Slovenski navijači bodo tokrat romali v Frankfurt. Foto: Reuters
Slovenski navijači bodo tokrat romali v Frankfurt. Foto: Reuters

Začetek prodaje je bil napovedan za 10. uro dopoldne. Številni so imeli s spletnim sistemom Uefe za prodajo vstopnic težave. Kljub temu da nekateri mediji poročajo, da so vstopnice razprodane, ni tako. Verjetno je šlo dopoldne za preobremenjen sistem, kot pišejo nekateri, in da se bo dalo vstopnice za tekmo še dobiti, zato ni treba še obupati.

Tudi Nogometna zveza Slovenije je popoldne ob 17.30 sporočila, da so vstopnice za tekmo Slovenija - Portugalska še na voljo: "Vsem tistim, ki vam vstopnice ni uspelo kupiti svetujemo, da spremljate Uefin portal tudi v naslednjih dneh, saj se bodo v prosto prodajo, ki je namenjena vsem udeležencem EP-ja, sproščale morebitne preostale vstopnice, prvotno namenjene drugim skupinam."

Pri NZS-ju dodajajo: "V prvi fazi prodaje so vstopnice lahko kupili tisti, ki so za skupinski del EP -ja kupili vstopnice preko Uefinega portala ter se tudi sami udeležili ene od treh tekem slovenske reprezentance. Vsi, ki so izpolnjevali omenjena dva pogoja, so prejeli povabilo in direkten dostop do nakupa."

Cene vstopnic za ogled tekem osmine finala

Navijaški sektor neposredno za golom – 50 evrov.

Tretja kategorija, zgornji sektor za goloma – 85 evrov.

Druga kategorija, srednji sektor za goloma in zgornji sektor s pogledom na celotno igrišče – 175 evrov.

Prva kategorija, srednji sektor s pogledom na celotno igrišče – 250 evrov.

Premium sedeži – 500 evrov.

Waldstadion, domača zelenica nogometnega kluba Eintracht Frankfurt, na tribune sprejme 58.000 navijačev.

Uefa je že decembra lani sporočila, da bodo po povratnih informacijah, ki so jih prejeli s prejšnjih tekmovanj, optimizirali dodeljevanje vstopnic. To so storili tako, da nacionalnim zvezam dodelijo fiksno število vstopnic, ne glede na kapaciteto stadiona. S tem povečanjem števila vstopnic pa nadaljnjo prodajo nadzorujejo posamezne nogometne zveze sodelujočih držav na turnirju.

Tako je za tekme osmine finala, kjer bo igrala tudi Slovenija, za navijače Slovenije predvidenih 6000 vstopnic.

Najcenejše vstopnice v navijaškem sektorju neposredno za golom so na voljo po 50 evrov.