Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu
Počitniški zastoji na cestah

Nočno neurje Plaz zasul 10 hiš v Kokri, štiri so neprimerne za bivanje. Prebivalci evakuirani.

Regijski centri za obveščanje so od petka zvečer po državi obravnavali več kot 200 dogodkov, predvsem na Koroškem, Gorenjskem, Savinjskem, v osrednji Sloveniji, na Dolenjskem in v Posavju. Najhuje je bilo na Gorenjskem, v občini Preddvor, in Koroškem.

86

Zdravje Revolucija Ozempic: obetavno, toda …

Ne le sladkorna bolezen in hujšanje, Ozempic in njemu podobni nizajo nove obetavne učinke, a strokovnjaki opozarjajo na previdnost: zdravilo je novo in ne more odtehtati življenjskega sloga.

28

Svet Svetovni informacijski kaos zaradi napake pri posodobitvi programske opreme se počasi umirja

Podjetja, banke, bolnišnice in letalski prevozniki so bili med najbolj prizadetimi med petkovimi večurnimi izpadi številnih informacijskih sistemov. Prizadeti posli in storitve zdaj počasi okrevajo.

63

Evropa 50. obletnica razdelitve Cipra: del otoka žaluje, drugi praznuje

Ob zori so se v ciprski prestolnici Nikozija oglasile sirene, s čimer so ciprski Grki zaznamovali 50. obletnico turške zasedbe dela ozemlja. Ob obletnici bosta grški in turški del ločeno obiskala grški premier in turški predsednik.

6

Slovenija Slovo od Anite Ogulin

Na ljubljanskem pokopališču Polje so se na pogrebni slovesnosti z vojaškimi častmi poslovili od humanitarne delavke Anite Ogulin, ki je bila odlikovana z zlatim redom za zasluge.

Mobile
Desktop

Novice

Dvojčki Giro-Tour Pogačar pred zmenkom z zgodovino

Tadej Pogačar je na odlični poti, da v nedeljo postane osmi kolesar, ki bi v eni sezoni osvojil tako Giro kot Tour. Večini teh junakov je vsaj v dveh sezonah uspelo osvojiti po dve tritedenski dirki.

91

Gospodarstvo V Revozu naj bi bil v sredo podpisan memorandum o proizvodnji novega električnega twinga

Francoski avtomobilski koncern Renault naj bi novi električni twingo proizvajal v novomeškem Revozu. Podpis memoranduma o soglasju, ki bo podlaga za zagon proizvodnje, je po neuradnih informacijah predviden v sredo v Novem mestu.

80

Vojna v Ukrajini Rusija ponoči poškodovala elektrodistribucijsko infrastrukturo v treh regijah Ukrajine

Rusija je ponoči obstreljevala Ukrajino z letalniki in raketami. Tarča so bili energetski objekti in železniška infrastruktura po vsej državi. Pri tem sta bila ubita dva civilista. Donald Trump je Volodimirju Zelenskemu obljubil konec vojne v Ukrajini.

35

Šport

Še zadnji gorski dan Evenepoel bo skušal napasti drugo mesto, Carapaz pa potrditi pikčasto majico

Na Dirki po Franciji je danes na sporedu še ena zahtevna etapa, ki bo postregla s štirimi gorskimi cilji. Vodilni v skupnem seštevku Tadej Pogačar ima udobno prednost dobrih petih minut.

34

Obletnica Mineva natanko 100 let od prvega Štukljevega zlata v Parizu

Telovadec Leon Štukelj je pred točno 100 leti prejel prvo slovensko zlato medaljo na olimpijskih igrah v Parizu. Obletnica prvega slovenskega olimpionika sovpada s prihajajočimi olimpijskimi igrami, ki bodo tretje doslej v Parizu.

1

Nogomet Žan Celar nov izziv našel v Londonu

Žan Celar bo v novi sezoni igral za ekipo Queens Park Rangers v drugi angleški nogometni ligi. 25-letnik se novega izziva zelo veseli in komaj čaka na začetek sezone.

18

Prva liga Drevi po dolgem času prekmurski derbi

Danes bosta na sporedu dve tekmi uvodnega kroga Prve lige. Ob 17.30 bodo Radomljani gostili Koprčane, ob 20.15 pa bomo po več letih spet priča prekmurskemu derbiju, saj bo Mura gostila Nafto.

1

Atletika Wilson popravil svetovni rekord do 18 let, slovo Taylorja

Šestnajstletni Američan Quincy Wilson se je izkazal s 44,20 sekunde v teku na 400 m na atletskem mitingu v Gainesvillu na Floridi in popravil svetovni rekord do 18 let.

2
Oglasno sporočilo

Menjava generacij

Nova generacija modela Kodiaq je nasledila priljubljenega Škodinega »velikega medveda«, ki si je od leta 2016 prislužil več kot štirideset mednarodnih nagrad, zgovorne pa so tudi rekordne prodajne številke. Bo najnovejša generacija presegla staro?

Tour 202 Jure Zrimšek: Tadej Pogačar se igra na kolesu, trenutno je korak pred vsemi

Tadej Pogačar je še enkrat potrdil primat na letošnjem Touru, v zadnjih kilometrih je ulovil vse ubežnike za svojo četrto letošnjo etapno zmago in povišanje prednosti pred drugouvrščenim Jonasom Vingegaardom na več kot pet minut.

52
Več

Kultura

Dediščina Kakšen vonj ima mumija? Kako diši Leonardova slika? Odgovor prinaša prelomni znanstveni projekt.

Ste se kdaj spraševali, kakšen vonj ima mumija ali kako neki dehti katera od velikih slikarskih mojstrovin? Po zaslugi pionirskega projekta, v katerem so združili moči slovenski in poljski znanstveniki, bo zdaj takšne predmete zares mogoče poduhati.

11

Radlje ob Dravi Več kot tri milijone evrov vredna obnova Dvorca Radlje bo končana septembra 2025

Po napovedih Občine Radlje ob Dravi bo do konca septembra prihodnjega leta končana obnova Dvorca Radlje, ki so jo zagnali pred kratkim. Dvorec, v katerem bo zaživela tudi čajnica, bo po novem upravljal Koroški pokrajinski muzej.

2

Nekdanji festival Motovun Cinehill: "Festival ne potrebuje veliko, potrebuje pa malo ljubezni, skrbi in volje"

Po 25 letih motovunskega filmskega festivala se prireditev seli v Gorski kotar – v Petehovac in Delnice, kjer se bo odvil tudi pod novim imenom Cinehill. "Ugotovili smo, da se je vse spremenilo. 25 let je dolgo obdobje," poudarja direktor festivala.

Več

Zabava in slog

Presenečenje Ustvarjalci Hello Kitty za njenega abrahama poudarili: "Ni mačka, ampak deklica iz Londona"

Oboževalce Hello Kitty, ki praznuje že 50. obletnico obstoja, je šokiral podatek, da ikonični lik ni mačka. Ustvarjalci so delili, da je pravzaprav deklica po imenu Kitty White, ki je iz Londona ter ima sestro dvojčico Minnie in mačko Charmmy Kitty.

Znani Po kritiki Izraela Adidas že umaknil oglase z Bello Hadid

Izrael je zmotila Adidasova izbira, da je obraz kampanje za športne copate, ki so jih prvič izdelali za OI v Münchnu, Bella Hadid. Takrat so palestinski teroristi umorili 11 Izraelcev. Zaradi kritik so oglase z manekenko palestinskih korenin umaknili.

4

Avtomobilnost Jaguar z željo po elektrifikaciji opušča skoraj vse modele

Športni terenec F-Pace bo edini model znamke Jaguar, ki bo ostal na trgu. Britanski proizvajalec vozil bo imel v prihodnje le še električna vozila.

4

Izbor Katero mesto bo gostilo Evrovizijo? Odločajo se med Baslom in Ženevo.

Izmed štirih švicarskih mest, ki so se potegovala za vlogo gostitelja Evrovizije, sta se v ožji izbor uvrstila Ženeva in Basel. V katerem izmed njiju se bo prihodnje leto odvilo glasbeno tekmovanje, bo znano do konca avgusta.

2

Zvok časa Marilyn Manson pred tremi desetletji izdal debitantski album

19. julija leta 1994 je glasbeno sceno popestril debitantski album skupine Marilyn Manson. Portrait of an American Family, ki je marsikoga šokiral, kritizira ZDA in vsebuje veliko filmskih referenc, pa tudi delčke intervjujev zloglasnega Charlesa Mansona.

6
Oglasno sporočilo

Citroënova nova generacija lahkih gospodarskih vozil: Berlingo Van, Jumpy in Jumper

Citroën predstavlja novo generacijo lahkih gospodarskih vozil: Berlingo Van, Jumpy in Jumper.

ZDA 2024 Hit republikanske konvencije: obliži čez uho po vzoru Trumpa

Na republikanski konvenciji v Milwaukeeju je vzniknila nenavadna modna smernica – preveze in obliži za ušesa, ki so jih v simbolični znak podpore Donaldu Trumpu nosili udeleženci konvencije.

32
Več

Uredniški izbor

Intervju Orlek: "Nazaj se sploh ne oziramo, samo naprej gremo"

"Da vsaj 30 let zdržiš v skupini, moraš biti vzdržljiv," meni Jure Tori iz zasedbe Orlek, pevec Vlado Poredoš pa temu dodaja še: "Žilav do amena." Skupina je 35 let delovanja proslavila z albumom 3,5 POLNOMASTNO, 5. oktobra pa bo rajala v Kinu Šiška.

7

Afrika Bo Maroko postal most do evropskega in ameriškega trga za kitajske električne avtomobile?

Vodilni položaj Maroka v avtomobilski industriji Afrike želi skupaj z njegovimi trgovinskimi sporazumi z EU-jem in ZDA izkoristiti tudi Peking za prodajo kitajskih električnih avtomobilov in ključnih sestavnih delov evropskemu in ameriškemu trgu.

122

Republikanska konvencija Trump uradno predsedniški kandidat republikancev. Za podpredsednika izbral J. D. Vancea.

V Milwaukeeju v ameriški zvezni državi Wisconsin so na republikanski nacionalni konvenciji za predsedniškega kandidata potrdili Donalda Trumpa. Ta je medtem za podpredsedniškega kandidata izbral senatorja iz Ohia J. D. Vancea.

149

Okolje Življenje po "koncu sveta": Ni dovolj bakra, da bi lahko vsi imeli električni avtomobil

"Amerika je, medtem ko Joe Biden govori, da potrebujemo zeleni prehod, največji izvoznik fosilnih goriv na planetu," je dejal profesor James Meadway, ki je opozoril, da ZDA in Kitajska v nasprotju z EU-jem nimata zadržkov pri kurjenju fosilnih goriv.

172
Več

Posebna izdaja

Več

Mnenje

Mojca Širok Francija na treh bregovih

Kaj se je zgodilo na francoskih predčasnih parlamentarnih volitvah, ki jih je predsednik Emmanuel Macron na veliko presenečenje ne le vse države, ampak celo najožjih sodelavcev sklical po porazu svoje stranke na junijskih evropskih volitvah?

42

Urban Praprotnik Kako slehernik prekolesari Dirko po Franciji?

Lani so se teden dni pred dirko vrhunskih kolesarjev francoske pentlje lotili tudi ljubitelji. Kakšne zanimive razlike so opazili med njimi?

16

Kolumne Macronova tvegana igra in "preložena zmaga" Marine Le Pen

"Preveč izkušenj imam, da bi bila razočarana," je sinoči v svojem prvem odzivu v povolilni oddaji na TVF1 po drugem krogu parlamentarnih volitev dejala veteranka francoske politike Marine Le Pen.

72

Slavko Jerič Izpad boli, a nogometaši so postavili dobre temelje za nadaljevanje zgodbe

Bile so sanje, bile so res lepe sanje, iz katerih nas je prebudil portugalski vratar Diogo Costa, ki je ukrotil vse tri slovenske enajstmetrovke. A po prespani noči gre potegniti veliko pozitivnega, ki obeta nadaljevanje slovenske nogometne zgodbe.

91
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov