Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu
Olimpijske igre, prenosi in posnetki iz Pariza

Odbojka Francija - Slovenija 10:16 (prvi niz)

Slovenski odbojkarji ob olimpijskem debiju navdušujejo v Parizu. Po zmagah nad Kanado in Srbijo so že v četrtfinalu turnirja, trenutno pa se s Francijo merijo za prvo mesto v skupini A. Dvoboj se je začel ob 17. uri.

44

Evropa Otroka v Sloveniji obsojenih vohunov nista vedela, da sta Rusa

Artjom in Ana Dulceva, ki ju je Slovenija izročila v okviru izmenjave zapornikov, sta vohuna, je potrdil tiskovni predstavnik Kremlja Dmitrij Peskov. Dodal je, da sta otroka vohunov šele na letalu izvedela, da sta Rusa, in ne znata rusko.

64

Bližnji vzhod Hanije naj ne bi ubil izstrelek, ampak bomba, ki so jo podtaknili v sobo hiše v Teheranu

Politični vodja Hamasa Ismail Hanija ni bil ubit v napadu z izstrelkom, ampak v eksploziji daljinsko vodene bombe, ki je bila pretihotapljena v hišo v Teheranu, kjer je prenočeval, že pred dvema mesecema.

135

Oranžno opozorilo Popoldne v večjem delu države nevarnost neviht s točo

Agencija za okolje je za večji del države za popoldne in zvečer izdala oranžno opozorilo. V tem času bodo po napovedi ponekod v notranjosti Slovenije nastajale močnejše nevihte, obstaja nevarnost toče.

7

Judo Andrejo Leški na Brniku pozdravila tudi Janja Garnbret

Na Brniku je ob 14.43 pristalo letalo iz Pariza z Andrejo Leški, ki je v torek na olimpijskih igrah osvojila zlato kolajno v judu v kategoriji do 63 kg. Po pozdravih s svojci, prijatelji in drugimi navijači je na letališču sledila novinarska konferenca.

15
Mobile
Desktop

Novice

Evropa V Evropi zaradi vročine letno umre 175.000 ljudi

Zaradi posledic vročine letno umre več kot 175.000 ljudi v evropski regiji, kjer temperature naraščajo okoli dvakrat hitreje kot drugod po svetu, je opozoril evropski urad Svetovne zdravstvene organizacije (WHO).

13

Evropa Priština in Skopje v sporu zaradi incidenta s predsednico Kosova Osmani na skopskem letališču

Kosovo je Severno Makedonijo obtožilo kršenja mednarodne prakse in dunajske konvencije o diplomatskih odnosih, potem ko je varnostnik na skopskem letališču po njihovih navedbah kosovski predsednici Vjosi Osmani v četrtek hotel odvzeti mobilni telefon.

3

Koncert (ki ne bo) v Tivoliju Mladi za podnebno pravičnost: "To je prevlada politike nad stroko." MNVP napoveduje nove kriterije.

Mladi za podnebno pravičnost so zgroženi nad odločbo, s katero je ministrstvo za naravne vire in prostor ugodilo pritožbi Magnifica, potem ko je zavod za varstvo narave izvedbo koncerta v Tivoliju zavrnil. Ministrstvo je napovedalo nove kriterije.

40

Šport

Tenis Alcaraz kot brzovlak v olimpijski finale

Carlos Alcaraz se je ekspresno uvrstil v finale olimpijskega turnirja. V prvem polfinalu je ugnal Felixa Augerja Aliassima s 6:1 in 6:1. Zvečer bosta finalno vstopnico lovila še Novak Đoković in Lorenzo Musetti.

39

Rokomet Slovenci na tekmi proti Japonski ne bežijo od vloge favoritov

Slovenski rokometaši se bodo v 4. krogu olimpijskega turnirja v Parizu pomerili z Japonsko. Tretja zmaga na igrah bi jim lahko že prinesla mesto v četrtfinalu.

18

Atletika Lia Apostolovski olimpijski debi končala po štirih skokih

Prva je slovenske barve na Stade de Franceu zastopala Lia Apostolovski, ki pa je bila neuspešna v kvalifikacijah skoka v višino. Popoldne bodo na atletskem stadionu nastopile še Klara Lukan, Neja Filipič in Anita Horvat.

68

Boks Polemike o spolu boksark vse glasnejše, zmagala tudi Tajvanka

Boksarski obračuni dvigajo veliko prahu na olimpijskih igrah. Po Alžirki Iman Helif je zmagala še druga spolno sporna boksarka Tajvanka Lin Juting.

Košarka Brazilija na krilih Cabocla ostaja v igri za četrtfinale

V Lillu se končuje skupinski del košarkarskega turnirja. Brazilci so z visoko zmago nad Japonsko (102:84) ostali v boju za napredovanje v četrtfinale.

6
Oglasno sporočilo

Sodobni arhitekturni trendi: odprti prostori

Si sploh še lahko predstavljate, da bi bila kuhinja od jedilnice ločena z vrati, ta pa s še enimi od dnevne sobe? Ali pa dolg hodnik, iz katerega bi troje vrat vodilo v prav toliko (najpomembnejših) prostorov vsake hiše, kuhinjo, jedilnico in dnevno sobo?

Medalje 7. dne Bryony Page na trampolinu dopolnila olimpijski komplet medalj

Švicarska strelka Chiara Leone je z novim olimpijskim rekordom osvojila zlato medaljo s puško v trojnem položaju na 50 metrov. Danes bodo v Parizu skupaj sicer podelili kar 23 kompletov medalj.

2
Več

Kultura

Glasba "Umetniške organizacije ne bi smele biti vpletene v politiko": Ana Netrebko prvič po letu 2019 v ZDA

V operni hiši v Palm Beachu bo prihodnje leto nastopila ruska sopranistka Ana Netrebko, kar bo njen prvi nastop v ZDA po šestih letih. "Umetniške organizacije ne bi smele biti vpletene v politiko," je ob tem izpostavil generalni direktor ustanove. 

Oddaja Izrazi doma Kaj naši domovi povedo o nas, naši kulturni ozaveščenosti, navadah in željah?

Izrazi doma je radijska oddaja o tem, kaj naši domovi izražajo o nas in naši kulturni ozaveščenosti, o naših navadah in željah, in ustvarjalnosti, ki jo lahko izživimo v svojem prostoru intime, ki mu rečemo dom. 

Celovečerec V Beogradu v polnem zamahu snemanje slovenske manjšinske koprodukcije Klopotače

V Beogradu je padla prva klapa filma Klopotače, pri katerem kot koproducenta sodelujeta Aleš Pavlin in Andrej Štritof iz produkcijske hiše Perfo. V Sloveniji bodo izvedli postprodukcijo slike in zvoka, film pa nastaja tudi s finančno podporo SFC-ja.

1
Več

Zabava in slog

Družba Azijska levinja Čaja v ZOO-ju Ljubljana dobila prijateljico Živano

Levinja Čaja je po štirih mesecih le dobila novo družbo. Živalski druščini pod Rožnikom se je namreč pridružila še levinja Živana, ki je prej živela v madžarskem živalskem vrtu. 15-letni levinji, ki sta ostali sami, bosta tako zrela leta preživeli skupaj.

7

Akcija Tom Cruise naj bi na sklepni prireditvi OI poskrbel za "hollywoodsko produkcijo"

Čeprav so podrobnosti sklepne slovesnosti OI še skrivnost, so zaokrožile govorice, da bo del te tudi Tom Cruise. Ta naj bi s posebno kaskadersko točko sodeloval pri predaji olimpijske zastave Los Angelesu, ki bo športni spektakel gostil leta 2028.

5

"Z vsakim koncem pride nov začetek" Cardi B se ločuje od Offseta, obenem pa pričakuje tretjega otroka

Cardi B, ki je že v preteklosti vložila zahtevo za ločitev od Offseta, je dokumente znova vložila. Zakona naj bi bilo že dalj časa konec, odločitev za razhod naj bi bila prijateljska. Raperka je kmalu po tej novici sicer razkrila, da je tretjič noseča.

Utrinki Katera je popolna fotografija deskarja na valovih? Tista, na kateri kljubuje gravitaciji.

Splet je obnorela fotografija francoskega fotografa Jeroma Brouilleta. Brazilskega deskarja na valovih Gabriela Medino mu je v objektiv uspelo ujeti v trenutku, ko je padal v vodo, tako pa je videti, kot da z desko ob strani lebdi tik nad valovi.

4

Osupljivo Olimpijci Južne in Severne Koreje s sebkom poskrbeli za redek prikaz čezmejne harmonije

Pred kratkim je južnokorejski igralec namiznega tenisa Lim Jonghoon poskrbel za "eno najpomenljivejših fotografij" olimpijskih iger v Parizu. Na stopničkah je namreč posnel redek sebek, na katerem so skupaj športni predstavniki Južne in Severne Koreje.

24
Oglasno sporočilo

Postani spremljevalec na poslovilni tekmi Gorana Dragića

V okviru dogodka I feel Slovenia Noč zmaja bomo 40 otrokom omogočili ogled nepozabne poslovilne tekme v Stožicah. Otroci bodo tekmo spremljali v živo, pred tem pa bodo imeli edinstveno priložnost, da na igrišče pospremijo igralce.

Avtomobilnost Z golfom GTI prve generacije po trasi gorske dirke Osnabrück

Ob praznovanju 50. obletnice od predstavitve prvega golfa, nam je Volkswagen Classic predstavil paleto športnih modelov golfa. Ogledali smo si nekatere najbolj legendarne, se spomnili njihove preteklosti in jih tudi preizkusili.

6
Več

Uredniški izbor

Ustavila je ni niti domača zvezdnica Prva medalja za Slovenijo: Andreja Leški z iponom do olimpijskega zlata!

Slovenija se veseli prve kolajne na OI v Parizu, judoistka Andreja Leški je osvojila zlato! Veliko delo je opravila že v polfinalu, v finalu kategorije do 63 kilogramov pa je z iponom premagala Mehičanko Prisco Awiti Alcaraz.

628

Rio Tinto Srbija projekta izkopavanja litija v dolini Jadar nikoli ni zares opustila

Srbska vlada je kljub večletnim protestom in kritikam obudila projekt izkopavanja litija v dolini reke Jadar. Projekta pravzaprav nikoli ni zaprla v predal in ga je na pobudo evropske industrije skrivaj nadaljevala.

96

Ljubljana Podgane (še) ne ogrožajo Ljubljane

Miklošičev park je zaradi deratizacije zaprt vse od začetka junija. Deratizacijo je izvajal laboratorij za varno hrano, kjer pravijo, da je deratizacija predvidena v treh sklopih, po vsakem pa je treba počakati tri tedne, da sredstva dosežejo svoj namen.

51

Okolje Zakaj se je načrtovani množični odlov nutrij na Ljubljanskem barju ustavil po le treh mesecih?

"Pristojnim mora postati jasno, da nutrij ni treba odstranjevati samo zaradi škode, ki jo povzročajo, ampak že zaradi evropske uredbe," opozarja predsednik ZLD-ja Ljubljana Lado Bradač. V KPLB-ju pozivajo k spremembi zakonodaje, a za zdaj neuspešno.

75
Več

Posebna izdaja

Več

Mnenje

Slavko Jerič Pogačar se je tudi zaradi zadnjih dveh Tourov razvil v svojo najboljšo različico

Tadej Pogačar skoraj tri leta ni osvojil tritedenske dirke. V pripravah na novo sezono je marsikaj spremenil, prilagodil in nadgradil. Plod svojega dela je zdaj pobral z dvojčkom Giro in Tour, prvim v tem stoletju.

56

Mojca Širok Francija na treh bregovih

Kaj se je zgodilo na francoskih predčasnih parlamentarnih volitvah, ki jih je predsednik Emmanuel Macron na veliko presenečenje ne le vse države, ampak celo najožjih sodelavcev sklical po porazu svoje stranke na junijskih evropskih volitvah?

42

Urban Praprotnik Kako slehernik prekolesari Dirko po Franciji?

Lani so se teden dni pred dirko vrhunskih kolesarjev francoske pentlje lotili tudi ljubitelji. Kakšne zanimive razlike so opazili med njimi?

16

Kolumne Macronova tvegana igra in "preložena zmaga" Marine Le Pen

"Preveč izkušenj imam, da bi bila razočarana," je sinoči v svojem prvem odzivu v povolilni oddaji na TVF1 po drugem krogu parlamentarnih volitev dejala veteranka francoske politike Marine Le Pen.

72
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov