Pogled na Pariz. Foto: Pixabay
Pogled na Pariz. Foto: Pixabay

Ta je po nekaterih anketah nižja za skoraj 25 odstotkov v primerjavi s prejšnjimi leti, piše EuroNews.

Za hotel Ze ob vznožju Montmartra junij ni bil nič kaj podoben prejšnjim mesecem. Hotel je le napol poln, v primerjavi z vsaj 80-odstotno zasedenostjo v zadnjih letih. "Mislim, da je učinek olimpijskih iger kontraproduktiven, saj je vse zelo drago," pravi Aldric Duval, direktor hotela. "Prometne omejitve so zapletene, cena vozovnice za podzemno železnico se je potrojila, prav tako turistična taksa ... Poleg tega je vreme nepredvidljivo, zato so ljudje manj nagnjeni k obisku Pariza," pojasnjuje Duval.

Ekipe na lastne stroške priskrbele klimatske naprave v olimpijski vasi

Julija lani je uradni francoski statistični urad Insee poročal, da je stopnja zasedenosti hotelov v Parizu v povprečju 90,7-odstotna. To pomeni, da bi bilo v hotelu s 100 sobami v kateri koli noči manj kot 10 nezasedenih. Vendar pa trenutne številke predvidevajo, da bo med olimpijskimi igrami leta 2024 na voljo do 40 neprodanih sob.

Po besedah ​​Romaina Belleta, soustanovitelja družbe za upravljanje nepremičnin WeHost, se stanovanja borijo za doseganje polne zmogljivosti, pri čemer se maja zasedenost na Airbnbju giblje med 20 in 25 odstotki. "Zelo tiho je," je dejal.

Medtem ko številni turisti čakajo na zadnje trenutke in upajo na nadaljnja znižanja cen, turistični in hotelski strokovnjaki v Parizu upajo, da bodo nadomestili izgubljeni čas s predstavitvenim učinkom, ki ga bodo imele olimpijske igre na njihove rezervacije za prihodnje sezone.

Mestni turistični urad Paris je t'aime je sporočil, da pričakuje, da bo večina turistov med olimpijskimi igrami domačih.