Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Poplave v Evropi Tusk ni izključil uvedbe nadzora cen. Češka škodo ocenjuje na štiri milijarde evrov.

Srednja Evropa je še vedno v primežu poplav. V poljskem mestu Vroclav so prostovoljci in reševalci v pričakovanju poplavnega vala vso noč utrjevali nasipe, na Madžarskem pa v strahu pogledujejo proti reki Donavi.

29

Menjave "Že osma menjava v vladi zagotovo ne more dobro vplivati na njeno delovanje"

"Zakaj je odstopil Felda, ostaja neznanka, ampak njegovo pojasnilo se zdi nenavadno," je odstop ministra za vzgojo in izobraževanje za MMC komentiral Boris Vezjak. Stroka od novega ministra pričakuje, da bo razumel problem podplačanosti učiteljev.

7

Število žrtev naraslo na 12 Več poročil navaja, da je eksploziv v pozivnike namestil Mosad

Število žrtev po hkratnih eksplozijah pozivnikov v Libanonu in Siriji se je povzpelo na dvanajst, med njimi sta dva otroka. Po poročanju več medijev je eksploziv v pozivnike, ki jih je naročilo gibanje Hezbolah, namestila izraelska tajna služba Mosad.

169

Slovenija DUJPP: "Težave z avtobusnimi prevozi so v 98 odstotkih odpravljene."

Prejšnji teden se je zlasti na JV Slovenije pojavilo veliko pomanjkanje avtobusov, saj so ti prišli prepolni ali pa jih ob navedenih urah ni bilo. Na DUJPP-ju zagotavljajo, da so v tem tednu težave v 98 odstotkih odpravili.

9

Superpokal Mitrović tudi pri +40 zahteval, da zmaji ne popuščajo; Jakara: "Ni razloga za paniko"

Čeprav ne z vsemi močmi, saj sta manjkala dva zelo pomembna košarkarja, pa je Cedevita Olimpija za superpokalno lovoriko nadigrala Krko (103:73), ki se ni znašla proti agresivni ljubljanski obrambi. V nedeljo obe moštvi začenjata Ligo ABA.

9

Novice

Črna kronika Požar v pralnici pod nadzorom, gasilci med intervencijo evakuirali stanovalce bližnjega bloka

V pralnici v Luciji je zjutraj izbruhnil večji požar, ki ga je gasilcem že uspelo omejiti. Gasilci so sprva evakuirali vse stanovalce bližnjega bloka, vendar so se že lahko vrnili v svoja stanovanja.

7

Slovenija Upravno sodišče potrdilo oceno KPK-ja o nezdružljivosti funkcij poslanca Ferenca Horvatha

Upravno sodišče je zavrnilo tožbo poslanca madžarske narodne skupnosti Ferenca Horvatha zoper opozorilo, s katerim je KPK leta 2019 ugotovil nezdružljivost poslanske funkcije z dejavnostjo zastopanja v Pomurski madžarski samoupravni narodni skupnosti.

4
Oglasno sporočilo

Boris Becker - Kako drage so lahko napačne poslovne odločitve?

V času, ko je finančna varnost vse težje dosegljiva, postaja finančna pismenost ključnega pomena za vsakega posameznika. Sposobnost razumeti in upravljati osebne finance ni več le prednost, temveč nujnost.

Šport

Nogomet Slovo Tota Schillacija, simbola čarobnih noči Italije '90

Nogometna Italija žaluje. V 60. letu starosti je boj z rakom izgubil Salvatore Schillaci. Poleti 1990 je priljubljeni Totò na domačem svetovnem prvenstvu čaral na zelenicah, zabil šest golov in popeljal 'azzurre' na prag naslova.

9

Nova pogodba Van Aert ostaja zvest "čebelam" vse do konca kariere

Kako nad vztrajne govorice o menjavi ekipe? S podaljšanjem pogodbe, in to kar za nedoločen čas oziroma do konca športne kariere. Wout van Aert se je zavezal, da bo pri nizozemski ekipi končal svojo kolesarsko kariero.

15

Liga prvakov Nov začetek, rekordnih devet golov Bavarcev in katastrofa Zagrebčanov

Nov ligaški oziroma švicarski sistem tekmovanja začenja novo dobo v evropskem klubskem nogometu. Že prvi večer je na zelenici prinesel nekaj mejnikov, potem ko je Dinamo v Münchnu za hip ogrozil Bayern, je sledil strelski šov za zgodovino.

23

Serie A Roma po obupnem začetku odpustila legendo kluba De Rossija

Roma je po samo štirih tekmah v domačem prvenstvu Serie A končala sodelovanje s trenerjem Danielejem De Rossijem, sicer igralsko legendo rimskega kluba.

6

Nogomet Rekord ligaškega pokala v Angliji: 34 enajstmetrovk

Nogometni drugoligaš Preston North End je v angleškem ligaškem pokalu pripravil največje presenečenje. Zgodovinski klub s severozahoda Anglije je izločil premierligaša Fulham s 16:15, pri čemer je odločila šele 34. enajstmetrovka!

1
Oglasno sporočilo

Magistrski študijski program Industrijska farmacija

V študijskem letu 2024/2025 na Fakulteti za farmacijo Univerze v Ljubljani ponovno vabimo k vpisu plačljivega študijskega programa Industrijska farmacija, ki poteka v angleščini.

Liga prvakov Bayern se je znesel nad Dinamom in mu nasul kar devet zadetkov

S šestimi torkovimi tekmami se je začela nova sezona Lige prvakov. Na derbiju večera na San Siru je Liverpool z 1:3 premagal Milan. Branilec naslova Real je bil doma z enakim izidom boljši od Stuttgarta, Bayern pa je s kar 9:2 odpravil zagrebški Dinamo.

