Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Komentar Je skorajšnji stečaj Teša res presenečenje?

Podpora projektu Teš 6 je pred dobrim desetletjem združila oba politična pola in del stroke. Skorajšnji stečaj in nove stotine državnih milijonov pa nakazujejo, da so imeli prav tisti, ki so projektu oporekali.

117

Slovenija Srednje šole po težavah z avtobusnimi prevozi: "Nihče nas ni vprašal za kakršne koli podatke"

Po težavah, ki so jih z avtobusnimi prevozi v prvih šolskih dneh imeli dijaki na jugovzhodu Slovenije, na tamkajšnjih srednjih šolah opozarjajo, da v prenovo voznih redov niso bili vključeni. Nihče jih ni, denimo, vprašal po številu dijakov ali urnikih.

194

"Ljudje se ne zavedajo tveganj" Ekstremni vremenski dogodki vse pogostejši, veliko ljudi pa nima zavarovanja za poplave in potrese

V Sloveniji imamo veliko zavarovalno vrzel. Za poplave je ocenjena na 60 odstotkov gospodinjstev brez kritja, za potrese pa presega 70 odstotkov. Finančno ministrstvo načrtuje sistemske ukrepe za zmanjšanje vrzeli.

39

Evropa Nizozemska bo zavrnjenim prosilcem za azil ukinila subvencije

Nizozemska vlada bo z novim letom ukinila državne subvencije za nastanitev zavrnjenih prosilcev za azil, je sporočila ministrica za azil Marjolein Faber, ki je članica skrajno desne Stranke za svobodo (PVV).

13

Vuelta Roglič brez težav odgovoril na Carapazov pospešek, ne pa tudi Landa

Urko Berrade je zmagovalec 18. etape Vuelte, ki je karavano vodila po Baskiji. Bil je najmočnejši med 12 ubežniki, ki so vztrajali do konca. Ben O'Connor je z nekaj težavami zadržal rdečo majico, v cilj je (tako kot Roglič) prišel z zaostankom 6:40.

324

Novice

Slovenija Delavska svetovalnica: "Delavce kljub poškodbi prehitro pošiljajo nazaj na delo."

Delavska svetovalnica opozarja na prekinjene bolniške staleže kljub mnenju zdravnikov specialistov, da delavec ni sposoben za delo. Goran Lukić opozarja, da se v veliko primerih zaradi tega zdravstveno stanje celo poslabša. Ukrepali bodo tudi pravno.

5

Afrika Bruselj v DR Kongo dostavil prvih 100.000 odmerkov cepiva proti opičjim kozam

Evropska komisija je v Demokratično republiko Kongo dostavila prvih 100.000 odmerkov cepiva proti opičjim kozam. Ta država velja za epicenter izbruha omenjene bolezni v Afriki.

13
Oglasno sporočilo

Junaki brez meja - slovenski parašportniki navdihujejo svet

V Parizu potekajo 17. poletne paralimpijske igre, kjer slovenski parašportniki že dokazujejo, da so resnično junaki brez meja.

Šport

Pred Avstrijo Z uspešnimi igrami v Ligi narodov se odpirajo tudi dodatna vrata za uvrstitev na SP

Matjaž Kek na novinarski konferenci dan pred uvodno tekmo Lige narodov proti Avstriji ni mogel potrditi, ali bo Jan Oblak lahko stal v vratih. "Viroza traja. Videli bomo danes in jutri, kako se razvija. Včeraj je poskušal s prilagojenimi aktivnostmi."

21

Paraolimpijske igre 2024 Lokostrelska dvojica Lavrinc/Fabčič z izjemnim zaključkom do brona

Lokostrelca Živa Lavrinc in Dejan Fabčič sta na mešani ekipni tekmi paraolimpijskih iger osvojila bron. V boju za 3. mesto sta bila boljša od indijske dvojice. Piko na i je z zadnjim strelom - puščica je priletela v desetico - postavila Živa Lavrinc.

14

Po incidentu v Rogozi Pretepi na otroških tekmah. Galić: Turnirji so postali mučni!

Nerealna pričakovanja staršev o športni karieri njihovih otrok so postala moteča, še bolj pa neustrezno vedenje ob igriščih. Najekstremnejši primeri so pri nogometu, kjer so se na otroških turnirjih starši pripravljeni tudi pretepati.

227

Paraolimpijske igre 2024 Tiršek prinesel zlato domov: V Pariz sem odšel po zlato in prišel sem z zlatom

Dobitnik zlate kolajne na paraolimpijskih igrah Franček Gorazd Tiršek se je vrnil v domovino. Na Brniku ga ni dočakala taka množica ljudi, kot je dobitnike kolajn z olimpijskih iger, a vzdušje je bilo vseeno prisrčno.

Prva liga Žlogar in Mura sta se razšla po dobrega pol leta

Le nekaj dni po uradni predstavitvi novega investitorja se je nogometni klub Mura sporazumno razšel s trenerjem Antonom Žlogarjem. Treninge bo do nadaljnjega vodil Matjaž Kek mlajši, sin selektorja slovenske reprezentance Matjaža Keka.

37
Oglasno sporočilo

Odrski spektakli v abonmaju Veličastni Cankarjevega doma

Osma sezona gledališkega in sodobnoplesnega programa Cankarjevega doma prinaša vrhunce glasbenega ter klasičnega gledališča z vsemi mogočimi »križanci«. Od jeseni dalje si jih boste lahko ogledali v največjem kulturnem hramu kot del abonmaja Veličastni.

Prva liga Matondo okrepil Koper, Lorber in Žinič zapustila Ljudski vrt

Francoski nogometaš Isaac Matondo je nova okrepitev Kopra. 25-letni krilni napadalec iz DR Konga je nazadnje igral za francoski Concarneau.

6
Več

Kultura

Knjige Kdo so letošnji nominiranci za Rožančevo nagrado?

Za Rožančevo nagrado, ki jo Društvo Marjan Rožanc podeljuje za najboljšo knjigo esejev, so letos nominirani Andrej Blatnik, Helena Koder, Nataša Kramberger, Denis Poniž in Tone Vrhovnik Straka.

1

Dediščina Samostan Kostanjevica v Novi Gorici razglašen za kulturni spomenik državnega pomena

Vlada je razglasila Frančiškanski samostan Kostanjevica v Novi Gorici za kulturni spomenik državnega pomena. Samostan stoji na stičišču različnih kultur in že stoletja igra pomembno družbenopovezovalno vlogo.

2

Film in TV George R. R. Martin je kritičen do sprememb, v katerih Zmajeva hiša ne sledi knjigi

Medtem ko je bil kultni pisatelj George R. R. Martin nad prvimi deli druge sezone serije Zmajeva hiša navdušen, pa je ob izteku sezone drugačnega mnenja. Kritičen je do sprememb v zgodi, ki jim je sam nasprotoval, saj bi lahko imeli učinek metulja, pravi.

4
Več

Zabava in slog

Znani "Moja zgodba. Moj pogled. Resnica." Melania Trump bo izdala knjigo spominov.

"Kot človek, ki varuje svojo zasebnost in ki je bil pogosto pod budnim očesom javnosti in napačno razumljen, čutim odgovornost, da pojasnim dejstva," je v promocijskem videu, s katerim je napovedala izid svoje avtobiografije, dejala Melania Trump. 

51

1700 km Bernarda Jurič kot prva končala zahtevno kolesarsko avanturo čez Aljasko

"Strah moraš odmisliti, strahu pri takem podvigu ne smeš imeti," pravi Bernarda Jurič, ki je prejšnji teden uspešno – kot prva – končala 1700 kilometrov dolgo kolesarsko potovanje čez Aljasko. Pot je premagala v osmih dneh, dveh urah in 29 minutah.

7

Volvo spreminja svoje cilje Carine, nezaupanje kupcev in cena električnih vozil – niti Volvo ne bo dosegel, kar je načrtoval

Švedski izdelovalec avtomobilov Volvo je sporočil, da opušča ambiciozni načrt, da bo od leta 2030 dalje izdeloval le še električna vozila.

162

Nova Zelandija Maori pokopali kralja in izbrali novo kraljico, 27-letno Ngo Wai hono i te pō

Po smrti maorskega kralja Tuheitie Pōtatauja Te Wherowhera VII. so na Novi Zelandiji izbrali novo vladarico, njegovo edino hčerko, 27-letno Ngo Wai hono i te pō Paki.

31

Planinski izlet Poti do slapa Rinka in Okrešlja po neurju spet delno urejeni, a spremenjeni

Pot do slapa Rinka, ki je bila uničena v julijskih neurjih, je urejena, vendar ni več speljana ob strugi Savinje, je povedala županja Solčave Katarina Prelesnik. Pot ob strugi bodo znova vzpostavili, ko bo končana sanacija celotnega območja pod slapom.

4
Oglasno sporočilo

Hisense prejel številne nagrade EISA 2024–2025 za inovacije in odličnost

Hisense, vodilni svetovni proizvajalec gospodinjskih aparatov in potrošniške elektronike, je prejel številne prestižne nagrade organizacije Expert Imaging and Sound Association (EISA) za obdobje 2024–2025.

Znani Barron Trump prelomil tradicijo: za študij izbral univerzo v New Yorku

Barron Trump, 18-letni sin nekdanjega ameriškega predsednika Donalda in Melanie Trump, je na univerzi New York (NYU) oz. njenem prestižnem kolidžu Stern začel študij poslovnih ved.

15
Več

Uredniški izbor

Zakaj se še vedno ne kopamo v Ljubljanici? Pogosti nalivi (pre)obremenjujejo razbremenilnike. Odpadne vode se takrat zlivajo v reke.

Mikrobiološko stanje Ljubljanice še vedno ni takšno, da bi se v njej lahko kopali, vanjo se namreč ob močnejših nalivih še vedno razlije mešanica padavinske in odpadne komunalne vode.

60

Intervju Učiteljica leta: "Če bi nam zaupali starši, bi nam bolj zaupali tudi učenci"

"V prvi vrsti zahtevam spoštovanje. Ne le do mene, tudi do sošolcev," je o nujnosti jasno zastavljenih pravil prepričana učiteljica OŠ Vojnik Simona Šarlah. Ta so podlaga za humoren, dinamičen pouk, med katerim se učenci počutijo varno in sproščeno.

128

Intervju "Palestince v zaporih mučijo, tam pa pristanejo tudi zgolj zaradi všečkanja na družbenih omrežjih"

Palestinci v izraelskih zaporih so redno žrtve hudih zlorab, pretepanja, spolnega nasilja, stradanja, mučenja in poniževanja, je za MMC dejala predstavnica palestinske organizacije za podporo palestinskim političnim zapornikom Adamir Džena Abuhasna.

46

Slovenija Kako "vroča" bo politična jesen?

Politolog Miro Haček za jesen napoveduje nadaljevanje tempa padanja podpore Gibanju Svoboda in spremembe na politični desnici. Filozof Boris Vezjak pa poudarja, da premierja Roberta Goloba ves čas rešuje skrajno udobna večina v parlamentu.

191
Več

Posebna izdaja

Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov