Predlogi
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
14.2.2009
14. februarja praznujemo praznik svetega Valentina (Saint Valentine ali Saint Valentinus).
12.3.2008
Gregor (Gregorij)I. Veliki je bil eden najmočnejših papežev v prvem tisočletju krščanstva.
23.12.2007
Leta 1943 se je v Heidelbergu rodila sedanja švedska kraljica Silvia, s polnim imenom Silvia Renate Sommerlath.
17.1.2007
Zelena (Apium graveolens) je zelenjava, ki se velikokrat znajde na lestvicah najbolj zdravih živil, z gojenjem pa so razvili tri vrste zelene: gomoljno, listno in stebelno.
5.12.2006
Jesen in zima sta tista časa v letu, ko se lahko najemo in tudi nagledamo granatnih jabolk, enega najlepših in najbolj zanimivih sadežev.
4.9.2006
Na Švedskem jim pravijo rdeče gozdno zlato, marmelada iz brusnic pa ne bi smela manjkati v nobeni švedski kuhinji.
13.8.2006
Marelica, sveža ali suha, ob kateri veliko ljudi najprej pomisli na marelično marmelado, je prav gotovo med najbolj zdravimi sadeži.
14.7.2006
Ime pove veliko - kosmulje so malo jagodičevje, sadeži pa so pokriti s "puhastimi dlačicami".
25.6.2006
Junij je mesec, ko najbolj pridni nabirajo borovnice. Nabiranje, ki bi ga marsikdo opisal z besedamo "dolgčas in razbolen hrbet".
7.6.2006
Malin pojemo veliko manj kot jagod, a njihovi oboževalci trdijo, da se z jagodami sploh ne morejo primerjati, ker naj bi bile še mnogo bolj okusne.
21.5.2006
Žajbelj je ena najbolj priljubljenih mediteranskih dišavnic. Italijanska beseda za žajbelj, salvia, izvira iz glagola salvare, rešiti, kar opozarja na ugled, ki ga je imel žajbelj pri Rimljanih.
11.5.2006
Aromatično baziliko, brez katere italijanska kuhinja ne bi bila to, kar je, ima mnogo kuharjev za "kraljico zelišč".
29.4.2006
Motovilec je rastlina zmerno toplega pasu. Bolj množično so ga začeli pridelovati v prejšnjem stoletju.
14.4.2006
Pehtran je tisto zelišče, ki marsikoga prijetno preseneti v velikonočni potici. Pehtran je doma v srednjeazijskih stepah in južni Sibiriji, v Evropo pa so ga prinesli prek Bližnjega vzhoda.
6.4.2006
Rabarbara je prvo domače sadje, ki ga spomladi dočakamo na vrtovih in na tržnicah. V resnici je rabarbara zelenjava (tako kot kislica spada v družino dresnovk), a jo uporabljamo kot sadje.
30.3.2006
Kolerabica v zadnjih letih ponovno postaja vse bolj priljubljena - popolnoma upravičeno, saj je prava zakladnica vitaminov in mineralov.
23.3.2006
Drobnjak spada v družino lilijevk in je najmanjši predstavnik roda čebulnic, v katerem mu družbo delajo tudi čebula, šalotka, česen in por.
8.3.2006
Na prvi pogled neugledni hrenovi korenini morda delamo krivico, saj se nanjo največkrat spomnimo le enkrat na leto.
23.2.2006
Manj znani liči je sadje, ki nam običajno pade v oči pozimi, ko domačega svežega sadja ni v izobilju.
31.1.2006
Kokosova palma (Cocos nucifera) je ena najpomembnejših kulturnih rastlin v tropskem toplotnem pasu.
Neveljaven email naslov