa v svoji najboljši sezoni doslej. Mayoral v Romi igra kot posojeni igralec Reala iz Madrida. Med drugimi zanimivimi vsebinami pa omenimo še prispevek o napadalcu Villarreala, Gerardu Moreni. Že drugo sezono zapored bo v svojo statistiko vpisal vsaj 20 zadetkov.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

250 let po znamenitem potovanju, na katerem je kapitan James Cook odkrival tihooceanske otoke, nas novozelandski filmski igralec Sam Neill v šestdelni seriji popelje po njegovih stopinjah. Je bil Cook le orodje zahodnih imperijev s kolonialnimi težnjami ali razsvetljen raziskovalec? V prvem delu Neill obišče Tahiti in spozna potomce polinezijskih ljudstev, ki so jih srečali Cook in njegovi sodobniki. Stiki z Evropejci so prvotnim prebivalcem Polinezije prinesli številne nesreče; nekateri njihovi običaji in verovanja so za vedno izgubljeni, svetišča pa uničena. Neill spozna Polinezijce, ki si prizadevajo oživiti svojo tradicijo, in opiše Cookovo prijateljstvo s tahitijskim morjeplovcem Tupaio.

Drugi del prikazuje Emanuela Moravca v obdobju, ko sprejme ponudbo za sodelovanje z nemškimi zavojevalci. Nekdanji goreči domoljub se začne oklepati novih idealov in postane eden najbolj gorečih predstavnikov češkega sodelovanja z nacističnim režimom. Ustvarjalno in predano podpira Hitlerjevo politiko in ideologijo fašizma, vendar začne postopoma spoznavati, kam so ga pripeljale ambicije in želja po moči ...

ANATOMIE ZRADY / Betrayer
scenarij: Lucie Konášová, Josef Konáš
režija: Biser A. Arichtev
v glavnih vlogah: Marián Labuda ml., André Hennicke, Viktor Preiss, Dana Droppová, Jiří Vyorálek, Vladimír Polívka, Ondřej Vetchý, Vítězslav Jandák, Ondřej Malý, Pavel Kříž, Milan Kňažko, Detlef Bothe, Oskar Hes, Filip Březina, Rebeka Poláková, Karel Hábl, Jan Novotný, Pavel Soukup, Antonín Procházka

Od svetovne krize leta 2008 do današnje pandemije smo predstavili 400 uspešnih zgodb naših podjetnikov, zdaj pa gremo s pravo idejo Podjetno naprej.
Oddaja Podjetno naprej je odgovor na spremenjene gospodarske razmere. Prikazujemo primere dobrih praks v podjetništvu, spodbujamo mlade k uresničevanju idej na trgu, predstavljamo okolja in dejavnike, ki vplivajo na poslovanje kot so npr. možnosti različnih virov financiranja, mentoriranje, podpora tehnoloških parkov, podjetniških inkubatorjev. Predstavljamo rešitve na področju trajnostnega razvoja, podnebnih sprememb, pandemije covida-19. Namen je spodbuditi ustvarjalnost in pogum, okoljsko in družbeno odgovornost. V oddaji nastopajo tako tisti, ki šele začenjajo uresničevati svoje ideje kot tudi tisti, ki so z lastno idejo tako rekoč iz nič v »domači garaži« uspeli na trgu, v uresničitev ideje pa vložili veliko trdega dela, svoj čas, denar in nenazadnje tudi sebe.

Sandi in Ana sta bivša sošolca, ki po spletu naključij po več letih naletita drug na drugega. Živita dva različna načina življenja, Ana je angažirana in hodi na proteste, Sandi je mlad bohem, ki spretno brenka po strunah svoje kitare.
Sandiju je bila Ana všeč že kot sošolka in po letih ponovnega srečanja simpatija do nje le še narašča. Sta svetova, v katerih živita, predaleč vsaksebi ali pa bo Sandiji vseeno uspelo zabrenkati na prave strune njenega srca?
Režija: Klemen Berus

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Info kanal je namenjen sledenju novic iz sveta politike, športa, kulture, turizma, medicine, znanosti in podobnih tematikah, ki pomembno vplivajo na razvoj in analizo javnega obveščanja. Zraven najbolj svežih novic si lahko ogledate tudi videoposnetke slovenskih in tujih krajev, ujetih v objektiv kamere, povsem spontano. Info kanal ne pozabi niti na najbolj svežo vremensko napoved in obvestila o stanju na slovenskih cestah.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov