Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Zdravje Nov primer nasilja v ZD-ju Ljubljana: Pacient zobozdravnici grozil, da ji bo razbil zobe

Iz ZD-ja Ljubljana poročajo o novem primeru nasilja nad zdravstvenimi delavci. Pred približno mesecem dni je naročen pacient zaradi nestrinjanja s predlagano terapijo pljuval in z nasiljem grozil zobozdravnici, ki je vse od dogodka na bolniškem dopustu.

37

Sporen odlok Švedska bo odstrelila 20 odstotkov svojih rjavih medvedov

Švedska je kljub pomislekom okoljevarstvenikov izdala licence za odstrel 20 odstotkov svoje populacije rjavih medvedov v sklopu švedske lovske sezone, ki se začne danes.

17

Gorenjska Občina Bled in država za težave pri gradnji blejske obvoznice krivita ena drugo

Prometni kaos, ki ga dnevno doživljajo Blejci, Bohinjci in tisoči turistov, temperature ne dviguje le med vozniki, ampak tudi v odnosu med državo in občino Bled, ki s prstom kažeta ena na drugo, ko iščeta krivca za ustavljanje projekta blejske obvoznice.

43

ZDA 2024 Obama na demokratski konvenciji: Potrebujemo predsednico, ki ji bo mar za ljudi

Na drugi večer demokratske konvencije v Chicagu sta zbrane navdušila Barack in Michelle Obama, ki sta energično pozvala k izvolitvi Kamale Harris za predsednico.

151

SOS-odmev Roglič si je na betonirani cesti sam tlakoval pot do večnosti

Zdravstveno stanje Primoža Rogliča še vedno ni optimalno, a kljub bolečinam v hrbtu je v svojem slogu dobil četrto etapo na Dirki po Španiji. Nagrajen je bil z rdečo majico, ki jo nosi že na svoji peti Vuelti, kar ni uspelo še nobenemu Nešpancu.

10

Novice

Vojna v Ukrajini Rusija v bližini Moskve sestrelila več ukrajinskih brezpilotnih letalnikov

Ruske sile so zgodaj davi sestrelile najmanj deset ukrajinskih brezpilotnih letalnikov, ki so bili na poti proti Moskvi. Več letalnikov so sestrelili še v Tulski in Brjanski oblasti, nad Rostovom pa so sestrelili raketo. Poročil o škodi ali žrtvah ni.

26

Evropska unija Britanski državljani bodo za vstop v schengensko območje morali plačati sedem evrov

Državljani Združenega kraljestva in nekaterih drugih držav bodo morali od maja prihodnje leto za vstop v schengensko območje plačati takso namesto vizuma v vrednosti sedem evrov.

45

Slovenija Začetek prodaje subvencioniranih dijaških vozovnic

Na Avtobusni postaji Ljubljana so začeli prodajati subvencionirane dijaške vozovnice za šolsko leto 2024/25. Dijaki lahko izbirajo med mesečno ali letno subvencionirano vozovnico oz. mesečno ali letno subvencionirano vozovnico za deset voženj na mesec.

4

Šport

Epidemija v Italiji Sinner že 39. Italijan pozitiven zaradi klostebola v zadnjih petih letih

Svetovna protidopinška agencija želi najprej "pozorno preučiti" odločitev v primeru prvega teniškega igralca sveta Jannika Sinnerja, si pa Wada pridržuje pravico do pritožbe na Mednarodno športno razsodišče v Lozani (Cas), če bo to potrebno.

16

Športni SOS Roglič spet spisal zgodovino: šele tretji, ki je šest Vuelt zapored dobil vsaj eno etapo

Primož Roglič je navdušil tudi na tokratni Vuelti, saj je spet dobil eno etapo in s tem niz tovrstnih uspehov podaljšal že na rekordnih šest izvedb kroga po Španiji. To je pred njim uspelo le še Julianu Berrenderu in Alexu Zülleju.

23

Namizni tenis Jorgić v Limo po vrnitev med najboljših 16 igralcev sveta

Niti dva tedna ni od zadnjih olimpijskih nastopov za modrimi mizami v Parizu, namiznoteniški igralci pa so že pred novimi izzivi. Prvi slovenski loparček Darko Jorgić bo sezono nadaljeval v Limi v Peruju.

3

Premier liga Foden najboljši nogometaš Anglije po izboru sindikata

Anglež Phil Foden in Jamajčanka Khadija "Bunny" Shaw, oba člana Manchester Cityja, sta postala najboljša nogometaša v Angliji po izboru stanovskih kolegov za minulo sezono 2023/24.

5. etapa Vuelte Uradno edina ravninska etapa, kar obeta sprint v Sevilli

Po prvi gorski etapi in zmagi Primoža Rogliča, ki je prevzel rdečo majico vodilnega, prinaša sreda uradno edino ravninsko etapo letošnje Dirke po Španiji. Iz Extremadure v prestolnico Andaluzije, v vročini španskega juga, za sprint v Sevilli.

Oglasno sporočilo

Citroën C5 Aircross Hybrid: prijatelj okolja in vašega življenjskega sloga

Vstopite v svet sodobne mobilnosti s Citroënom C5 Aircross Hybrid, kjer se napredna tehnologija združi z življenjskim slogom, ki stremi k trajnosti in udobju.

Nogomet Velik korak zagrebškega Dinama proti Ligi prvakov; Crvena zvezda še upa

Nogometaši Crvene zvezde, pri katerih igrata tudi slovenska reprezentanta Timi Max Elšnik in Vanja Drkušić, so izgubili prvo tekmo zadnjega predkroga za nastop v skupinskem delu Lige prvakov. Norveška ekipa Bodö/Glimt je slavila z 2:1.

10
Več

Kultura

Kranj Foto Fest Zgodbe žensk v Afganistanu - alternativna pripoveda o najdaljši ameriški vojni

Tudi letošnje poletje so avgustovski dnevi v Kranju in Ljubljani prežeti s fotografsko umetnostjo. Že četrti Kranj Foto Fest se začenja danes v Ljubljani, med drugim z odprtjem razstave Kiane Hayeri, ki odstira težke zgodbe afganistanskih žensk.

Oder Nazaj v telovadnico: Gledališki informans ob stoletnici prelomne razstave Avgusta Černigoja

Sto let mineva, odkar je Avgust Černigoj v telovadnici tedanje Tehniške srednje šole v Ljubljani postavil prvo konstruktivistično razstavo na Slovenskem. Prelomnemu dogodku se bodo danes na Aškerčevi ulici poklonili z gledališkim informansom.

Beremo Iztok Osojnik: Vohun

Iztoka Osojnika najbolj poznamo po poeziji, izdal je že več kot trideset pesniških zbirk, a tudi proza mu ni tuja, nazadnje smo lahko brali knjigo kratke proze Nenavadne zgodbe dona Jesusa Falcãa.

Več

Zabava in slog

Znani Trump zlorabil podobo Taylor Swift, strokovnjaki svarijo pred nevarnostmi umetne inteligence

Nekdanji predsednik ZDA in trenutni republikanski predsedniški kandidat Donald Trump je bil med demokratsko konvencijo v Čikagu zelo aktiven na družabnih omrežjih, vendar nekatere njegove objave niso imele veliko opraviti z resničnostjo.

Avtomobilnost Nemci so skeptični glede vožnje z robotskimi taksiji

Raziskava inštituta za raziskovanje javnega mnenja Civey in spletnega portala Automobilwoche v Nemčiji je pokazala, da bi trenutno v samovozeči taksi sedlo zelo malo Nemcev.

4

Znani Govorice so postale resničnost. Jennifer Lopez in Ben Affleck se ločujeta

Hollywoodska zvezdnika Jennifer Lopez in Ben Affleck sta po dveh letih zakona še drugič prekinila razmerje. Pevka in igralka je pred kratkim vložila zahtevo za ločitev na višjem okrožnem sodišču v Los Angelesu. 

Znani Shiloh Jolie po letih družinske drame opustila Pittov priimek

Shiloh Jolie, 18-letna hčerka Angeline Jolie in Brada Pitta, je opustila priimek svojega očeta, potem ko je za to uradno zaprosila oblasti maja na svoj rojstni dan.

11

Zanimivosti Pri 117 letih umrla najstarejša oseba na svetu

V Španiji je umrla najstarejša oseba na svetu, 117-letna Maria Branyas Morera, ki je zadnjih 20 let živela v domu za starejše občane v mestu Olot na severovzhodu države.

13
Oglasno sporočilo

Konec avgusta vrata odpira Rustjeva hiša kruha

Prenova Rustjeve hiše v središču Ajdovščine se zaključuje, konec avgusta bo pod okriljem Društva ljubiteljev pašte svoja vrata na stežaj odprla Rustjeva hiša kruha.

Video Legendarni smučar Stenmark se pri 68 letih meri v skoku s palico

Legendarni švedski alpski smučar Ingemar Stenmark je še kako športno dejaven – na veteranskem SP-ju v atletiki v Göteborgu je nastopil v skoku s palico.

3
Več

Uredniški izbor

Zdravje Na URI-ju Soča se bo predvidoma že jeseni nadaljevala rehabilitacija poškodovanih otrok iz Gaze

Slovenija bo nadaljevala projekt rehabilitacije palestinskih otrok iz Gaze, ki je bil prekinjen med epidemijo covida-19. Že jeseni naj bi na URI-ju Soča prišlo od osem do deset poškodovanih otrok v spremstvu enega družinskega člana.

5

Statistika 80 let statističnega urada: od štetja prebivalcev do obsežnih zbirk podatkov

Te dni 80 let delovanja praznuje statistični urad. Njegova vloga se je v osmih desetletjih močno spremenila – če je bila na začetku glavna naloga štetje prebivalstva, je danes zbiranje verodostojnih podatkov, na katere se lahko opirajo država in podjetja.

22

Afrika "Združeni arabski emirati bi lahko postali največji vlagatelj v Afriki"

Združeni arabski emirati so četrti največji vlagatelj v Afriki, a bi lahko postali celo vodilni, če se bo naložbeni trend nadaljeval, je prepričan politični analitik Corrado Čok, ki izpostavlja njihove naložbe v obnovljive vire energije in pristanišča.

66

Slovenija Zakaj kljub novim voznim redom potniki (še vedno) ostajajo brez prevozov?

S prvim julijem je začel veljati nov potniški vozni red, ki naj bi tako s številom prihodov in odhodov avtobusov kot s prilagoditvijo njihovih tras potnikom olajšal uporabo medkrajevnega potniškega prometa. Se je to res zgodilo?

117
Več

Posebna izdaja

Več

Mnenje

Urban Praprotnik Sifan Hassan ali nizozemska lokomotiva

Zakaj sem tako navdušen nad Sifan Hassan, Nizozemko, ki je na letošnjih olimpijskih igrah v Parizu tekmovala na 5000 in 10000 metrov ter v maratonu? Vznemirjeno sem se spraševal, kako ji bo šlo.

12

Tomo Kočar Janko in Metka med resničnostjo, mitologijo in religijo

Jakob in Wilhelm Grimm sta v literarno zgodovino sicer res zapisana kot najslavnejša zbiralca pravljic, vendar je prava moč njune zbirke ravno v elementih, zaradi katerih bi ju kot zbiralca morali celo diskvalificirati.

10

Slavko Jerič Judo in plezanje slovenski klasiki, skrbijo trendi v atletiki in plavanju

Slovenski športniki se iz Pariza vračajo s tremi medaljami, kar je sicer najmanj v tem stoletju na poletnih olimpijskih igrah, vseeno pa so lahko zadovoljni s svojim izplenom. Malo bolj skrbijo trendi.

109

Slavko Jerič Pogačar se je tudi zaradi zadnjih dveh Tourov razvil v svojo najboljšo različico

Tadej Pogačar skoraj tri leta ni osvojil tritedenske dirke. V pripravah na novo sezono je marsikaj spremenil, prilagodil in nadgradil. Plod svojega dela je zdaj pobral z dvojčkom Giro in Tour, prvim v tem stoletju.

55
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov