Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Ugovor vesti v lekarnah Predsednica lekarniške zbornice: Verjamem, da se je zgodila napaka v organizaciji dela

Farmacevt, ki želi uveljavljati pravico do ugovora vesti, mora o tem delodajalca obvestiti, lekarna pa mora delo organizirati tako, da pacientove pravice niso kršene, pravi vodja lekarniške zbornice Darja Potočnik Benčič.

Bližnji vzhod Netanjahu Libanonu grozi z "uničenjem in trpljenjem, kot ga vidimo v Gazi"

Libanon bi lahko doletelo enako uničenje kot Gazo, je izjavil predsednik izraelske vlade Benjamin Netanjahu. Prebivalce Libanona je pozval, naj svojo državo osvobodijo jarma gibanja Hezbolah, proti kateremu Izrael vodi intenzivne vojaške operacije.

124

Poplave v BiH-u Po zadnjih podatkih v poplavah umrlo najmanj 21 ljudi, številna trupla našli več kilometrov stran

Pet dni po katastrofalnih poplavah v osrednji Bosni in Hercegovini še vedno iščejo pogrešane, a upanje, da bi bili še živi, iz ure v uro ugaša. Po zadnjih podatkih je umrlo 21 ljudi, od tega 16 v okolici Jablanice, iščejo jih še devet.

1

Črna kronika Spletni aplikaciji Conti nasedlo več kot sto tisoč Slovencev?

Goljufijam s spletnimi aplikacijami, ki obljubljajo velike zaslužke, ni videti konca. Vse kaže, da je tudi spletna aplikacija Conti, ki si jo je na mobilne naprave namestilo več kot sto tisoč Slovencev, del nekakšne piramidne sheme.

54

Zdravje Urška Klakočar Zupančič se je opravičila družinam otrok s posebnimi potrebami

Predsednica državnega zbora Urška Klakočar Zupančič se je zaradi zamude projekta pomoči družinam otrok s posebnimi potrebami javno opravičila. Ministrstvo za solidarno prihodnost pa zavrača navedbe, da se projekt ne izvaja.

49

Novice

S. in J. Amerika Biden zaradi grožnje orkana Milton odpovedal potovanja v tujino, srečanje v Ramsteinu pod vprašajem

Predsednik ZDA Joe Biden je zaradi bližajočega se orkana Milton odpovedal potovanji v Nemčijo in Angolo. Na Floridi se medtem pripravljajo na prihod novega močnega orkana, ki se danes pomika prek Mehiškega zaliva in naj bi obalo Floride dosegel v sredo.

Srbija Deček, ki je lani na osnovni šoli v Beogradu ubil deset ljudi, pričal na sodišču

14-letni deček, ki je 3. maja lani zagrešil množični umor na osnovni šoli v Beogradu, je na posebnem sodišču pričal v primeru proti svojim staršem. Po neuradnih informacijah naj bi na zaslišanju za dejanje obtožil svoje starše.

26
Oglasno sporočilo

Zanesljivost in varnost jedrske energije: mit ali resničnost?

Jedrska energija je tema, ki sproža živahne razprave – medtem ko pri nekaterih vzbuja strahove in pomisleke, drugi prepoznavajo njeno ključno vlogo v prihodnosti energetske preskrbe.

Šport

Prva liga Šimundža ni več trener NK-ja Maribor

Iz štajerske prestolnice je odjeknila novica, da so se pri NK-ju Maribor za sodelovanje zahvalili dozdajšnjemu trenerju Anteju Šimundži.

161

Košarka Cedevita Olimpija po dobrem odporu izgubila v Ankari

Košarkarji Cedevite Olimpije so doživeli prvi poraz v Evropskem pokalu. V Ankari so v izenačeni tekmi tretjega kroga ves čas lovili Türk Telekom, a so v sami končnici popustili in še neporaženi Turki so na koncu slavili z 78:70.

