Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Tehnologija Po svetu obsežen izpad računalniških sistemov, zamude letal tudi na ljubljanskem letališču

Z vsega sveta poročajo o izpadih računalniškega sistema, ki je prizadel banke, letalske družbe, medijske hiše, trgovine in druga podjetja. Na nacionalnem odzivnem centru za kibernetsko varnost SI-CERT pravijo, da gre za napako in ne za kibernetski napad.

104

Na pomoč gasilci iz drugih regij Požar na Krasu pretežno omejen, v zraku dva helikopterja in dva air tractorja

Požar, ki je v četrtek dopoldne zajel pobočji Trstelja in Kačnika na Krasu, je omejen, ni pa še popolnoma pod nadzorom. Vodja nočne izmene je povedal, da jim je ponoči nagajala burja, a večjih težav ni bilo. Helikopterja SV in air tractor so že v zraku.

31

Oranžno opozorilo Ponoči nas čakajo nalivi, možne so hudourniške poplave. Padlo bo od 50 do 100 mm padavin.

Čez dan nas čaka še suho in vroče vreme, zvečer in ponoči pa bodo padavine zajele vso Slovenijo. Zaradi močnih padavin so možne hudourniške poplave. V nedeljo in ponedeljek bo spet sončno in vroče z možnostjo neviht.

28

Gospodarstvo Vasle: Ne zavezujemo se nobeni vnaprej določeni poti obrestnih mer

Cene zadolževanja se čez poletje ne bodo spreminjale. Evropska centralna banka je namreč na včerajšnji seji temeljne obrestne mere pustila nespremenjene. Po junijskem obratu v denarni politiki so tako tri temeljne obrestne mere ostale nedotaknjene.

5

Film in TV Umrl je Bob Newhart, ameriška legenda komedije in humorističnih nanizank

Umrl je Bob Newhart, računovodja, ki je svoj lakonični temperament unovčil v komediji in postal ena največjih TV-zvezd svojega časa. Star je bil 94 let.

2
Mobile
Desktop

Novice

ZDA 2024 Trump sprejel predsedniško nominacijo: Bog je bil na moji strani

Donald Trump je na republikanski nacionalni konvenciji v Milwaukeeju sprejel predsedniško nominacijo in v govoru opisal, kako je preživel poskus atentata, pri čemer je dejal, da je bil Bog na njegovi strani.

90

Črna kronika Roparska tatvina in poskus ropa v Ljubljani

Na območju Ljubljane je moški na e-skiroju ponoči pretepel in okradel dva človeka. Eden je bil lažje poškodovan, policisti pa glede okoliščin kaznivih dejanj nadaljujejo zbiranje obvestil.

10

Bližnji vzhod Hutijevci prevzeli odgovornost za napad z letalnikom na Tel Aviv

V napadu z brezpilotnim letalnikom v središču Tel Aviv je bil ubit en človek, štije ljudje pa so bili lažje ranjeni. Odgovornost za napad so prevzeli jemenski hutijevci.

17

Šport

19. etapa Končni boji za rumeno majico se začenjajo danes!

Pa smo jo dočakali - prvo pravo alpsko gorsko etapo na letošnji Dirki po Franciji! Kolesarje danes čaka 144,6 km dolga trasa, trije kategorizirani klanci, 4400 višincev in ciljni vzpon na Isolo 2000. Prenos na TV SLO 2/MMC od 15. ure dalje.

Dirka po Franciji Hvastija: Pogačar tudi sam sebi dokazuje, da je najboljši

"Tadej Pogačar je bil lani nezadovoljen s trenerjem. Na svetovnem prvenstvu v Glasgowu smo se o tem pogovarjali zelo odkrito in je iskal spremembe," je enega od vzrokov Pogačarjevega napredka razložil kolesarski strokovnjak Martin Hvastija.

58

Odmevi po evropskih tekmah Šimundža: Če si nepripravljen na evropski tekmi, potem nekaj ni v redu

"V dveh tekmah smo prejeli štiri zadetke, tako je zelo težko napredovati," je po porazu na povratni tekmi 1. kroga kvalifikacij za Evropsko ligo proti Botevu iz Plovdiva povedal trener NK Maribor Ante Šimundža.

15

Tour 202 Eržen: Tadej Pogačar bo prvi kolesar, ki bo več kot petkrat zmagal na Dirki po Franciji

V novi epizodi podkasta Tour 202 Milan Eržen poudarja, da letos gledamo drugačnega Pogačarja kot na preteklih dveh dirkah. Bahrain Victorious na letošnji Dirki po Franciji še vedno čaka svojo prvo etapno zmago – lani je moštvo dobilo kar tri.

27

Nogomet Fifa prestavila odločitev o sankcijah zoper Izrael

Mednarodna nogometna zveza (Fifa) je prestavila odločitev o morebitni uvedbi sankcij zoper Izrael, ki ga zahteva palestinska zveza. Kot je sporočila Fifa, sta za preložitev odločitve zaprosili obe nacionalni nogometni zvezi.

35
Oglasno sporočilo

Pridružite se velikanom vožnje

Se spomnite, kako ste opravljali vozniški izpit in svojega prvega avtomobila? Če časa od tedaj že dolgo ne merite več v letih, ampak desetletjih, veste, da se je vožnja precej spremenila.

Evropska liga Mariborčani popustili na začetku drugega polčasa in ostali brez obračuna s Panathinaikosom

Nogometašem Maribora se ni uspelo uvrstiti v 2. krog kvalifikacij za Evropsko ligo. Vijoličasti so se na povratni tekmi 1. predkroga z Botevom iz Plovdiva razšli z 2:2, Bolgari pa so prvo tekmo dobili z 2:1.

191
Več

Kultura

Razstava Taktilnost in igrivi kontrasti na fotografijah Jake Jeraša

Jaka Jeraša gladkost fotografiranih predmetov pogosto poudarja z razgibano, bolj grobo površino iz okolja ali nekega drugega objekta. Ne le, da ta kontrast vidimo na fotografiji, lahko si ga predstavljamo tudi taktilno. to izkušnjo ponuja nova razstava.

Intervju "Uničevanje zaščitenih objektov v Gazi je uničenje arhitekture za dosego političnih ciljev"

Ne zgolj v napadih uničena dediščina, tudi zanemarjanje in sporni načrti so del političnih odločitev in spodkopavanja naroda, je misel, ki jo razberemo iz pogovora s palestinsko-britanskim arhitektom Antoinom Raffoulom.

4

Film in TV V Pulju slavila Proslava, film, ki pokaže, kako nedolžne korenine imajo lahko zle ideologije

Na 71. filmskem festivalu v Pulju so z veliko zlato areno nagradili Proslava režiserja Bruna Ankovića. Poleg glavne festivalske nagrade je film prejel še tri zlate arene, najboljšo oceno kritikov in novinarjev ter nagrado Kino mreže.

4
Več

Zabava in slog

ZDA 2024 Po štirih dneh spraševanja, kje je, Melania na konvenciji podprla soproga

Potem ko Melanie Trump tako dolgo ni bilo na spregled, da je bil eden najpogostejših naslovov v ameriških medijih v teh dneh "Kje je Melania?", se je nekdanja prva dama ZDA na zadnji dan republikanske konvencije le pojavila ob soprogu.

5

Intervju Orlek: "Nazaj se sploh ne oziramo, samo naprej gremo"

"Da vsaj 30 let zdržiš v skupini, moraš biti vzdržljiv," meni Jure Tori iz zasedbe Orlek, pevec Vlado Poredoš pa temu dodaja še: "Žilav do amena." Skupina je 35 let delovanja proslavila z albumom 3,5 POLNOMASTNO, 5. oktobra pa bo rajala v Kinu Šiška.

5

Življenje na dvorih Dubajska princesa kar prek Instagrama sporočila možu, da se ločuje

Dubajska princesa Mahra, hčerka dubajskega vladarja, šejka Mohameda bin Rašida Al Maktuma, je kar prek Instagrama sporočila, da se ločuje. Moža, s katerim se je poročila lani, pred dvema mesecema pa se jima je rodila hčerka, je obtožila nezvestobe.

5

Avtomobilnost MG Motor po Evropi išče lokacije za postavitev tovarne

MG Motor razmišlja o gradnji tovarne avtomobilov v severni Španiji, pišejo španski mediji. Kitajskemu proizvajalcu vozil grozijo visoke carine, saj v Evropi ne proizvaja vozil.

15

Poletna osvežitev Koliko znašajo vstopnine za bazene?

V vročih poletnih mesecih se številni odločajo za ohladitev v kopališčih. Cene dnevnega obiska se po slovenskih mestih zelo razlikujejo, najvišje so v Ljubljani. Kako pa je drugje po Sloveniji?

23
Oglasno sporočilo

Citroënova nova generacija lahkih gospodarskih vozil: Berlingo Van, Jumpy in Jumper

Citroën predstavlja novo generacijo lahkih gospodarskih vozil: Berlingo Van, Jumpy in Jumper.

Vrtoglav znesek Za okostje rastlinojedega stegozavra Apexa iztržili rekordno ceno

Okostje ogromnega dinozavra, ki spada med "najpopolnejša okostja vseh časov", je na dražbi hiše Sotheby's v New Yorku doseglo ceno 44,6 milijona dolarjev. To je največ denarja, ki ga je nekdo odštel za fosil. Stegozavra Apexa je kupil anonimnež.

8
Več

Uredniški izbor

Afrika Bo Maroko postal most do evropskega in ameriškega trga za kitajske električne avtomobile?

Vodilni položaj Maroka v avtomobilski industriji Afrike želi skupaj z njegovimi trgovinskimi sporazumi z EU-jem in ZDA izkoristiti tudi Peking za prodajo kitajskih električnih avtomobilov in ključnih sestavnih delov evropskemu in ameriškemu trgu.

120

Republikanska konvencija Trump uradno predsedniški kandidat republikancev. Za podpredsednika izbral J. D. Vancea.

V Milwaukeeju v ameriški zvezni državi Wisconsin so na republikanski nacionalni konvenciji za predsedniškega kandidata potrdili Donalda Trumpa. Ta je medtem za podpredsedniškega kandidata izbral senatorja iz Ohia J. D. Vancea.

149

Okolje Življenje po "koncu sveta": Ni dovolj bakra, da bi lahko vsi imeli električni avtomobil

"Amerika je, medtem ko Joe Biden govori, da potrebujemo zeleni prehod, največji izvoznik fosilnih goriv na planetu," je dejal profesor James Meadway, ki je opozoril, da ZDA in Kitajska v nasprotju z EU-jem nimata zadržkov pri kurjenju fosilnih goriv.

171

ZDA 2024 "Nobenega dvoma ni, da bodo Trumpovi strategi poskus atentata s pridom izkoristili"

Če so si v republikanskem taboru po strelskem napadu na Trumpa lahko oddahnili, pa se je zaskrbljenost povečala v demokratskem taboru, saj je poskus atentata spremenil predvolilno dinamiko, za MMC poudarja Edvard Žitnik, nekdanji dopisnik RTV SLO iz ZDA.

43
Več

Posebna izdaja

Več

Mnenje

Mojca Širok Francija na treh bregovih

Kaj se je zgodilo na francoskih predčasnih parlamentarnih volitvah, ki jih je predsednik Emmanuel Macron na veliko presenečenje ne le vse države, ampak celo najožjih sodelavcev sklical po porazu svoje stranke na junijskih evropskih volitvah?

42

Urban Praprotnik Kako slehernik prekolesari Dirko po Franciji?

Lani so se teden dni pred dirko vrhunskih kolesarjev francoske pentlje lotili tudi ljubitelji. Kakšne zanimive razlike so opazili med njimi?

16

Kolumne Macronova tvegana igra in "preložena zmaga" Marine Le Pen

"Preveč izkušenj imam, da bi bila razočarana," je sinoči v svojem prvem odzivu v povolilni oddaji na TVF1 po drugem krogu parlamentarnih volitev dejala veteranka francoske politike Marine Le Pen.

72

Slavko Jerič Izpad boli, a nogometaši so postavili dobre temelje za nadaljevanje zgodbe

Bile so sanje, bile so res lepe sanje, iz katerih nas je prebudil portugalski vratar Diogo Costa, ki je ukrotil vse tri slovenske enajstmetrovke. A po prespani noči gre potegniti veliko pozitivnega, ki obeta nadaljevanje slovenske nogometne zgodbe.

91
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov