Pink Floydi so med evropskimi poslušalci pogrešani. Foto:
Pink Floydi so med evropskimi poslušalci pogrešani. Foto:
Spice girls
Ponovno združene Spice girls niso najbolj priljubljene. Foto: EPA

Okrog 5000 anketirancev iz vseh držav stare celine na glasbeni sceni najbolj pogreša skupine Pink Floyd, Abba in Guns N' Roses. Na četrto mesto so uvrstili Paula Wllerja in njegovo skupino Jam, na peto pa Davida Byrnea in njegov bend Talking Heads. Med deset skupin, po katerih močno hrepenijo evropski glasbeni sladokusci, so se uvrstili še Fugees, Van Halen, Wham!, Spandau Ballet in Boyzone.

Spice Girls se naj kar poslovijo
Še bolj zanimiv pa je seznam tistih glasbenih zasedb, za katere anketiranci menijo, da bi morale prenehati delovati. Tokrat so bile najbolj na udaru tako imenovane dekliške in fantovske skupine. Prvo mesto je pripadlo zasedbi Spice Girls, drugo skupini Westlife, tretje pa Girls Aloud. Poslušalci pa so presenetljivo na četrto in peto mesto postavili rockovski zasedbi Oasis in Rolling Stones, za njimi pa sta se na ta neslaven seznam uvrstile še skupine Black Eyed Peas in Coldplay.

Generalni direktor Music Choicea Andrew Jeffries je dejal: "Ko so se znova zbrali člani skupine Led Zepellin, smo hoteli od evropskega občinstva izvedeti, koga še želijo ponovno videti na koncertnih odrih. Nismo pričakovali, da se bo skupina Pink Floyd uvrstila najvišje, presenetil pa nas je tudi izrazito negativen odnos do povratnic Spice Girls."