20

Zima pred vrati Izvor slovenske športne strasti je v smučanju!

Zmeren optimizem vlada pri alpincih pred začetkom zime, a sledijo ključni dnevi pred Söldnom. Žan Kranjec bo tekmovalno formo iskal predvsem v Val Senalesu. Preostali zimski junaki imajo še čas, Jakov Fak je poleti slavil kar odmevno zmago na rolkah.

24

Tri doline Vareseja Dirka po 60 km zaradi dežja odpovedana

Dirko po treh dolinah Vareseja so najprej zaradi slabega vremena skrajšali za dva kroga, po približno 60 kilometrih pa zaradi močnega dežja najprej ustavili, nato pa dokončno odpovedali.

163

Nogomet Drkušić: Ustavljanje Haalanda ni le delo nas branilcev, ampak celotne ekipe

"Če bomo igrali kompaktno, agresivno, potem bo tudi rezultat ugoden," je pred odhodom v Oslo, kjer slovensko nogometno reprezentanco čaka obračun v Ligi narodov proti Norveški, dejal branilec Vanja Drkušić.

7
Oglasno sporočilo

Kriptovalute: Bitcoin in še veliko več

Kriptovalute so v zadnjih letih začele spreminjati svet financ, kot ga poznamo. Kadar govorimo o njih, jih radi kar enačimo z Bitcoinom, kar pa ni čisto res. Bitcoin je le ena izmed njih, svet kriptovalut pa je veliko širši in poln priložnosti.

Evropska liga Kildelund preprečil zmago Gorenja

Rokometaši Gorenja Velenja so na tekmi uvodnega kroga Evropske lige v skupini A remizirali z danskim velikanom GOG-om Gudmejem. Bilo je 35:35.

4
Več

Kultura

Film in TV Popolna neznanka: Timothée Chalamet brunda v napovedniku za film o Bobu Dylanu

Novi napovednik za biografsko dramo A Complete Unknown razkrije, da se je Timothée Chalamet tako po videzu kot z glasom zelo prepričljivo prelevil v Boba Dylana. V biografski drami Jamesa Mangolda bo Dylan odkril, kako visoko ceno ima slava.

Porotrož Festival slovenskega filma letos v znamenju "komunikativnih" celovečercev in dokumentarnega filma

V tekmovalnem programu letošnjega FSF-ja bodo kar trije mladinski filmi, med njimi Tartinijev ključ, "Da Vincijeva šifra za otroke", z besedami Vincija Vogua Anžlovarja. Festival bo odprl dokumentarec Cent'anni, režijski prvenec Maje Doroteje Prelog.

Poezija Nominiranci za Jenkovo nagrado: pesniške zbirke, ki so najgloblje zaznamovale zadnji dve leti

Za Jenkovo nagrado, priznanje za najboljšo pesniško zbirko zadnjih dveh let, ki jo podeljuje DSP, se letos potegujejo pesniki Aleš Berger, Borja Bolčina, Miljana Cunta, Ivan Dobnik, Robert Simonišek in Denis Škofič.

Več

Zabava in slog

LJFW Petja Zorec: "Zelo sem bila pogumna pri izboru različnih živalskih motivov"

Modna oblikovalka Petja Zorec je na letošnjem ljubljanskem tednu mode (LJFW) presenetila predvsem z izborom barvnih kombinacij in vzorcev – prevladovali so živalski in pike – "veliko njih", kot pove.

LJFW "Dokaz, da slovenska modna scena raste in postaja vse prepoznavnejša na širšem območju"

Organizatorji ljubljanskega tedna mode so zavezo, da poskrbijo za povezovanje in prepoznavnost slovenskega modnega oblikovanja znotraj in tudi zunaj meja naše države, vzeli zelo resno, je povedala izvršna producentka LJFW Melinda Rebrek.

26

Skoraj umrl Al Pacino bil kratek čas brez srčnega utripa: "Na drugi strani ni ničesar"

Zvezdnik Al Pacino je spregovoril o tem, kako se je leta 2020 okužil s covidom-19, njegovo zdravje pa se je tako poslabšalo, da kratek čas tudi ni imel utripa. Spominja se, da ni videl bele luči ali česa podobnega. "Tam ni ničesar. Ni te več," je dejal.

8

Konec Na letošnjem Oktoberfestu stočili sedem milijonov litrov piva

Oktoberfest v Münchnu se je pred kratkim končal. V nemško mesto se je v dveh tednih zgrnilo približno 6,7 milijona ljudi, ki so popili sedem milijonov litrskih vrčkov piva. Tako policija kot reševalna služba sta bili manj obremenjeni kot običajno.

4

Redko in drago Na dražbi obleke Batmana in Jamesa Bonda ter palica Yode in čelada vojaka imperija

Novembra bo pod dražbeno kladivce šlo več kot 1800 "spominkov" iz filmov in serij. Kronski dragulj dražbe bo prava redkost – čelada vojaka imperija iz filma Vojna zvezd: Novo upanje, ki naj bi bila vredna med 250.000 in 500.000 funtov.

3
Oglasno sporočilo

Se obeta velika rast cene zlata? Kje in kako se najbolj splača investirati, boste izvedeli tukaj.

Naložbe v naložbeno zlato v zadnjih letih vlagateljem prinaša visoke dobičke, saj cena zlata raste v povprečju več kot 9% letno, kar je več kot inflacija, pa tudi več kot mnoge druge oblike naložb.

Glasba Taylor Swift okronana za najbogatejšo glasbenico na svetu

Ameriška pevka Taylor Swift je po bogastvu prehitela Rihanno, tako pa se zdaj lahko ponaša z nazivom najbogatejše glasbenice na svetu. Pod palcem naj bi namreč imela vrtoglavih 1,6 milijarde dolarjev, za kar se ima zahvaliti predvsem svoji turneji Eras.

12
Več

Uredniški izbor

Zdravje "Da pacientka v lekarni ni mogla do kontracepcije, je nedopustno – vprašanje le, kdo je odgovoren"

Prejšnji teden je pacientka zaradi ugovora vesti farmacevtke v lekarni v Lendavi ostala brez kontracepcijskih tablet. Pravnik Miro Cerar opozarja, da gre v vsakem primeru za nedopustno ravnanje, za katero je odgovorna ali farmacevtka sama ali pa lekarna.

256

Obletnica napadov 7. oktobra Od vdora Hamasa in trditve Izraela o samoobrambi do sojenja zaradi verjetnosti genocida in vojne

Mineva leto dni od vdora Hamasa in drugih oboroženih skupin iz okupirane Gaze na jug Izraela, ki je vprašanje Palestine vrnil v središče pozornosti in sprožil tako silovit odgovor Izraela, da je Meddržavno sodišče ugotovilo verjetnost genocida.

175

MMC-kast "Evropa je padla na zgodovinskem izpitu"

"Žal je ta prva obletnica lahko tudi obletnica nečesa, kar bo trajalo veliko dlje," trenutni zeitgeist oriše nekdanji predsednik Milan Kučan. Nekdanji predsednik Danilo Türk pa je dodal: "To je trenutek, ko stvari uhajajo izpod nadzora velikih sil."

150

Gospodarstvo Stavkajoči avtoserviserji napovedujejo zaostritve, kljub stavki z Generalijem niso zbližali stališč

Avtoserviserji, združeni v SDA, zaradi nizkih urnih postavk več kot dva meseca ne sprejemajo strank, ki so zavarovane pri Generaliju. V SDA-ju trdijo, da skuša zavarovalnica ublažiti posledice stavke, na Generaliju pa, da stavka na zavarovance ne vpliva.

123
Več

Posebna izdaja

Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov