"Smo na začetku procesa uvedbe novega sistema," so povedali v podjetju Diageo, ki je lastnik Guinnessa. V pivovarni St. James Gate v Dublinu se namreč pripravljajo na menjavo tehnologije, s katero bodo iz varjenja piva umaknili filtrilo ribjega izvora. Želatina ribjega izvora se v pivovarstvu redno uporablja kot sredstvo za filtriranje, a zaradi nje pivo ni primerno za vegane, pogosto pa se mu izogibajo tudi vegetarijanci.
Na prodajnih policah šele konec leta 2016
Ker gre za zapleten projekt, bo testiranje trajalo več mesecev, nov sistem varjenja piva bo tako stekel šele proti koncu leta 2016. Po novem postopku zvarjeno pivo pa bo na prodajnih policah kmalu zatem, obljubljajo v podjetju.
Kot so poudarili v Diageu, se njihovi pivovarji in inženirji nenehno ukvarjajo z izboljšavami, saj si želijo kakovost piva kljub spremembi sistema ohraniti na visoki ravni.
Komentarji so trenutno privzeto izklopljeni. V nastavitvah si jih lahko omogočite. Za prikaz možnosti nastavitev kliknite na ikono vašega profila v zgornjem desnem kotu zaslona.
Prikaži komentarje