98
Več

Kultura

Razstave Kaj nam umetnine povedo o meščanskem okusu: v Narodni galeriji stari mojstri iz zagrebškega muzeja

V Muzeju za umetnost in obrt v Zagrebu, enem najstarejših in največjih muzejev na Hrvaškem, so trenutno obnovo stavbe prepoznali kot priložnost, da zbirko predstavijo drugje – izbrana dela muzeja bodo na ogled v Narodni galeriji v Ljubljani.

Film in TV Slovenski filmski center za film NK Svoboda v najkrajšem času načrtuje izvedbo vmesne revizije

Slovenski filmski center načrtuje izvedbo vmesne revizije ob nastajanju filma NK Svoboda režiserja Borisa Petkoviča. Producent filma zavod Iridium Film je na razpisu SFC-ja prejel 280.000 evrov, sredstva pa naj bi bila porabljena nenamensko.

1

Dediščina Od ponedeljka do večnosti: kako doživljamo čas?

Slovenski etnografski muzej odpira še drugi del nove stalne razstave, s katero praznuje stoletnico delovanja. Postavitev posveča času, predvsem temu, kako ga človek dojame, razume in občuti.

Več

Zabava in slog

Glasba Sloviti berlinski nočni klub bo za silvestrovo odplesal zadnji ples

Sloviti berlinski nočni klub Watergate, ena od institucij nočnega življenja nemške prestolnice, se po 22 letih zapira. Lastniki kluba so kot razlog navedli počasno popandemično okrevanje klubov.

1

Kulinarika Tupperware: Bodo nepogrešljive plastične posode s stečajem odšle v zgodovino?

Znameniti ameriški izdelovalec plastične posode za shranjevanje živil Tupperware je po letih finančnih težav razglasil stečaj. Tupperware želi zaščititi znamko in nadaljevati preoblikovanje v digitalno in tehnološko vodeno podjetje.

6

Znani Pharrella Williamsa "živcirajo" zvezdniške podpore politikov: "Utihnite. Nihče vas ni vprašal."

Pharrell Williams si želi, da bi se zvezdniki vzdržali komentarjev, ko gre za politiko. "Sam se ne zapletam v politiko. V bistvu me včasih vznejevolji, ko vidim zvezdnike, ki ti skušajo narekovati, za koga voliti," je izjavil za Hollywood Reporter.

9

Avtomobilnost Hrvat na čelo oblikovanja pri Rolls-Royceu

Pri skupini BMW Group so naredili kadrovske rošade v oblikovalskih vrstah. Nove oblikovalce so dobile znamke BMW, Mini in Rolls-Royce.

6

Znani Raper Diddy aretiran zaradi obtožb zvodništva in izsiljevanja. Sodišče mu je odredilo pripor.

Ameriškega raperja Seana Combsa - Diddyja so po mesecih javnih obtožb aretirali v hotelu na Manhattnu. Obtožnica v treh točkah ga bremeni izsiljevanja, trgovine z ljudmi in prevoza ljudi z namenom prostitucije. Diddy se je izrekel za nedolžnega.

6
Oglasno sporočilo

Spoznajte 5 preprostih navad, s katerimi boste prihranili denar

Se trudite privarčevati denar, pa vam ne uspeva najbolje? Navadite se na teh pet preprostih navad in prihranite.

"Muzikantski praznik" Alfi Nipič ganjen ob presenečenju za 80. rojstni dan

Legenda slovenske zabavne glasbe Alfi Nipič je dopolnil 80 let. V Jarenini so pred njegovim muzejem lokalni gasilci poskrbeli za mlaj in vodomet, v čast njegovemu rojstnemu dnevu je zaigralo okoli 100 glasbenikov. Presenečenje je pevca ganilo do solz.

8
Več

Uredniški izbor

Bomo prehiteli potres? Kje je potresna sanacija? Zakaj na potresno ogrožene stavbe lepimo stiropor?

"To, da se nam čim manj objektov podre ob potresu, je zagotovo tudi ekološko," je v intervjuju za MMC opozoril inženir Andrej Pogačnik, ki pravi, da bi moral Eko sklad prevzeti tudi potresno sanacijo stavb, pri čemer brez potresne ne bi bilo energetske.

112

Intervju "Najagresivnejšo politiko proti velikim zverem imajo v severni Evropi, najstrpnejši so na jugu"

V Evropi največ škode na domačih živalih povzroči volk, na drugem mestu je medved. Če upoštevamo število posameznikov vrste, pa največ škode povzroči rosomah, saj v Skandinaviji za uplenjene severne jelene izplačujejo visoke odškodnine, pravi Miha Krofel.

99

ZDA 2024 Od uboja v dvoboju do posredovanja vrhovnega sodišča: zgodovina najbolj norih volitev v ZDA

Ob vseh preobratih in dramatičnih dogodkih se zdi, da so letošnje predsedniške volitve v ZDA daleč najbolj nepredvidljive – a Američani so imeli tudi v preteklosti že precej drame.

187

Intervju Špela Tušar: scenografka, ki je ustvarjalni dom našla v belgijskem filmu

Lani na Berlinalu je filmski svet navdušil film Tukaj, poetična drama o zametkih ljubezni med tujcema v Belgiji. Scenografijo zanjo je ustvarila Špela Tušar, Slovenka, ki živi in dela v Bruslju. Pravi, da si je karierno pot v tujini utrla lažje kot doma.

1
Več

Posebna izdaja

Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov